Fandové fantasy zbystřete, chystá se seriál na motivy Kingovy knihy Dračí oči

Fandové fantasy zbystřete, chystá se seriál na motivy Kingovy knihy Dračí oči | Fandíme seriálům
Má jít o odpověď na Hru o trůny.

Velkolepá fantasy stanice HBO Hra o trůny ukázala, že je velký hlad po fantasy seriálech. V současné době se jich tak chystá několik a přibyl k nim další. Streamovací služba Hulu totiž připravuje adaptaci knihy Stephena Kinga Eyes of the Dragon z roku 1984 (u nás Dračí oči - 1996).

Ta se setkala s pozitivním přijetím ze strany recenzentů, ale nemalé množství fanoušků ji kritizovalo a to z prostého důvodu - nešlo o horor. A King se právě horory proslavil. Eyes of the Dragon je ale epickou fantasy inspirovanou evropskými pohádkovými příběhy, což některé zklamalo. 

Negativní reakce ze strany fandů dokonce inspirovaly Kinga k napsání knihy Misery, na jejíž motivy vznikl film Misery nechce zemřít

Pokud jde o příběh Eyes of the Dragon, tak ten se odehrává v zemi jménem Delain (je součástí stejného universa jako Temná věž), kterou se snaží zničit proradný kouzelník Flagg. Do cesty se mu ale připletou členové královské rodiny, konkrétně brartské duo princů Thomas a Peter.

Nejde o první pokus o zfilmování. V devadesátých letech se pracovalo na animovaném filmu, ale než se dočkal realizace, došlo k vypršení práv. Později zvažovala stanice Syfy natočení minisérie nebo filmu, ale historie se opakovala a vypršela jí práva. Nyní je vlastní Hulu a to schválilo pilotní epizodu, kterou napíše Seth Grahame-Smith (Abraham Lincoln: Lovec upírů). Pokud se Hulu bude výsledný produkt líbit a schválí celou řadu, pak na ni Seth dohlédne jako showrunner. 

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu