Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Fiala to natřel Babišovi: Měl by začít u sebe! Agrofert produkuje jen jednu kvalitu, ale velmi nízkou

Petr Fiala řeční na 24. kongresu ODS
Petr Fiala řeční na 24. kongresu ODS
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Premiér Andrej Babiš (ANO) se před eurovolbami vrhl na téma, které se dotýká každého českého občana. Vyhlásil boj dvojí kvalitě potravin, ihned ovšem čelil kritice za to, že toto téma, kterým se některé strany a politici zabývají dlouhodobě, ho doteď nezajímalo. Další poukazují na to,že sám Babiš - respektive jeho firmy - vyrábí značně nekvalitní potraviny!

Babiš nedávno uvedl, že byl nakupovat v Německu. „Projel jsem několik nákupních řetězců u nich i u nás. A udělal všude identický nákup. A už vím, jak to je. Mám důkazy,“ tvrdí. „Objevili jsme naprosto skandální a flagrantní rozdíly ve složení několika potravin, které si kupujeme. Stejný obal, rozdílné složení. A protože jsme je pak ochutnali, tak jsme zjistili dokonce i rozdílnou chuť. Logicky. Když je receptura odlišná,“ říká to, na co někteří politici a odborníci upozorňují už roky.

Šéf ODS se na sociálních sítích kvůli dvojí kvalitě potravin do Babiše nevybíravě navezl. „„Pár týdnů před volbami se z Andreje Babiše stal bojovník proti dvojí kvalitě potravin. Měl by začít u sebe: je sice hezké, že Agrofert produkuje jen jednu kvalitu, ale velmi nízkou,“ pustil se do Babiše a jeho firem aktuálně umístěných ve svěřeneckých fondech.

Jako konkrétní případ uvedl špekáčky firmy Krahulík dodávané do řetězce Globus. Ukázalo se, že mají ze všech zkoumanách vzorků nejméně masa. „Například špekáčky , které jsou spíše pro vegetariány: neobsahují téměř žádné maso. Říkám: zastavme dotace obřím firmám, podporujme menší farmy, které produkují kvalitní potraviny!“ vyzývá Fiala.

Témata:  Andrej Babiš Petr Fiala potraviny

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy