Verstappen: Nejsme favority pro Monako, Mercedes má navrch všude

Verstappen: Nejsme favority pro Monako, Mercedes má navrch všude

Přestože Nizozemec zatím zažívá svoji nejsilnější a nejkonzistentnější sezónu, šanci na vítězství zatím neměl. Pochybnosti má přitom i před Monakem.

Kolotoč Formule 1 po pěti úvodních závodech sezóny 2019 čeká prestižní Velká cena Monaka. Technický okruh vedoucí klikatými ulicemi Monte Carla byl přitom v nedávných letech silnou stránkou Red Bullu, jenž dokázal přesvědčivě konkurovat i jinak dominantnímu Mercedesu.

Max Verstappen se však obává, že v letošní sezóně takovou převahu mít nebude. Na základě nedávných zkušeností z okruhu v Barceloně se totiž domnívá, že Mercedes má aktuálně navrch ve všech typech zatáček.

„Myslím si, že v tuhle chvíli nejsme v žádném typu zatáček lepší než Mercedes,“ řekl Nizozemec. „Není to špatné auto (letošní Red Bull RB15 – pozn. redakce), ale v tuhle chvíli je zkrátka Mercedes všude o něco rychlejší.

Středně rychlé, rychlé zatáčky jsou víceméně stejně, řekl bych. Ale zase, to záleží na úrovni přítlaku, se kterou o daném víkendu jedete, takže se to nedá dost dobře říct. Je ale jasné, že (v Barceloně) byli rychlejší i v pomalých zatáčkách, což je obvykle výhodou také v Monaku.“

Piloti Mercedesu ve Španělsku v kvalifikaci ovládli tabulku časů i v rámci technického třetího sektoru. Přestože tedy Monako představuje pro Red Bull jednu z nejlepších šancí na boj o vítězství, Verstappen si není tolik jistý.

„Myslím, že pro Monako v tuto chvíli, soudě podle výkonnosti v pomalém posledním sektoru (v Barceloně) jednoznačně nejsme favoritem,“ připustil. „Nečekám, že to bude jako v loňském roce, kdy jsme byli v Monaku super silní.“

Sdílejte na:
Zavřít