Hokejisté Finska přehráli Británii 5:0 a mají jistý postup do čtvrtfinále

Hokejisté Finska porazili ve svém pátém zápase na mistrovství světa v Košicích Velkou Británii 5:0 a s třinácti body vedou tabulku skupiny A. Mají tak jistý postup do čtvrtfinále. Británie, nováček mezi elitou, nadále čeká na premiérový bodový zisk. Finsko o výhře rozhodlo ve druhé třetině, ve které si vypracovalo tříbrankový náskok. Gólman Jussi Olkinuora udržel při premiéře na světovém šampionátu čisté konto.

Tento článek je více než rok starý.

Košice Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Seveřané byli jednoznačnými favority zápasu, střelecky se však dokázali prosadit až ve druhé třetině. V úvodní dvacetiminutovce totiž žádnou ze slibných šancí neproměnili.

K vedení Finsku pomohla přesilová hra, ve které brankáře Bena Bownse prostřelil v čase 20:24 Toni Rajala. Z podobné vzdálenosti za hranicí kruhů se prosadil i druhý střelec Suomi Atte Ohtamaa.

Přestože Britové měli několik šancí skórovat, i potřetí inkasoval jejich gólman. V 35. minutě ještě více favorita uklidnil pohotově dorážející Joel Kiviranta.

Ve třetí části mohli Britové duel zdramatizovat v přesilovkách, avšak Olkinuoru, kterému k nule stačilo jen 12 zákroků, nepřekonali. A navíc sami ještě dvakrát inkasovali, nejprve při power play z hole Kristiana Kuusela, a poté vyloučení Bena Daviese potrestal Mikko Lehtonen.

Mistrovství světa v hokeji na Slovensku:

Skupina A (Košice):
Finsko - Velká Británie 5:0 (0:0, 3:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 21. Rajala (M. Lehtonen, Olkinuora), 26. Ohtamaa (Tyrväinen, Savinainen), 35. Kiviranta (M. Koivisto, Tyrväinen), 58. Kuusela (Savinainen). 60. M. Lehtonen (Jokiharju). Rozhodčí: Öhlund (Švéd.), Reneau (USA) - Leermakers (Niz.), Vanoosten (Kan.). Vyloučení: 2:4. Využití: 2:0. Diváci: 5 618.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme