‚Jsou kousaví a makají.‘ Hokejisty čekají další outsideři, Rakušané je ale trápili už v přípravě

Čeští hokejisté nastoupí na mistrovství světa proti Rakousku. Po duelu s Itálií je tak čeká další souboj, ve kterém budou plnit roli favorita. Ale kvalita dnešního soupeře národního týmu je na vyšší úrovni. Sami se o tom Češi přesvědčili v přípravě před šampionátem.

Bratislava (Aktualizováno: 11:44 19. 5. 2019) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejlepším hráčem Rakouska je Michael Raffl z Philadelphie

Nejlepším hráčem Rakouska je Michael Raffl z Philadelphie | Foto: Vasily Fedosenko | Zdroj: Reuters

„Hodně bruslili, dost nás atakovali a nebáli se jít do předbrankového prostoru. Měli výborné přesilovky. Bude to podobné a budou se chtít prezentovat hrou jako ve Znojmě a Linci,“ připomíná pro Radiožurnál asistent trenéra Říhy Robert Reichel dubnové zápasy v Euro Hockey Challenge.

Zranění neodmyslitelně patří i k hokeji. Nejčastěji trpí vazy, nebezpečná jsou zejména zranění hlavy

Číst článek

Rakušané v nich nastříleli Čechům dohromady pět branek a duel v Linci dotáhli až do samostatných nájezdů. Pravdou je, že ani jednoho utkání tehdy nezasáhly posily českého týmu z NHL, ale ani soupeř nebyl kompletní. Rakušané získali na šampionátu větší kvalitu.

„Jsou kousaví a makají. Známe bratry Raffly, s jedním hrajeme, druhého známe od něj. Jsou to dříči a vůdci týmu. Rakušané půjdou za nimi a zápas bude podívaná,“ připomíná Radko Gudas největší hvězdy rakouského týmu Michaela Raffla z Philadelphie a jeho bratra Thomase hrajícího EBEL ligu za Salzburg.

I díky nim nebude Rakousko podobně odevzdaným soupeřem jako Itálie. Takže Češi spíš čekají bitvu podobnou té, kterou svedli Češi s Lotyši.

„Budou nepříjemní, budou hrát dobře do těla a dobře bránit. Bude se přes ně těžko prosazovat. Bude důležité vstřelit co nejdřív první a druhý gól, ať jim trošku odskočíme a dál hrajeme v pohodě,“ připomíná osvědčený recept na souboj s outsiderem útočník Dallasu Radek Faksa.

Do  odpoledního zápasu nastoupí v zahajovací sestavě na pozici brankáře opět Pavel Francouz. Trenéři v čele s Milošem Říhou zvolili složení se sedmi obránci a třinácti útočníky, do utkání nezasáhnou bek Michal Moravčík a útočník Filip Chytil. Stý reprezentační start si připíše obránce Jan Kolář.

Zápas českého týmu z Rakouskem začne v 16.15. Český rozhlas ho odvysílá na Radiožurnálu i na digitální stanici Radiožurnál Sport. Server iROZHLAS.cz nabídne online přenos.

📊 | Tabulka naší bratislavské skupiny B vypadá po sobotních zápasech takto! Díky výsledkům ostatních zápasů už máme místo ve čtvrtfinále jasné! 🔥 #narodnitym 🇨🇿 #mshokej

00:14 – 19. 05. 2019

2 83

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme