Vatajelu: Trenér možná nevěřil, že to takhle zvládnu a asi se trochu obával

Mladý rumunský zadák Bogdan Vatajelu, jehož si Sparta pořídila v zimě z týmu universitatea Cracoiva za 30 milionů korun, si musel na svůj ligový debut v letenském dresu počkat několik měsíců, ale když přišel (byl u výhry 2:0 nad Viktorií), zanechal velmi pozitivní dojem.

Vatajelu: Trenér možná nevěřil, že to takhle zvládnu a asi se trochu obával

Zadáka chválil také trenér Petr Rada. "Je to levý obránce, ale tam v současnosti nastupuje Michal Kadlec. V tréninku vypadal slušně. Hlavně byl vděčný. Není vysoký, ale vyhrál i nějaké hlavičkové souboje. Byl hrát párkrát za juniorku, kde ale není zápasová úroveň taková. Byl bych rád, kdyby výkon zopakoval v dalším zápase, pokud se vejde do sestavy," uvedl bývalý stratég Příbrami, Slavie, Teplic či Liberce, jehož slova vyšla na idnes.cz.

A reakce samotného defenzivního fotbalistu? "Celkem jsem byly překvapený. Venca Kadlec nemohl nastoupit, tak jsem šel na hřiště já, a jsem rád. Trenér možná nevěřil, že to takhle zvládnu. Věděl, že je to můj první zápas, a asi se trochu obával. Ale nakonec se to všechno takhle povedlo. Myslím, že jsem týmu pomohl. A to je nejdůležitější. Vyhráli jsme, takže jsme snad odvedli dobrou práci. Děkuju trenérovi, že mi dal šanci v základní sestavě a pak mě střídal před koncem, takže jsem si mohl vychutnat potlesk fanoušků. Jsem šťastný, ale taky musím poděkovat svým spoluhráčům a realizačnímu týmu za podporu," pokračoval kolega Holka, Mazucha, Hybše a spol., jehož vyjádření publikoval portál idnes.cz.

S výhrou panuje spokojenost, ale nechceme houpačkové výsledky, klidní euforii Rada

Vatajelu přitom nenastoupil jako levý obránce, ale operoval v záložní řadě. "Když jsem slyšel, že mám nastoupit v záloze, tak jsem byl trošku nervózní, protože na tomhle postu jsem moc nehrál. Naposled tak před šesti lety. A jednou tady v juniorce. Z tohohle pohledu to bylo těžké, ale fanoušci a spoluhráči mi pomohli. Každý týden se připravuji stejně. Když mě kouč pošle na hřiště, tak se budu snažit předvést co nejlepší výkon. A když hrát nebudu, tak holt budu pracovat na tréninku jako doteď," ubezpečil fanoušky člen sparťanského kádru.

Hráč má sebou v metropoli několik měsíců. Jaké byly z jeho pohledu? "Fajn. Jasně, je to pro mě změna. Já a manželka si musíme zvyknout na nové město, nové lidi... Ale je to OK. A věřím, že to bude už jenom lepší. Když jsem přišel, tak mi trenéři řekli, že se musím adaptovat. A že když nebudu hrát, tak budu nastupovat alespoň za juniorku. Když na mě teď trenér ukázal, tak jsem byl připravený," uzavřel na webu idnes.cz čerstvě čtyřiadvacetiletý Vatajelu.