Trasa speciální linky s výročním číslem 70 bude kopírovat trasu linky číslo 4 na konečnou zastávku Pod strání. Akce připomene nejen technický rozvoj trolejbusové dopravy v krajském městě, ale také generace lidí, které se na něm podílely. Návštěvníci se mohou těšit na ukázky současných vozidel MHD včetně nejmodernějších elektrobusů a trolejbusů, bude možné nahlédnout do zázemí terminálu a k vidění budou i speciální montážní vozidla pro údržbu a opravy trolejového vedení. Součástí akce budou oblíbené jízdy historickými vozy a výstava fotografií o trolejbusové dopravě v Hradci Králové v uplynulých sedmdesáti letech.

Helicopter Show předvede vrtulníky, Rally Show speciály

Na letišti v Hradci Králové se v sobotu opět koná tradiční vrtulníková akce Helicopter Show. Návštěvníci uvidí ukázky letecké a zdravotnické techniky, praktické činnosti záchranářů a také spolupráci složek IZS v rámci simulovaných zásahů. Na letišti však bude k vidění i 12. ročník Rally Show, největší český festivalu motosportu s “ostrými“ závodními speciály. Závodníci na Rally Show především testují své vozy a současně prezentují své týmy před sponzory a veřejností. Obě akce začínají v devět hodin.

Nábřeží řemeslníků

Tylovo nábřeží v Hradci Králové se 18. května na jeden den promění ve velkou tvůrčí dílnu, kde předvedou svoje umění jak řemeslníci z celé republiky i ze zahraničí, tak studenti odborných řemeslnických škol. Čestným partnerem letošního ročníku je Archeopark Všestary, takže se můžete těšit na přehlídku řemesel skutečně od pravěku po současnost.

Na potštejnskou pouť se každoročně těší děti i dospělí. Tradiční akce je pevně zapsaná v paměti lidí nejenom z blízkého okolí. Do obce na Rychnovsku se sjíždějí z daleka.
Tipy Deníku: Podhradí ožívá Potštejnskou poutí