Posily pro Znojmo: přicházejí brankář Groh a obránce Mikliš

Foto: lhkjestrabi.cz

Orli, kteří hrají v mezinárodní soutěži EBEL, představili dvě posily: z Moravských Budějovic dorazil jednadvacetiletý brankář Dominik Groh a z Prostějova pak důrazný bek Ondřej Mikliš.

Dominik Groh je někdejším mládežnickým reprezentantem. Mezi muži chytal za Prostějov, Mladou Boleslav, Ústí nad Labem a závěr uplynulého ročníku strávil v Moravských Budějovicích.

V play off byl hlavní hvězdou Žihadel, které postupem do finále 2. ligy přepsaly klubovou historii. „Dominik je mladý kluk, kterému uplynulá sezona výborně vyšla," řekl pro hcorli.cz trenér Miroslav Fryčer. „Počítáme, že se bude dále zlepšovat a bude připraven naskočit ve chvílích, kdy si Teemu Lassila bude potřebovat odpočinout, nebo bude třeba zaskočit." 

Perspektivní je i třiadvacetiletý Ondřej Mikliš. Také on má zkušenosti z mládežnických reprezentací, získal například stříbro na MS do 18 let. Zúčastnil se i šampionátu dvacítek či Hlinkova memoriálu. 

„Sázíme na to, že nebude spokojený s tím, že hraje první ligu v Česku za podle mě neodpovídající ohodnocení."

Na klubové scéně hrál za Spartu, Litoměřice, Benátky nad Jizerou a poslední dvě sezony působil v Prostějově. V minulém ročníku měl bilanci 5+10 z 55 zápasů.

A umí se i poprat ↓

„Ondra je mladý kluk, u kterého doufáme, že se ve Znojmě bude chtít ukázat a prosadit. Máme na něj jen dobré reference a sázíme na to, že nebude spokojený s tím, že hraje první ligu v Česku za podle mě neodpovídající ohodnocení. Věříme, že se bude chtít poprat o svou šanci a ukázat se na mezinárodní scéně," uvedl Fryčer na klubových stránkách.

Aktuální soupiska Orlů Znojmo

Brankáři: Dominik Groh, Teemu Lassila.

Obránci: Antonín Bořuta, Adam Jonáš, Michal Kruckovyč, Ondřej Mikliš, Adam Sedlák, Jakub Stehlík.

Útočníci: David Bartoš, Petr Beránek, Jan Bulín, Anthony Luciani, Radim Matuš, Petr Mrázek, Patrik Novák, Vladimír Oščádal.

Dominik Groh.

Dominik Groh. | Foto: Facebook HC Moravské Budějovice 2005

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz