Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

DAF dodává svým zákazníkům další elektrické tahače CF Electric

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Společnost DAF Trucks N.V. ve spolupráci s VDL Groep předala další tahače CF Electric. Dvojice vozidel s elektrickým pohonným systémem zamířila do vozového parku společnosti Contargo v Německu.

DAF CF Electric je výsledkem společného vývoje DAF Trucks N.V. a VDL Groep. První z těchto tahačů s elektrickým pohonným systémem zamířil koncem loňského roku do služeb nizozemského řetězce supermarketů Jumbo.

Společnost Contargo, patřící pod křídla Rhenus Group je dalším průkopníkem, do jehož vozového parku zamířil DAF CF Electric. Tato firma je první, která bude elektrické tahače značky DAF využívat v Německu a nasadí je na přepravu kontejnerů v oblasti Dolní Porýní.

Rhenus Group je globální společností, zabývající se logistickými službami. Po celém světě má tato společnost více než 610 poboček, zaměstnává kolem 29.000 pracovníku a má obrat 4,8 miliardy eur ročně.

DAF CF Electric je tahač s konfigurací podvozku 4×2 a vlastní hmotností 9700 kg, vyvinutý pro silniční přepravu nákladů o celkové hmotnosti soupravy až 37 tun v městských oblastech, kde se standardně využívají přívěsy s jednou nebo dvěma nápravami. Vozidlo vychází z modelu DAF CF – oceněného titulem International Truck of the Year 2018 – a vybaveného elektrickým pohonem využívajícím technologie E-Power od společnosti VDL.

Základem pohonné soustavy je elektromotor o výkonu 210 kW a točivém momentu 2000 N.m napájený lithium-iontovým akumulátorem s celkovou kapacitou 170 kWh. Model DAF CF Electric má dojezd přibližně 100 kilometrů, takže je vhodný pro velkoobjemovou městskou a příměstskou rozvážku nákladů. Akumulátor disponuje funkcí rychlého nabíjení, za 30 minut dosáhne stavu 80% kapacity akumulátorů. Do jejich úplného nabití stačí pouze 1,5 hodiny.

Zdroj: DAF Trucks N.V.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Doporučujeme