Nevíte, jak zabavit vnoučata? Předčítejte jim dětské knihy. Víme, které knihy děti zaujmou

Knihy pro děti, autor: Jiří Glet, zdroj: kosmas.cz

Hlídáte vnoučata přes víkend? A čtete jim před spaním pohádky? Anebo nevíte, jak zabavit vnoučata při deštivém počasí? Máme pro vás skvělý tip na dětské knihy, které zabaví malé i velké čtenáře.

Reklama

Zabavit vnoučata při deštivém odpoledni nebo je uklidnit před spaním není vždy jednoduché. Přitom ten správný recept nemusí být složitý. Jen si vzpomeňte na vaše dětská léta u babičky a na okamžiky, kdy se děti posadily do kruhu a hltaly babiččino vyprávění pohádek.

A přesně stejný prožitek můžete zprostředkovat vašim vnoučatům. K předčítání stačí využít krásné pohádkové knihy Jak skřítek Lesánek vařil Pelandu či Pavlík na prázdninách na Valašsku, které napsal pan Jiří Glet. Knihy poutavým stylem vypráví příběhy, které děti lehce vtáhnou do děje a pomohou rozvíjet jejich fantazii. Výhodou je, že tyto pohádky jsou k dostání jako e-knihy. Pohádku si proto jednoduše stáhnete do tabletu či mobilu.

Humorné i naučné knihy pro starší děti

Pro starší, školou povinné děti, které již čtení zvládají samy, doporučujeme dětskou knihu Nehnojte zahrádky kyselinou, která humorným způsobem vypráví školní zážitky osmiletého Felixe. Pokud se dětem líbil Deník malého poseroutky, pak právě Nehnojte zahrádky kyselinou vnoučata zaujme.

Z dalších dětských knih vybíráme dvojici knihy Bratranec Emil a strýc Eman a historií opředenou knížku Pavlík a rytíř Jan z Michalovic. Všechny uvedené knížky napsal spisovatel pan Jiří Glet.

Původně jsem se zabýval jen psaním turistických průvodců, ale protože mám od svých tří dětí sedm vnoučat, a zajímám se taky o historii, nakoukl jsem do učebnice dějepisu. Středověk tam byl popsán značně těžkopádně a samý letopočet. My jsme ale přece potomci učitele národů J. A. Komenského a jeho heslo škola hrou by mělo platit i v dnešní době. Tak jsem tedy napsal svoji první dětskou e-knihu Pavlík a rytíř Jan z Michalovic, ve které se děti seznámí se středověkem jednoduchou a snad i zábavnou formou. Mnohé dnešní děti preferují spíše virtuální svět, ačkoliv pozemský svět a jeho příroda je našim domovem. Napsal jsem tedy další dětskou knihu Pavlík na prázdninách na Valašsku, ve které se věnuji taky naši flóře a fauně, vždyť mnohé děti stěží rozeznají borovici od břízy. Pak jsem napsal ještě několik humoristických dětských knih,“ vypráví s nadšením spisovatel Jiří Glet.

„Poslední má dětská kniha má název Jak skřítek Lesánek vařil Pelandu. Ve své literární činnosti jsem se seznámil s mnoha starými pověstmi, které napsali mnohdy ještě naši národní buditelé. Jistě, jsou to pověsti pěkné, ale copak dnešní autoři nemohou psát nové pověsti? Jistěže mohou, ale skoro nikdo je nepíše. Tak jsem do této knihy napsal zcela nových pět pověstí, které jsem vymyslel a zasadil je do krásné valašské krajiny. Jednu starou pověst O vzniku Čertových skal jsem nově literárně zpracoval,“ dodává pan Jiří Glet.

Spisovatel Jiří Glet píše pro děti, turisty i milovníky poezie

Spisovatel Jiří Glet je již mnoho let v důchodu, ve kterém naplno podlehl kouzlu psaní. Kromě knih pohádek a knih pro děti, stojí za tvorbou turistických průvodců a píše také básně a odborné publikace o minerálech. Na magazínu i-Senior.cz si můžete přečíst i stáhnout nádhernou sbírku básní Snílkové a konzumáci, kterou pan Glet s laskavým svolením poskytl všem čtenářům. Kompletní a úctyhodnou tvorbu pana Jiřího Gleta naleznete zde.

Reklama