Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Scania dokazuje, že i vozidlo pro svoz odpadu může lahodit oku

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)

Dánská společnost Henry Andersen & Søn’s zařadila do své flotily vozidlo Scania R 520 V8 8×2 s nástavbou Olympus pro svoz komunálního odpadu, které přitahuje pozornost nejprve svým vzhledem a až potom výkony a schopnostmi.

Společnost Henry Andersen & Søn’s se sídlem v dánském Ballerup je tradičním rodinným podnikem založeným v roce 1968. Flotilu svých vozidel pro svoz komunálního odpadu rozšířila tato firma v letošním roce o přírůstek, který skutečně zaujme svou vizáží.

Pro vozidla dánské značky je tradiční kombinace žluté a červené barvy spolu s ozdobením boků nástavby postavičkami z populárních animovaných pohádek. V případě nejnovějšího přírůstku značky Scania se jedná o hlavní hrdiny pohádky Ledové království.

Neobvyklý vzhled vozidel pro svoz komunálního odpadu ve službách společnosti Henry Andersen & Søn’s pak umocňuje řada dalších prvků od chromovaných doplňků přes přídavná světla až po fanfáry s nepřehlédnutelnými trubkami na střeše kabiny.

Vozidlo značky Scania, které nyní dánská společnost zařadila nově do svých služeb, se vedle svého vzhledu může pochlubit i konfigurací podvozku 8x2 ve spojení s přeplňovaným vznětovým vidlicovým osmiválcem o objemu 16,4 l, výkonu 382 kW (520 k) a točivém momentu 2700 N.m. S motorem spolupracuje převodovka Opticruise.

Zdroj: Scania AB

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)

Doporučujeme

Avatar - Fickroc
18. 5. 2019 08:34
tlachání pisálků
Kde jsou teda ty schopnosti??? To jako že tam je motor a převodovka? Mělo by se čekat víc,ale po zkušenostech s těmito novinářskými velikány vlastně ani ne....