Serie A - preview 37. kola

18.05.2019, 08:55, aktualizováno 20.05.2019, 08:36
Previews
Bologna má na jaře vynikající formu, opustila sestupové pozice a má prakticky jistou záchranu v italské nejvyšší soutěži. V dohrávce předposledního kola pak bude mít větší motivaci než domácí Lazio, to minulý týden triumfovalo v poháru, na druhou stranu už přišlo o naděje na Ligu mistrů...
SS Lazio - Bologna FC  (pondělí 20:30)
Lazio má za sebou úspěšné finále Coppa Italia, v němž získalo první trofej letošní sezony. Teď by ještě rádo poskočilo výš v tabulce Serie A, kde mu patří až osmé místo. Boloňu ale není radno podceňovat, protože její závěr sezony je famózní.

Řečeno samozřejmě s mírnou nadsázkou. S ohledem na to, v jak špatném stavu se Boloňa ještě nedávno nacházela, to ale klidně použít můžeme. Tým, který se před pár měsíci nevěděl rady a pod vedením trenéra Inzaghiho se potácel na okraji propasti, je v posledních týdnech úplně vyměněný. Boloňa čerpá z kvalit trenéra Siniši Mihajloviće, jehož angažmá se Felsinei zatím bohatě vyplácí.

V posledních deseti kolech Boloňa prohrála jen ve dvou případech, když nestačila na AC Milán a Atalantu. Po sérii dobrých výsledků se náhle ocitla až na současném 13. místě se čtyřiceti body na kontě, což jí zaručuje záchranu. Mise splněna, Mihajlović má další kredit k dobru. V minulém kole dokázal napravit selhání proti AC Milán výhrou nad Parmou, které navíc v hodně atraktivním utkání Boloňa nasázela čtyři góly!

Dobré zprávy přicházejí také z marodky, na které je v této chvíli jen jeden hráč - Mattiello. To Lazio má situaci o poznání horší. Kvůli karetnímu trestu se do zápasu nepodívá Radu a zraněni jsou ještě obránce Lukaku se záložníkem Berishou.

Jedním z hráčů, kteří pod trenérem Mihajlovićem rostou každým zápasem, je křídelník Riccaro Orsolini. "Změna na trenérské pozici nám určitě hodně pomohla. Byl to impuls, který jsme nutně potřebovali. Jsem moc rád za to, jak se nám poslední dobou daří, takže sezonu nemusíme považovat za neúspěšnou. Teď nás čeká Lazio, které je doma silné a má za sebou výhru v Coppa Italia, která hráče určitě nabudí," uvědomuje si Orsolini.

Lazio v jím zmíněném utkání dokázalo vyhrát nad Atalantou, i když se zápas neobešel bez značných kontroverzí a hodně ostrých reakcí, zejména pak ze strany poraženého. Lazio ale ustálo ataky Atalanty, což se podaří málokomu. Po brankách Milinkoviće-Saviće a Correy tak mohlo slavit cennou výhru a opět potvrdilo, že se mu v poháru daří.

V Serii A je to trochu horší. Lazio je nyní až na osmé příčce a nedávno ho předskočil i FC Turín. Na Evropskou ligu ztrácí Biancocelesti už čtyři body a ke všemu je předstihl i městský rival. Horší je to s Ligou mistrů, na kterou Lazio už nemá šanci dosáhnout.

A to jednak díky skvělé ligové formě Atalanty a jednak díky několika zaváháním v minulých kolech. Za deset předchozích kol vyhrálo Lazio jen polovinu z utkání a osudnou se mu stala porážka právě s Atalantou ve 35. kole Serie A.
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Strakosha - Luiz Felipe, Acerbi, Bastos - Romulo, Parolo, Lucas Leiva, Milinković-Savić, Lulić - Caicedo, Immobile
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Skorupski - Mbaye, Danilo, Lyanco, Dijks - Dzemaili, Pulgar - Orsolini, Soriano, Sansone - Palacio
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.32 - 3.19 - 3.57
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Chievo Verona - UC Sampdoria  (neděle 12:30)
Chievo se chce na domácí půdě rozloučit s první ligou před dávno stvrzeným sestupem a rádo by to udělalo důstojně. Zcela opačné přání má Sampdoria, která se sice spoléhá na nejlepšího střelce ligy, ale jinak je její forma podobně žalostná.

Blíží se závěr aktuálního ročníku a na mnoha týmech je vidět únava z náročného programu. Jedním z nich je i Sampdoria Janov. Celek z přístavního města se po většinu sezony pohyboval kolem pohárových příček, v těsné blízkosti Evropské ligy. Jarní část ale týmu trenéra Giampaola zase tak moc nevychází a posledních pár zápasů je to vyloženě bída. Blucerchiati za posledních deset soutěžních duelů zvládli vyhrát jen třikrát.

V minulém kole jim pšenka také nekvetla. Doria se utkala s Empoli a navíc měla k dispozici domácí prostředí, kde se jí obvykle daří o něco lépe. Jenže po velmi špatném zápase se nemohla divit těsné porážce 2:1 i přesto, že se jako obvykle prosadil Fabio Quagliarella. Sympatický veterán táhne janovský tým vysoko nad průměr a na kontě má už 26 tref, což z něj s přehledem dělá nejlepšího ligového střelce!

Přesto se Doria pohybuje až na deváté příčce a výš skončit nemůže. Osmé Lazio má totiž o devět bodů víc a do konce zbývají jen dvě kola. Trenérovi Giampaolovi dělá vrásky na čele zdravotní stav Defrela s Andersenem a ani u jednoho není příliš pravděpodobné, že by se dostali do základu.

V domácím dresu zřejmě proběhne jedno velké loučení. Naposledy se před diváky na svém stadionu může představit zkušený útočník Sergio Pellissier, který už oznámil konec kariéry. Zdravotní problémy pak trápí Cesara a Rigoni nemůže nastoupit kvůli karetnímu trestu.

K situaci Chieva se toho zase tak moc psát nedá. Veronský celek po smolné sezoně opouští první ligu, o čemž bylo jasno už s předstihem. Ani jeho poslední výkony nenutí fanoušky chodit na fotbal, protože jen ve dvou minulých duelech Chievo dostalo šest branek a dvakrát prohrálo. Proti Sampdorii navíc v posledních šestnácti letech vyhrálo doma jen čtyřikrát.
Chievo Verona - pravděpodobná sestava:
Šemper - Bani, Cesar, Barba - Depaoli, Dioussé, Hetemaj, Jaroszyński - Vignato - Pellissier, Meggiorini
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Audero - Bereszyński, Ferrari, Colley, Murru - Praet, Ekdal, Jankto - Ramírez - Gabbiadini, Quagliarella
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.87 - 4.02 - 1.93
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Parma Calcio - ACF Fiorentina  (neděle 15:00)
Fanoušci Fiorentiny si určitě představovali, že s příchodem dříve oblíbeného trenéra Montelly se výsledky jejich týmu zlepší. Děje se ale pravý opak a Fialky padají tabulkou. Přidat jim bude chtít Parma, která se po slibném začátku nachází v totožné pozici.

Je to hodně smutný pohled, pokud jste fanouškem Fiorentiny a zrovna se díváte na tabulku. Ta totiž ukazuje krutou pravdu. Žádná Liga mistrů, žádná Evropská liga, žádná první desítka - Fialky jsou až na dvanácté místě! A ať udělají cokoli, výš než na 10. místě v sezoně neskončí. Takže další dobře rozjetá sezona a další zklamání z podprůměru. Když se na trenérské křeslo posadil trenér Vincenzo Montella, aby nahradil odvolaného Stefana Pioliho, hodně fanoušků si slibovalo zlepšení.

Jenže Fialky aktuálně drží sérii pěti soutěžních duelů, ve kterých prohrály. Ve třech z nich navíc nedaly ani jednu branku, čehož naposledy využilo milánské AC, které díky trefě Hakana Çalhanoğlua vyhrálo nejtěsnějším možným rozdílem. Aby těch problémů nebylo málo, tak do hry nezasáhne záložník Veretout. Jednoho z pilířů Fiorentiny navíc asi doplní ještě obránce a kapitán Pezzella, který je čerstvě po operaci a samozřejmě Pjaca.

Ani Parma nebude kompletní. Mezi marody se zapsali Diakhate, Biabiany a Schiappacasse, ale horší je to s karetními hříšníky. Z tohoto důvodu se do zápasu nepodívá především obránce Bruno Alves a také Luca Rigoni.

Alves se nechal vyloučit v minulém kole, které pro Parmu bylo hodně důležité. Ducali jeli na půdu Boloně, kde je čekal záchranářský zápas. Ten ale nezvládli, protože od jasně lepších domácích hráčů dostali potupnou čtyřku! Výsledek znamená, že Parma čeká na vítězství od 27. kola, což je začátek března.

V deseti minulých kolech Parma vyhrála jen jednou a připsala si kromě čtyř porážek pět remíz. V praxi tahle mizérie znamená, že se znovu nechtěně zapojila do boje o záchranu, protože na 18. Empoli má Parma náskok jen pouhých tří bodů, takže se o svou prvoligovou příslušnost bude bát minimálně v tomhle kole. Dobrou zprávou je to, že si Fialky odvezly z Parmy tři body naposledy před dlouhými jedenácti lety.
Parma Calcio - pravděpodobná sestava:
Sepe - Gazzola, Iacoponi, Bastoni, Di Marco - Kucka, Scozzarella, Barillà - Siligardi, Inglese, Gervinho
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Lafont - Milenković, Victor Hugo, Ceccherini, Biraghi - Fernandes, Dabo, Benassi - Chiesa, Muriel, Mirallas
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.96 - 3.10 - 2.22
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Empoli FC - Turín FC  (neděle 15:00)
Pro Empoli nastává soudný den. V předposledním kole chce potvrdit své právo náležet do první ligy i pro příští rok, ale zatím na tom není dobře. Celou situaci zhoršuje fakt, že do Toskánska se dostaví rozjetý Turín, který ještě nevzdal snahu o poháry.

Poslední domácí utkání má před sebou Empoli, které v neděli odpoledne na Stadio Carlo Castellani hraje o život. Pořád je totiž až na 18. příčce a na sedmnáctý Janov má v tuto chvíli ztrátu jednoho bodu. Takže se situace obou ohrožených klubů může samozřejmě velmi rychle změnit. Toho by si přálo využít právě Empoli, které má méně hratelného soupeře.

Zatímco Janov hraje doma s Cagliari, Empoli narazí na tým, který má pohárové ambice. Za sebou má Empoli dva dobré výsledky, které by ho mohly trochu povzbudit. Nejprve porazilo k překvapení mnohých Fiorentinu a pak si v minulém kole poradilo i s Quagliarellou. Zkušený veterán ve službách Sampdorie sice přidal další trefu do sbírky, ale bylo už pozdě a na body to proti Empoli nestačilo.

Brazilský veterán Diego Farías, který dal ve zmíněném utkání první branku, před zápasem s Turínem řekl: "Pro nás je to obrovský posun, protože cítíme, že se zlepšujeme a že si umíme poradit i s většími jmény. Další takový soupeř je právě Turín, který představuje velkou překážku. Hraje velmi rychle, tvrdě a má schopné hráče. Navíc mu jde o poháry, takže bude bojovat. My musíme být chytří a odvážní," míní Farías.

A má pravdu, protože Turín už devět zápasů v řadě neprohrál! Po smolné remíze s Juventusem v minulém kole opět zabral a díky dvěma brankám kapitána Belottiho před vlastními fanoušky porazil oslabené Sassuolo.

Díky tomu je nyní tým trenéra Mazzarriho na sedmém místě s šedesáti body na kontě. Od Evropské ligy ho nyní dělí dva body, třebaže nemá situaci ve svých rukou. Dobrou zprávou pro domácí Empoli je kompletní kádr, třebaže Caputo měl menší zdravotní potíže. Ty se v kádru Turína nevyhnuly Ansaldimu, ale do hry se po odpykání trestu vrací záložník Rincón.
Empoli FC - pravděpodobná sestava:
Dragowski - Veseli, Silvestre, Dell’Orco - Di Lorenzo, Krunić, Bennacer, Traoré, Pajać - Farías, Caputo
Turín FC - pravděpodobná sestava:
Sirigu - Izzo, N’Koulou, Moretti - De Silvestri, Rincón, Lukić, Baselli, Aina - Berenguer, Belotti
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.09 - 3.73 - 2.31
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AC Milán - Frosinone Calcio  (neděle 18:00)
Frosinone se s milánským AC už několikrát střetlo, ale ještě ani jednou nad ním nedokázalo vyhrát. Další pokus má v předposledním kole Serie A, které jej v neděli v podvečer zavede na San Siro. A domácí Rossoneri mají hodně o co hrát.

V sázce je totiž jejich pohárová budoucnost. AC na tom není zase tak dobře jako třeba po skončení podzimní části. I přes posily v lednovém přestupním období se jim nepovedlo zapracovat na výkonnosti a Rossoneri příliš často selhali v duelech s malými týmy. Jen v posledních deseti soutěžních duelech ztratili body se Sampdorií, Udinese nebo Parmou a Turínem. Za deset minulých prvoligových klání se jim povedlo vyhrát jen ve čtyřech případech.

Minulé kolo pro ně bylo v tomto směru přínosem mnohem větším. AC jelo na půdu toskánské Fiorentiny a tu pokořil jedinou brankou v utkání turecký záložník Hakan Çalhanoğlu, takže se Rossoneri mohli domů vracet se třemi body. A ty teď hodně potřebují. Aktuálně jim patří až šestá příčka, což je mírné zklamání oproti předsezónním cílům. Na Ligu mistrů ale ztrácejí jen tři body, které si bude chtít připsat právě v duelu s Frosinone.

Svědčí o tom i slova kapitána Alessia Romagnoliho. "Je před námi ještě hodně práce. Zbývají do konce dvě kola a my musíme obě vyhrát, abychom měli šanci na Ligu mistrů. To byl náš cíl a dokud existuje šance, že se do ní dostaneme, musíme bojovat. Frosinone možná na papíře není tak silný soupeř, ale už mnohokrát ukázal, že se s ním hraje hodně těžko," dodal někdejší hráč Sampdorie nebo AS Řím.

Zároveň se AC musí trochu ohlížet za sebe, kde na jeho případné zaváhání čekají týmy jako FC Turín nebo Lazio. Evropská liga už je mnohem blíž a v závodě o ni se AC ocitá s římským AS. Trenér Gennaro Gattuso bude muset před utkáním s Frosinone řešit sestavu, protože nemůže počítat s hráči jako Bonaventura, Calabria, Strinić, Caldara nebo Paquetá.

Frosinone na tom z hlediska marodů není o moc lépe. Baroni nemá k dispozici Paganiniho, Salamona, Chibsaha a ani Goriho. Frosinone se s AC utkalo třikrát, ale prohrálo s ním jen jednou. V posledních dvou duelech s ním dokázalo remizovat, přičemž minule od něj nedostalo ani branku.

Teď už je mu v podstatě jedno, jakým výsledkem utkání skončí. Frosinone je totiž až předposlední a dávno přišlo o naději na záchranu v první lize. Minulé kolo se Frosinone také moc nepovedlo, protože doma nestačilo na lépe hrající Zebry. Od nich dostalo Frosinone tři branky jen za první poločas a bylo brzy hotovo.
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Donnarumma - Abate, Musacchio, Romagnoli, Rodriguez - Kessié, Bakayoko, Çalhanoğlu - Suso, Piatek, Borini
Frosinone Calcio - pravděpodobná sestava:
Sportiello - Brighenti, Ariaudo, Capuano - Paganini, Sammarco, Valzania, Beghetto - Ciano - Dionisi, Pinamonti
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.18 - 8.44 - 16.10
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Juventus FC - Atalanta Bergamo  (neděle 20:30)
Juventus má už několik týdnů jistou obhajobu titulu a závěrem sezony spíše jen lehce proplouvá, v zápase s Atalantou ovšem určitě nic nevypustí. Soupeři z Bergama má co oplácet, koncem ledna od něj schytal porážku 0:3 a vypadl z Coppa Italia...

Atalanta svou cestu pohárem protáhla až do finále a v něm v průběhu tohoto týdne podlehla Laziu. "Finále jsou vždycky těsnou záležitostí a hranice úspěchu a neúspěchu je tenká jako ostří nože. V prvním poločase jsme měli velkou šanci, dvakrát trefili brankovou konstrukci. Soupeř ale nakonec skóroval první," hodnotil trenér Gian Piero Gasperini, který měl i slova kritiky na adresu rozhodčích.

"Je to šokující a ostudné. Skandální. Kdyby tu nebyl VAR, dá se to pochopit, ale takhle? VAR zcela ztrácí důvěryhodnost. Nebo se používá jen tehdy, když se to hodí? Z mého pohledu je to jasná ruka. Je to neospravedlnitelné a naprosto neakceptované rozhodnutí. Navíc Bastos měl žlutou kartu, takže měl dostat červenou. Zápas by to úplně změnilo. Hráli bychom 25 minut proti deseti a měli penaltu za nerozhodného stavu. Přál bych si, aby teď rozhodčí přišli a vysvětlili mi to," vracel se kouč k situaci, během níž hostující obránce Bastos zahrál ve vlastním pokutovém území rukou.

Atalanta je příjemným překvapením letošní sezony a má na dosah rovněž účast v Lize mistrů. Dvě kola před koncem je čtvrtá a na pátý AS Řím má k dobru dvoubodový náskok, celek z hlavního města navíc hrál už včera a jen remizoval se Sassuolem.

Hosté to na Juventus vůbec neumějí a lednová výhra 3:0 byla jejich první nad Starou dámou od listopadu roku 2004, tehdy rovněž v rámci Coppa Italia triumfovali 2:0. Poslední ligový úspěch Orobici se pak datuje k 3. únoru roku 2001. V neděli večer se v jejich sestavě neobjeví zraněný Rafael Toloi, vykartovaný je Jose Luis Palomino.

Juventus má letos své už delší dobu jisté a jeho vedení tak cílí na příští ligový ročník. V průběhu léta dojde k jedné výrazné změně, po pěti letech u týmu nebude pokračovat trenér Max Allegri. "Massimiliano Allegri nebude v sezoně 2019/2020 sedět na lavičce Juventusu," oznámilo předevčírem vedení.

Allegri dříve vedl AC Milán a s Juventusem během pěti let získal pět italských titulů, k nimž přidal dalších šest trofejí, vedle toho s Bianconeri dvakrát došel až do finále Ligy mistrů. V tuto chvíli bude předčasně ukončen jeho kontrakt a tisk už hledá nástupce, mezi kandidáty jsou Didier Deschamps nebo Antonio Conte.

Juventusu v posledních týdnech schází motivace a nevyhrál třikrát v řadě, když remizoval s Interem a Turínem a naposledy padl proti AS Řím, celkem se z vítězství radoval jenom v jednom z posledních šesti případů. Na marodce domácích jsou zranění Douglas Costa, Mattia Perin, Sami Khedira a Giorgio Chiellini.
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Szczesny - De Sciglio, Barzagli, Bonucci, Spinazzola - Can, Pjanic, Matuidi - Dybala, Kean, Ronaldo.
Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Gollini - Hateboer, Mancini, Masiello - Castagne, Freuler, Gosens, De Roon - Gomez - Iličić, Zapata.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.33 - 3.26 - 3.46
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SSC Neapol - Inter Milán  (neděle 20:30)
Italská liga má v neděli na programu hned dva šlágry a vedle souboje Juventus - Atalanta budou souběžně měřit síly ještě Neapol s Interem Milán. Velkou motivaci budou mít především hosté, kteří stále nemají jistou účast v příštím ročníku Ligy mistrů.

Nerazzurri aktuálně neprohráli sedmkrát v řadě a hned čtyřikrát brali jenom bod. Na třetím místě jim na záda dýchá Atalanta a ve hře stále zůstává AC Milán. Hodně si naopak uškodilo římské AS, to hosty hodně potěšilo sobotní remízou se Sassuolem.

"Když lidé říkají, že k jistotě Ligy mistrů potřebujete jenom tři body, je to stále hodně. Do konce zbývají dva zápasy a my potřebujeme jeden vyhrát. Teď nás čeká utkání v Neapoli, v průběhu uplynulých let jste sami mohli vidět, o jak silného soupeře se jedná. A k tomu mají nyní světového trenéra v osobě Carla Ancelottiho," vysekl soupeři poklonu trenér Luciano Spalletti.

Inter na podzim porazil Neapol 1:0 a získal cenné tři body. Vzájemná střetnutí těchto dvou soupeřů jinak příliš branek nenabízejí, předtím se zrodily dvě bezbrankové remízy, před dvěma roky vyhrála Neapol na severu Itálie 1:0.

"Neapol má v útoku hned několik možností, disponuje rychlými a mrštnými fotbalisty, kteří dovedou dát gól, stejně jako více fyzicky založenými hráči, kteří si umějí udělat prostor v pokutovém území. My na druhou stranu máme jednu z nejlepších obran Serie A, i pro mě bude fascinující vidět tuto konfrontaci," těší se na utkání Spalletti.

Neapol vyhrála poslední tři zápasy a definitivně tak stvrdila svůj titul italského vice-mistra. Ani v letošní sezoně nedokázala pokořit Juventus a nakonec nedosáhne na žádnou trofej, poslední šancí byla Evropská liga, kde jí stopku vystavil Arsenal.

Do domácí sestavy se oproti minulému týdnu a souboji se SPALem vracejí Lorenzo Insigne a Dries Mertens, na marodce naopak zůstávají Amadou Diawara, Vlad Chiriches, Nikola Maksimović a Adam Ounas.

Kompletní nebude ani Inter, i když ten postrádá jenom zraněného Stefana de Vrije, disciplinární prohřešky si odpykali Marcelo Brozović a Danilo D’Ambrosio.
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Meret - Hysaj, Koulibaly, Albiol, Ghoulam - Callejon, Allan, Fabian Ruiz, Zielinski - Insigne, Milik.
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Handanović - D’Ambrosio, Miranda, Škriniar, Asamoah - Brozović, Gagliardini - Politano, Nainggolan, Perišić - Icardi.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.49 - 3.35 - 3.09
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Udinese Calcio - SPAL 2013  (sobota 15:00)
Udinese stále nemá vyhráno a hrozí mu sestup z italské nejvyšší soutěže. Bianconeri jsou na šestnácté příčce s dvoubodovým náskokem na osmnácté Empoli a v sobotu odpoledne mohou udělat důležitý krok, pokud před vlastními fanoušky porazí SPAL...

Domácí v posledním domácím zápase obrali o body Inter a na remízu 1:1 před týdnem navázali na půdě Frosinone. Výhra 3:1 jim dodala alespoň trochu klidu, nikoli ale jistotu. Tu mohou mít po 37. kole, pokud porazí SPAL a svůj zápas nezvládne jeden z dua Empoli - Janov.

"Tohle je životně důležité utkání a nesmíme si dovolit selhat, snad si už v tomto kole zajistíme záchranu a budeme moci hodit vše za hlavu," doufá trenér Igor Tudor.

"Pokud podáme takový výkon, jak chceme, i když to bude proti ve formě hrajícímu soupeři, pak můžeme vyhrát a zachránit se. Na tréninku jsem viděl odhodlání, pracoval jsem na jejich mentální stránce, klíčová bude ochota a sebeobětování se," tuší chorvatský kouč.

Udinese doma v Serii A neprohrálo už sedmkrát v řadě a spokojenost může panovat i v táboru soupeře. Rovněž jemu dlouho hrozil pád o patro níže, v polovině března se ale SPAL chytil, začal pravidelně vyhrávat a na spokojenosti v jeho táboře nemohla nic změnit ani porážka od Neapole.

"I když jsme zachráněni, tak stále máme o co hrát. Chceme získat co nejvíce bodů a zakončit sezonu na co nejlepší příčce. Bude to těžký zápas, ale koncentrace nám rozhodně nechybí," naznačil kouč Leonardo Semplici, že jeho tým nenechá Udinese nic zadarmo.

SPAL má stále šanci zakončit sezonu v první polovině tabulky, což se mu v rámci Serie A naposledy povedlo v šedesátých letech minulého století.

Udinese v tomto utkání nepomohou Opoku, Ingelsson, Barák, Behrami a Fofana, hosté se musejí obejít bez dvojice Felipe, Missiroli.
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Musso - Stryger-Larsen, Nuytinck, Samir - Mandragora, Sandro, Zeegelaar - Pussetto, De Paul - Lasagna, Okaka.
SPAL 2013 - pravděpodobná sestava:
Viviano - Cionek, Felipe, Bonifazi - Lazzari, Murgia, Schiattarella, Kurtic, Fares - Petagna, Floccari.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.61 - 4.17 - 6.05
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Janov CFC - Cagliari Calcio  (sobota 18:00)
Janov je v krizi a vážně mu hrozí sestup z italské nejvyšší soutěže. Domácí nevyhráli v osmi po sobě jdoucích zápasech a nelichotivou sérii potřebují přerušit v souboji s Cagliari...

Trenér Grifů Cesare Prandelli je pod obrovským tlakem, jeho tým má na osmnácté Empoli k dobru už jenom jeden bod a za sebou navíc šňůru ztrát. Janov naposledy vyhrál v polovině března nad Juventusem, od té doby získal pouhé tři body. Výsledkové zlepšení nepřišlo ani před týdnem, i když porážka na půdě Atalanty byla poměrně očekávaná.

"Všechno je jenom na nás, máme to ve vlastních rukách, takže se potřebujeme chopit iniciativy a vyhrát. Důležité bude nehrát zběsile, je třeba koncentrovanost, vyrovnanost a neztrácet sebevědomí. Kluci během tréninků pracují dobře a jsou v dobrém stavu rovněž po psychologické stránce," říká Prandelli.

"Hráči si uvědomují, jak důležitý zápas nás čeká, proto také žádají, zda by mohli na tréninky dorazit dříve. Víme, že vše závisí čistě na nás," dodal.

Na pohodě v Janově vedle výsledků nepřidává ani fakt, že klub je na prodej, což před několika dny oznámil majitel Enrico Preziosi.

Cagliari je v mnohem lepším postavení než jeho soupeř a v tabulce má o čtyři body více. I když rovněž na Sardinii mohlo být vše veselejší, jelikož z posledních tří zápasů ostrovní celek nevydoloval ani bod. Na druhou stranu se jednalo o souboje s AS Řím, Neapolí a Laziem.

Cagliari na podzim vyhrálo doma nad Janovem 1:0 a k napodobení tohoto výsledku mu nepomůže potrestaný Artur Ionita, jedná se ovšem o jedinou ztrátu pro tým trenéra Rolanda Marana.

Domácí jsou na tom o něco hůře, vykartovaný je Cristian Romero, vinou zranění se na trávníku zase neobjeví Stefano Sturaro, Luca Mazzitelli a Oscar Hiljemark.
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Radu - Biraschi, Gunter, Zukanovic, Criscito - Lerager, Radovanovic, Veloso - Bessa, Lapadula, Kouame.
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Cragno - Cacciatore, Pisacane, Romagna, Lykogiannis - Deiola, Cigarini, Barella - Birsa - Joao Pedro, Pavoletti.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.56 - 4.29 - 6.44
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
US Sassuolo - AS Řím  (sobota 20:30)
AS Řím se teprve oklepává z překvapivé zprávy o konci Daniela De Rossiho, ale nemá moc času na zpracování téhle informace. V sobotu večer totiž Vlky čeká výlet do Sassuola, kde nutně potřebují vyhrát. Sassuolu se proti římskému týmu sice nedaří, ale rozhodně nedá svou kůži zadarmo.

Mnoho fanoušků italské kopané ta zpráva zasáhla. Zpráva o tom, že vedení klubu neprodlouží končící kontrakt kapitánu De Rossimu, takže legenda Římanů má šanci na pouhé dva další zápasy v dresu svého milovaného klubu. Zkušený veterán odehrál za AS neskutečných 615 zápasů a loučení s ním bude hodně těžké. Vzhledem k tomu, že se De Rossi bude loučit v posledním kole na domácí půdě, je navíc dost možné, že se trenér Ranieri rozhodne oblíbeného kapitána šetřit.

Jinak si ale může svou situaci pochvalovat, protože po dlouhé době nemá žádné absence. A to je v tomto roce u Giallorossi věc naprosto nevídaná. Dobrou zprávou je výsledek minulého kola. V něm totiž AS překvapilo a dokázalo vyhrát nad prvním Juventusem! Kromě Miranteho show, díky které AS udrželo čisté konto, skórovali Florenzi a Džeko. Vzhledem k tomu, že i většina konkurentů AS vyhrála, se však jeho umístění nijak zásadně nelepší.

Pořád Vlkům na Ligu mistrů chybí jednak lepší vzájemné zápasy s Atalantou i AC Milán a především body. Celkem tři, které je dělí od čtvrté Atalanty. Navíc mají stejně bodů jako šestý AC Milán, který má na domácí půdě více než hratelného soupeře. Dva body na AS pak ztrácí ještě FC Turín, který také neřekl poslední slovo v boji o Evropu.

Proti Sassuolu se Římanům vždycky dařilo, což ukazuje také fakt, že nad Vlky ještě nevyhrálo. Když se návštěva z Říma dostavila na Mapei Stadium, pokaždé se jí podařilo skórovat a vyhrát. Celkově se ale v této sezoně Římané venku trápí a z osmnácti zápasů vyhráli jen šestkrát. Sassuolo ale domácí forma trápí ještě víc, protože v osmnácti duelech se mu povedlo vyhrát jen pětkrát.

Záložník Francesco Magnanelli ale věří, že tentokrát se to Neroverdi povede. "Řím minule vyhrál nad Juventusem a ukázal, jak kvalitní tým to je. Počkal si až do závěru a pak předvedl dva smrtící útoky. Nesmíme se nechat zmást dobrým výsledkem ani tím, že by se nám třeba dařilo kontrolovat hru. Může se to změnit v okamžiku, ale jsem si jistý, že do toho dáme všechno a získáme aspoň bod," míní Magnanelli.

Sassuolo v minulém kole selhalo a nestačilo na FC Turín. Přesto mu vstřelilo dvě branky a opět ukázalo, že body nerozdává zadarmo. V utkání byl vyloučen Mehdi Bourabia, který zápas zmešká podobně jako zranění Magnani se Sensim.
US Sassuolo - pravděpodobná sestava:
Consigli - Lirola, Demiral, Ferrari, Rogerio - Duncan, Magnanelli, Locatelli - Berardi, Djuričić, Boga
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Mirante - Florenzi, Jesus, Fazio, Kolarov - De Rossi, Cristante - Kluivert, Pellegrini, El Shaarawy - Džeko
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.01 - 4.42 - 1.66
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Juventus FC36285369:2789
2.SSC Neapol36237668:3276
3.Inter Milán36199854:2866
4.Atalanta Bergamo36198973:4465
5.AS Řím361711864:4762
6.AC Milán361711850:3462
7.Turín FC361515648:3260
8.SS Lazio361771252:4058
9.UC Sampdoria361471558:5149
10.US Sassuolo369151252:5742
11.SPAL 2013361191640:5042
12.ACF Fiorentina368161247:4440
13.Bologna FC3610101642:5140
14.Cagliari Calcio3610101634:5140
15.Parma Calcio369111639:5938
16.Udinese Calcio369101734:5037
17.Janov CFC368121638:5636
18.Empoli FC36981946:6735
19.Frosinone Calcio36592229:6724
20.Chievo Verona362122225:7515
Bodové odečty
Chievo Verona-3podvody v účetnictví

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (142)

Přidat komentář
KillSwitch

1. pre výhru Juve

Reagovat
smazaný uživatel

Tu LM bych přál Atalantě, klidně ať jim Juve nechá body

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Francesco Totti AS

Jj napiš jim

Reagovat
smazaný uživatel

Stary Juventus by hrál na výhry až do konce, ne?

Reagovat
Liquid

Reagovat
pistacik11

Ja som za AC v LM

Reagovat
Largo

Forza Roma!

Reagovat
smazaný uživatel

Snad to bude jako v Cagliari, když nemají o co hrát, ale po dalších zvestech o Berardim dá určitě gól!

1:3 Berardi - Fazio, Under, Pastore

Daje!

Reagovat
cink

A vajca

Reagovat
smazaný uživatel

Spalenych sanci na 5 golu, co uz

Reagovat
Liquid

Empoli vyhraje a moje Parmička to bude mít hodně nahnutý

Reagovat
smazaný uživatel

Ztratili dech.. snad se udrží.

Reagovat
smazaný uživatel

Ronaldo, pomôž AC do LM...

Reagovat
rossoneri89

musi, nasa posledna sanca

Reagovat
pistacik11

Reagovat
pistacik11

Ale najprv musíte vy vyhrať

Reagovat
FORZAMILAN

Reagovat
Pipo123

La Gazzetta dello Sport suggests Milan are looking at Lille director Luis Campos or Lazio’s director of sport Igli Tare.

Toto sa dalo čakať, Tare odvádza dlhodobo výbornú prácu, ten záujem o neho bude, v Laziu. Jasne často nejaký prestup poserie, ale tých hráčov čo priviedol za pár e a nakoniec boli oporami Lazia bolo už kopec, prakticky na každom až na De Vrija Lazia zarobilo.

Hlavne vždy dokázal nahradiť klúčových hráčov spôsobom kedy Lazio vôbec neutrpelo na kvalite. Myslím že v AC by dokázal ešte viac

Reagovat
Eldarion

z Lazia ak by som si mal niekoho vybrať tak nie SMS, Immobileho či Alberta ale práve Tareho

Reagovat
Nuno čomes

Forza Inter Nic víc v Itálii není.

Reagovat
pistacik11

Juve, AC, Neapol, Parma, Torino a vlastne celkovo 37 klubov v prvých dvoch ligách.

Reagovat
cink

Si si...

Reagovat
Nuno čomes

Co to tu zkousis?

Reagovat
El-Pistolero-68

Reagovat
The Krupy

Reagovat
Eldarion

Reagovat
mojmira

Reagovat
Mrvinho

Reagovat
Gimme

Ten rozhodčí je zase co za vejmrda?

Reagovat
Gimme

Člověk aby se nestyděl jen za majitele, ale i za fanoušky... to bububu se ty kreténi mohli odpustit

Reagovat
Kixi Syhimour

co udělali?

Reagovat
smazaný uživatel

Opicu z cernocha robili zmrdi. Dalsi zapas vonku zakaz, bodka

Reagovat
smazaný uživatel

Presne, kokoti trapni

Reagovat
FORZAMILAN

Moralisti, zastánci barevných a vítači migrantů dpč

Reagovat
Forza_Inter

Reagovat
ED91

Reagovat
cink

Si pičus?

Reagovat
stuff

Reagovat
snuff24

nésu rasista pro mě cikán jako černoch

Reagovat
El-Pistolero-68

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
Pipo123

https://app.football-italia.net/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.football-italia.net%2F138213%2Finzaghi-now-juventus-favourite#article/footballitalia-138213

Dost Zaujimave, tiez si myslim ze ma najlepsie sance, Conte pojde do Interu, Zvysok trénerov o ktorych sa pise maju zmluvy v TOP kluboch.

Pred dvoma týždňami mal dostat Inzaghi ultimátum, Bud vyhraje Coppu alebo konci, vela fanusikov Lazia chcelo jeho rezignaciu, teraz po zisku Coppy sa o nom Lotito krasne vyjadruje, fanusikovia ho ospevujú no neskoro. On sam vravel ze necítil podporu ked to bolo potrebné, nakoniec da On košom vsetkym a este si polepší. Ja by som mu to Juve doprial, mentalitou by tam sadol urcite.

Reagovat
smazaný uživatel

Nepisal si vtedy ked 'potreboval podporu' pod kazdy clanok nech ho uz vyhodia? :DDD Ale tak nakoniec Simone potrolli a odide do velkoklubu Myslim ze tym by Lazio asi definitivne prislo o Savica. Koho by si chcel ako nahradu? Vacsina s tych o ktorych sa spekuluje su priemernaci.

Reagovat
Pipo123

Ja som za zmenu, sice ziskal pohár, ale tych prešľapov spravil dost. On vyčítal vedeniu ze v momente ked sa špekulovalo o tom ze ho Lotito vyhodí tak sa ho nikto nezastal, nejake vyhlásenia prisli az po Coppe kedy Lotito tak trosku falosne vravel ze Inzaghi je ako jeho syn a ze nikdy ho nechcel vyhodiť.

Hej bolo by to Zaujimave, odisiel by do Juve a vyzeralo by to ze odchádza v silnej pozicii, no pritom aj teraz kopec fans ho nechce.

Ak by odisiel tak novým trénerom by mal byt niekto kto pozna Calcio, napáda ma Conceicao, Mihajlovic, Liverani no najviac by sa mi pacil Semplici

Reagovat
El-Pistolero-68

Pipo, ty fakt ale pises kazdou chvili neco jineho. Treba vcera jsi psal, ze hlavne ne do Juve, a dneska: "Ja by som mu to Juve doprial".

Reagovat
Pipo123

To sa vylučuje navzájom? Jemu ako osobe to doprajem, aj to AC, Inzaghiho mam rad, ale radsej nech ide do nejakeho Janovu a hotovo. Bolo by sklamanie vidiet ho na lavicke konkurencie (aj ked Juve nie je konkurenci).

Reagovat
Pipo123

To mas ako ked kamarátovi doprajes aby zbalil nejaku jebacku, ale na druhu stranu si rad ked ju neznalí :D

Reagovat
Nuno čomes

On je známý popleta

Reagovat
Lech

Reagovat
Nuno čomes

Škoda té penalty.. Udržet a jsme tam..

Reagovat
Nuno čomes

To bylo jasné po té penaltě

Reagovat
cresposuper

Cutrone bol v ofsajde

Reagovat
GEGE

nauč se pravidla hňupe...

Reagovat
cresposuper

Ty sa nauc spravat

Reagovat
LesyJePan

Nerev

Reagovat
Nuno čomes

NEREAGOVAT.

Reagovat
smazaný uživatel

Čo by robilo AC bez Piąteka.

Reagovat
Eldarion

Skôr čo bez nášho Lorda? Borini na hrad!

Reagovat
GEGE

Ciao e grazie Ignazio! cuore rossonero!

Reagovat
rossoneri89

Grazie Ignazio .... Posledný starší hráč s milanskym srdcom... Forza Abate

Reagovat
LesyJePan

Vyborne a teraz fandiť Juve a Neapolu

Reagovat
Eldarion

Reagovat
Deki

máš to těžké. jako fanda AC a Slovenska musíš mít pořád u sebe kalkulačku a průběžně analyzovat

Reagovat
sinter

Reagovat
rossoneri89

je to tazke pre slovenskych fanusikov .... sere ma len to ze ako AC aj Slovensko to malo vo svojich rukach a posrali si to riadne a musia cakat na ine tymi .... Slovensko nevyslo tak hadam aspon to AC

Reagovat
LesyJePan

Interisti tu uz 2 tyzdne kalkulujú ci im bude na LM stačiť jedna vyhra

Reagovat
Deki

to tak nějak kalkulují všechny týmy při tý paralympiádě... a rýpnout jsem si prostě musel

Reagovat
LesyJePan

vsak pohoda

Reagovat
Coutinho10

podme Inter pojistit LM

Reagovat
Deki

FORZA INTER!!!

Reagovat
Nuno čomes

Spalletti to zkušeně hraje na 0:0. oh wait.

Reagovat
lnterista

Jak by to bylo kdyby Inter, Atalanta, AC, AS meli stejne 66 bodu?

Reagovat
Nuno čomes

Tak jsme v LM.

Reagovat
lnterista

Bod by to dneska chtelo...pak by stacilo doma neprohrat

Reagovat
Nuno čomes

Jelikož už tečeme, tak asi těžko.. Navíc budeme mít problém dát aspoň branku doma Empoli.

Reagovat
Deki

Empoli nám slušně zatopí před pár koly jsem si přál, aby už měli jistý sestup/záchranu, takhle to je prostě blbě pro nás. na druhou stranu je to furt o dost lehčí situace než vloni

Reagovat
Deki

zatím Neapol jasně lepší, i když šance jsou spíš po našich chybách. aspoň bod by byl dobrej

Reagovat
Yanek

Juve má slušně na párku na to se stejně spoléhat nedalo.

Reagovat
Coutinho10

Bergamo

Reagovat
Panděvova ofina

Prosím hoďte mi sem někdo normální stream na Inter

Reagovat
Panděvova ofina

černá obrazovka, nic se nespustilo

Reagovat
Panděvova ofina

Už OK, netyká si to z Adblockem

Reagovat
Nuno čomes

Ok. jsou tam reklamy no tak to musíš povolit. Ale raději jsi to neměl pouštět. Bolí oči co?

Reagovat
cresposuper

Callejon je nechutny simulant

Reagovat
smazaný uživatel

Málokdo letos s Juve zůstal 3x neporažen...

Reagovat
smazaný uživatel

Ty dresy jsou jak smuteční Slavie

Reagovat
Coutinho10

koukam i na Bergamo a ted jim celkem pomohl, kdyz Juve hrac chtel s micem do vapna ze strany a piskl konec polocasu

Reagovat
smazaný uživatel

taky se na něho pěkně sesypali

Reagovat
Coutinho10

a Ronaldo žlutá

Reagovat
cresposuper

Dost slaby vykon, hlavne nechapem tu rozohravku a la Barcelona, na ktoru nemame techniku ani pohyb, a ktora nikdy proti silnym superom nefungovala. A aj tak to stale budeme hrat rovnako, aj ked z toho mal Napoli kopu sanci

Reagovat
Panděvova ofina

Spalettiho mistrovská (jediná) taktika. Pořád dokola, nikdy se nedočkáme plynulého přechodu do útoku, nebo nedejbože BREJKU !!

Reagovat
cresposuper

Ale tak teraz napriklad skusil konecne Lautara aj na kridle (v 37. kole).

Reagovat
lnterista

To je spis 442

Reagovat
Nuno čomes

Je totální mimoň směrem dopředu. Na to se nedá dívat. On je nanučil dopředu nic a měl jen štěstí, že to tam loni padalo Icardimu.

Reagovat
Panděvova ofina

Ano, to je přesně ono. Většina golu padá z chyb obránců, odrazů, nebo propadlých centrů. Dlouho jsem neviděl v našem podání hezkou ofenzivní akci z půlky hřiště.

Reagovat
Nuno čomes

Ach jo zbytečně jsem se zase vynervoval. Borak jeden. Snad ho vyhodí hned po tom, co udělá LM.

Reagovat
Coutinho10

kde je obrana ? Miranda na prochazce

Reagovat
Panděvova ofina

Hráči Neapole jezdí po zadku, kombinují ikdyž vedou a jde jim vlastně o hovno. Spaletti prostě neumí hráče dostatečně motivovat.

Reagovat
lnterista

Tak hraci by se meli motivovat sami ale kdyz se asi s pulkou nepocita tak je to asi moc nebere

Reagovat
Largo

Reagovat
Nuno čomes

Super chlapi, takhle se hraje o LM

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
Nuno čomes

We controlled pitch very well.

Reagovat
Deki

ale spalletti řikal, že hráči jsou velmi dobře připraveni...

Reagovat
Largo

Reagovat
Coutinho10

misto 2:1 to je 3:0....super

Reagovat
lnterista

Ja bych tam na ten posledni zapas dal radeji toho Conteho

Reagovat
Panděvova ofina

Mámvpíčisti

Reagovat
Deki

Lautaro prostě nezasune

Reagovat
smazaný uživatel

Prejavuje sa v Neapole vlastne vôbec nejako Hamšíkov odchod, čo sa týka výkonov tímu na ihrisku? Ja mám pocit, že vôbec a že klub vedel, prečo ho chce predať a získať za neho ešte aspoň niečo. Aj keď je to legenda, ďalej by sa už v základe asi skôr trápil, ani v tej Číne mu to nejako extra neide a tam by mal byť o 10 parníkov najlepší hráč v tom tíme. Začínam mať pocit, že fakt odišiel v najlepšom možnom čase a to rozhodnutie bolo najlepšie pre všetkých.

Reagovat
pistacik11

Tak ťažko je záložníkovi v takom tíme, kde si nemáš s kým prihrať.

Reagovat
Forza_Inter

podla mna odisiel presne v momente ked sa vykonovo dostal zo zakladu na lavicku

Reagovat
Deki

krásný... Neapol nám jen ukazuje, jak je to jednoduchý. doufám, že se zvládnu poslední zápas a pak ciao Luciano, ciao půlka kádru

Reagovat
sinter

som hrdy na vykon interu, takto sa bojuje o LM

Reagovat
Nuno čomes

Ty vole on se ohání před zápasem tím, že máme jednu z nejlepších obran (ano s Dambrosiem ) a pak si nechá dát v Neapoli čtyřku traged. Na druhou stranu aspoň je jasné, že půjde. Yes

Reagovat
Coutinho10

dostat takovy gol skluzem od Manzukice asi zamrzi...

Reagovat
Coutinho10
Reagovat
Nuno čomes

Na hovno úplně.

Reagovat
M11

MARIO !!!

Reagovat
lnterista

Tu penaltu meli schovat na pristi tyden...bude se hodit

Reagovat
smazaný uživatel

Na ručník Neapol Ancelotti proste jde videt že u nas pulka kadru to ma naprosto na haku.....to je tak kdyz trener vi že konci a pulka kadru vi že tam pristi rok nebude posledni kolo at nechaji hrat primaveru ti se aspon budou snazit

Reagovat
cresposuper

Ano, dajme do zapasu, od ktoreho zavisia miliony eur, primaveru

Reagovat
smazaný uživatel

Ach jo obrazne receno....neverim ze s tim co predvadime jsme schopni Empoli porazit

Reagovat
smazaný uživatel

Prajem Juve skoré vypadnutie v budúcej sezóne LM, Atalanta super ale či uhraju niečo ? Musím uznať že Zaslúžený postup do LM.

Reagovat
Pipo123

Tak Atalanta je momentálne funkčnejší team než AC alebo AS, ak to nerozpredajú a získajú nejaké posily tak niečo uhrajú. Ten klub si to zaslúži

Reagovat
svkmd

Reagovat
ED91

Lebo AC by to tam rad radom všetko zvalcovalo...

Reagovat
Deki

fakt trapas! pořád to je ale pro nás ok, tak věřím, že ti nekopové poslední zápas vyhrajou!

Reagovat
smazaný uživatel

Zahradník Aurelio Vám zatopí :)

Reagovat
KillSwitch

takže po dlhej dobe sezóna bez LM...dosť smutné ako to Monchi za taký krátky čas zruinoval...a to, že ten židák Pallotta nechce predĺžiť DDR kontrakt ma iba presviedča o tom, kam ten klub smeruje. Je síce polovicu sezóny zranený, ale aj tak podáva lepšie výkony, ako celá naša záloha dokopy. Určite by súhlasil so snížením platu a zobral by to aj keby bol len zálohou tímu. Ten tím teraz stratil srdce, svojho vodcu a už tam neostal nikto, kto by to mohol viesť. AS Rím čakajú kruté časy. Díky Monchi

Reagovat
smazaný uživatel

Je třeba se na Palottu dívat už jen jako na developera. Nejspíš to byl jeho jediný záměr, i proto je ten projekt stadionu tak megalomanský.

Reagovat
Largo

Reagovat
KillSwitch

čo myslíte kto odíde po sezóne? ja to vidím na Undera a Zaniola...byť to na mne tak ide: Fazio, Jesus, Olsen, Nzonzi, Pastore, Perotti, Shick

Reagovat
smazaný uživatel

Zaniolo nepůjde.

Petrachi prodávat umí, slevy nedává - počítám s ním - takže by z Undera mohlo přitéct dost peněz. V posledních zápasech si mě ale zase získal a chtěl bych, aby ještě zůstal. Potřebujeme hlavně odlehčit výplatám, odjebali Daniho, když skončí Edin, stopeři, asi, Perotti, odpadne dobrých 15 mega na výplatní pásce. Patrik zůstane, nikdo za něj teď 35+ nenabídne a se ztrátou ho těžko prodají.

Fazia bych klidně nechal jako 3. stopera,v normálním herním stylu bez nesmyslně vysokého presinku bude v pohodě. Kostas je nahraditelný Mancinim, který je taky mnohem lepší na míči, i když mě sere, že za něj nedostaneme více než 36.. O Nzonziho zájem bude, ale budeme muset kupit dva DM. Pastore.. pořád vidím ten rozdíl mezi ním a zbytkem záložníků, vím, že má vysokou mzdu a je furt zraněný, ale teď ke konci s Claudiem zůstal zdravý a s Bertellim by to mohlo pokračovat. Bude mu teprve 30, v Číně ho budou chtít i za rok, nemůžeme začít sezonu s největší zkušeností ve Florkovi a Stephanovi.

Cengiz se změnil, loňských 7+1 má pro mě poloviční hodnotu jako letošních 3+6 (v lize, jinak je na 6+10), a je mu furt teprve 21. Škoda, že ti dementi si neuvědomují, že za rok bude mít vyšší cenu, nebo stejnou, ale za směšnou výplatu se to vrátí na hřišti, místo dalšího junka, který si bude zvykat na klub a ligu, nebo labilního Berardiho.

Spekuluje se, že Fero dostane roli technického ředitele se skutečnými pravomocemi v řízení sportovního úseku a týmu, a Petrachi by měl být potvrzený k němu. To mi dává naději, že nebudeme kupovat draho a prodáme. koho je třeba. Na EL to bude stačit.

Léto bude zase psycho.

Reagovat
Largo

Já bych prodal Olsena, Fazia, Karsdorpa, Jesuse, Kolarova, Nzonziho, Perottiho, Schicka a Džeka. Pokud by přišel Barella, tak bych přežil i odchod Pellegriniho. Ale samozřejmě se to nepovede a bude záležet na trenérovi/rozestavení.

Podle mě ale odejde Cengiz a Manolas, plus asi Džeko s Olsenem.

Cengize je škoda, protože ho mám fakt rád a i když se mu tahle sezona nepovedla jako ta minulá, tak vina není jen na něm. Má obrovskej potenciál a s dobrým trenérem, kterej to s mladýma umí, může vyletět nahoru. Zvykl si na ligu, je mu 21 a zájemců bude pořád dost. Hodně mě ale, nejen u něj, štve to, že naše vedení nic nedělá s výkupkama a platama. Cengiz by si zasloužil daleko víc, takhle dostává nejmíň ze základní sestavy vyjma Zaniola. Manolas za 36, Pellegrini za 30 ve dvou splátkách, to se prostě nepovedlo a nikdo s tím nic nedělá. Je to jak kdyby nás ostatní kluby znásilnily.

Odchod Manolase mě bude hodně mrzet, když uvážím, že stále držíme Jesuse nebo Marcana. Je to náš nejlepší stoper, každej další s ním poroste a k Mancinimu (pokud přijde a nedopadne to jako s Kessiém), by byl ideální. Nemá vysokej plat. Problém je - kromě tý směšný výkupky - taky agent, Raiola.

Bez LM nemáme 40 mega a musíme prodávat do konce června. A jak je u nás zvykem, tak místo hráčů na okraji prodáme jednu dvě opory ze základu.

Tottiho bych jako DT viděl moc rád, ale myslím, že to zas nedopadne. Je to prostě jen Pallottova marketingová figura

Za mě by ideální sestava na příští rok pod Gasperinim byla tahle:

Cragno - Manolas, Fazio, Mancini - Florenzi, Tonali/Cristante, Barella, Luca Pellegrini - Zaniolo, El Shaarawy - Belotti/Cutrone.

Ale to je jen FM...

Reagovat
Pipo123

Correa hraje v neskutočnej pohode

Reagovat
Largo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele