Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

V posledním zápase doma Dynamo rozdrtilo Varnsdorf a po zápase převzalo pohár pro vítěze FNL

V posledním domácím utkání této sezony přivítalo Dynamo na svém stadionu Varnsdorf. Domácím už o mnoho nešlo, a tak jedinou motivací byla vítězná tečka za sezonou před domácími fanoušky. Naopak Varnsdorf živil ještě teoretickou naději na případnou baráž. K tomu ale potřeboval dnešní utkání nutně vyhrát a zároveň spoléhat na příznivé výsledky z ostatních stadionů. Nutno říci, že svou úlohu nezvládl a svůj cíl vzdal už před utkáním, jelikož Dynamo moc nepotrápil. To si tak došlo k pohodlnému vítězství a po utkání mohlo převzít pohár pro vítěze Fortuna Národní Ligy.

V úvodu utkání to vypadalo, že hráči Dynama už jsou hlavami na slunečné pláži nějakého z přímořských letovisek. Naštěstí pro ně, přišlo pouze varování v podobě hezké střely Kubisty, kterou vytáhl Staněk a poté si poradil i s dorážkou z bezprostřední blízkosti. Hosté zahrozili ještě z následného rohového kopu, po kterém se vyskytly zmatky v obraně domácích.

Z letargie Dynamo probudil v 10. minutě Lukáš Provod, který dostal hezký dloubáček za obranu a s míčem na noze přesprintoval polovinu hřiště, aby mohl pohodlně skórovat za záda brankáře Porcala. Hráčům Dynama to dodalo klid a následně na hřišti dominovali. Kvalitní kombinací příliš nepůjčovali hostům balon a na jejich hře byla znát velká úleva a zároveň lehkost způsobená už jistým postupem. Ve 40. minutě mohl druhou branku přidat opět Provod, na jehož hlavu se snesl centr z pravé strany, který Porcal podběhl. Sám střelec z toho byl překvapený a míč do sítě nedopravil. Domácí to nemuselo dlouho mrzet. Ve 41. minutě zahrál jeden z obránců Varnsdorfu ve vápně rukou a následnou penaltu s přehledem proměnil Jiří Kladrubský.

Hned v úvodu druhého poločasu táhl další hezkou akci na bránu Varnsdorfu Provod. Na jeho centrovaný míč do vápna jen těsně nedosáhl Ledecký. Jinak příliš šancí k vidění nebylo. Dynamo se nikam zbytečně nehnalo a snažilo se jen udržet balon kombinační hrou uprostřed hřiště. Větším překvapením byl mdlý výkon hostí, kterým nepříznivý vývoj zřejmě moc nevadil a nechávali hrát Dynamo fotbal, který jim k výhře stačil. Ovace ve stoje si tak se závěrečným hvizdem mohl kromě celého týmu užít i Lukáš Havel, který završil dnešní utkání v posledních vteřinách nádhernou brankou „nůžkami“.

SK Dynamo Č. Budějovice – FK Varnsdorf 3:0 (2:0)

Autoři | Foto SK Dynamo České Budějovice

Štítky České Budějovice, Dynamo, Varnsdorf, fotbal, SK Dynamo České Budějovice, FK Varnsdorf, Lukáš Provod, Jiří Kladrubský, Lukáš Havel

V posledním zápase doma Dynamo rozdrtilo Varnsdorf a po zápase převzalo pohár pro vítěze FNL  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.