Úvod sezóny zlínských tenistů: první vavříny pro Matelu s Výmolou

ZLÍN - Pěkně si to ve zlínském Tenisovém klubu nahoře domluvili. V týdnu se areálem na Vršavě proháněli řekněme březnoví duchové, co se počasí týče, a až nastal čas úvodního turnaje pro členy a sponzory klubu, přišel opravdový máj.

Režii náročné akce měl na bedrech jako vždy dokonale připravený předseda zlínského klubu i Jihomoravského tenisového svazu Jan Macharáček.

„Tohle je pro mne vždycky taková organizační maturita, v pondělí jde navíc na tu opravdovou můj prvorozený syn Honza, tak je toho v hlavě o něco více než jindy,“ říkal během náročné šichty před turnajem i během něj jeden z mála tenistů, který pracuje i jako režizér pozoruhodných projektů, mimo jiné své alternativní rockové formace MaHo.

Samotný turnaj přilákal účast 24 hráčů často i opravdu hodně vysoké úrovně. Hrálo se ve čtyřech skupinách, na dva postupující čekalo čtvrtfinále.

Na očekávané medaile nedosáhli třeba bratři Jiří a Martin Marušákovi, prvně jmenovaný je ještě nedávno výborný zlínský hokejista, druhý patří do top špičky amatérského smečování ve Zlíně. 

Obdiv zaslouží i zkušenější, třeba ranní ptáci z paralelně probíhajícího turnaje singlů Morningbirds Petr Orzel – Polák či Jiří Ammer – Strnad.

Prvenství nakonec po zásluze připadlo dvojici Michal Výmola – Zdeněk Matela. 

„Velmi dobré vykročení do sezóny, boje dramatické i kvalitní, dvorce i steaky na občerstvení snad také,“ zhodnotil akci ředitel turnaje – režizér Jan Macharáček.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x