• Moojo
  • Moojo
  • Moojo
  • Moojo
  • Moojo
  • Moojo
 

Psací stůl jako základ dětského pokoje

Dětský pokoj se v průběhu dospívání dítěte razantně mění. Od herny a čistě odpočinkového místa se vyvíjí v částečně pracovní koutek. Proto je vhodné, když již odmala vzhled pokoje tímto směrem přizpůsobíte, a vytvoříte dítěti prostor, kde později bude moct v klidu a soustředěně plnit své školní povinnosti. Zprvu si zde může kreslit, prohlížet knížky a věnovat se zábavným činnostem, později, se začátkem školní docházky, přijde řada i na domácí úkoly.

Stůl, židle, lampička a domácí úkoly půjdou jako po másle

Středobodem takového místa je dětský psací stůl. Měl by být dostatečně veliký, děti přeci jen potřebují více prostoru, už jen kvůli menším schopnostem si věci na stole vhodně uspořádat. Důležitá je jeho bytelnost, zejména zpočátku školní výuky, kdy se dbá na upravenost písma, nepředstavuje viklající se stůl potřebnou oporu. Dětský stůl je rovněž nutné správně umístit, kvůli dennímu světu ideálně pod okno. A také někam, kde dítě nebude při práci rušené dalšími vlivy (televize, hračky…). Stůl musí fungovat v součinnosti s vhodnými doplňky z nábytku pro děti, především s pohodlnou, vypolstrovanou, otáčecí a polohovatelnou židlí, a také lampičkou pro dokonalé osvětlení.

Nepodceňujte ani vzhled nábytku pro děti

Protože se bavíme o dětském pokoji, velikou roli zde hraje i vzhled. Zejména pokoji pro holku je nutné věnovat dostatečnou pozornost. Obvykle fungují jemné romantické barvy doplněné o oblíbené motivy. Platí, že u designu psacího stolu i dalšího dětského nábytku se vyplatí dát na názor dítěte samotného, jedině tak se mu bude jeho pokoj stoprocentně líbit a bude v něm rád trávit volný i pracovní čas.

 

Bezpečnost především

Ať už se jedná o pokoj pro kluka nebo pro holku, myslete na to, že děti velmi rychle rostou. Stůl tak jednou budou chtít opatřit i počítačem, a i věcí do zásuvek a na poličky bude přibývat. S tím vším při pořizování psacího stolu musíte počítat. V neposlední řadě dbejte i na zdravotní nezávadnost použitých materiálů a bezpečnost obecně. Například neostré hrany stolu mohou předejít nepříjemným úrazům.

O Tomáš Pavlík

Architektura a vše kolem moderního bydlení nás prostě baví! Pomáháme vám řešit běžné starosti s bydlení, jsme inspiraci v nových trendech a staráme se každodenní přísun novinek!

Komentovat

Email nebude zveřejněn. Povinné pole jsou označena *

*

Sledujte nás na Facebooku!

Buďte s námi stále v kontaktu!
Sledujte trendy v moderním bydlení.