Tip na výlet: Co takhle okruh městy s vtipnými názvy

18.05.2019 | Zajímavosti

Vesniček a měst s vtipnými názvy je po českém kraji nespočet. Mnoho z nich vykouzlí úsměvy na našich tvářích, některé ale působí až hanlivě. Před mnoha lety, kdy názvy vznikaly, se nad nimi nikdo nepozastavil. Dnes ale mohou být podnětem k návštěvě a mnohá z nich vás okouzlí nejen svým názvem.

Jestliže ještě nevíte, kam se vydat s rodinou za poznáním, udělejte si výlet do některých z vesniček a měst s vtipnými názvy.

Onen Svět

Vesnička Onen Svět se nachází v katastrálním území Zahořany a obci Kovářov. Je domovem pouhých devíti obyvatel a k vidění je zde už jen pár rozpadajících se stavení. Přesto je ale stále častým cílem turistů, a to nejen pro svůj vtipný název, ale také kvůli návštěvě Langovy rozhledny.

Smraďavka

Smraďavla leží kousek od Buchlovic a svůj název si vysloužila díky sirným pramenům, kterých využívají zdejší lázně. Kromě lázeňských procedur si ale můžete dopřát chvilku odpočinku u zdejší vodní nádrže, která je oblíbená zejména mezi rybáři.

Vajglov

Vajglov je vesnice v okrese Bruntál, která čítá zhruba 250 obyvatel. Kromě staré kaple zde můžete také navštívit ekologickou farmu, která se zaměřuje na rostlinnou a živočišnou výrobu.

Hroby

Obec Hroby leží v okrese Tábor v Jihočeském kraji. Původ vesnice se datuje až do roku 1358. Název vesnice údajně nemá se smrtí nic společného, je totiž odvozen od slova „hůbky“, což je staročeské označení pro valy.

Šukačka

Obec Šukačka leží nedaleko Onoho Světa, je tedy možné navštívit obě místa v rámci jednoho výletu. Tato obec patří jediné rodině, která zde vede ovčí farmu. Název byl údajně odvozen od srbského slova „šuk“, které v překladu znamená koza.

Pičín

Pičín je ze všech obcí s legračními názvy Středočechům nejspíš nejznámější. Leží v okrese Příbram a historie obce sahá až do roku 1289. Název vesničky není přesně znám, ale mohl by pocházet z latinského „piscina“ – rybník, jiní zase tvrdí, že jde o zkomoleninu staroslověnského slova „pěčina“, což je označení pro hezké místo.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00
20 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:39

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat