Zavadil: Spadl mi obrovský kámen ze srdce. Tohle je silnější než postup z druhé ligy

Zavadil: Spadl mi obrovský kámen ze srdce. Tohle je silnější než postup z druhé ligy

Opava se v české nejvyšší soutěži nakonec udrží. Již s předstihem nasbírala potřebný počet bodů, který ji stačí na to, aby se vyhnula baráži o setrvání mezi elitou. V sobotu doma uspěla nad Příbramí 2:1 a poslední kolo nadstavby již může odehrát s klidnou hlavou. Však také zkušený záložník Pavel Zavadil po závěrečném hvizdu vykazoval velkou úlevu.

Jednačtyřicetiletý veterán se po úspěšném utkání rozpovídal před novináři a nechal volný průběh emocím. Podle jeho slov klub ze Slezska ukázal, že do první ligy zaslouženě patří. „Tohle je silnější než postup z druhé ligy. Jde o ligu a my jsme chtěli dokázat, že jsme schopni zůstat v lize. Byla to hrozně náročná cesta. Nemohli jsme hrát doma, sedm kol jsme hráli v Brně, kde jsme nebyli zvyklí,“ poukazoval Zavadil na fakt, že první domácí zápasy odehrála Opava v brněnském azylu.

O to víc byl se spoluhráči rád, že jejich stadión nakonec po úpravách dostal zelenou. „Pomohlo nám zdejší opavské hřiště, kde nás tlačí diváci. Doma jsme strašně silní, ukázali jsme to v každém zápase. Dvaačtyřicet bodů je fantastický výsledek,“ pokračoval lídr kabiny, který má z minulosti zkušenosti i se soutěžemi ve Švédsku, Řecku nebo Izraeli.

Proti Příbrami to ale nebylo nic lehkého, neboť středočeský klub bojuje stále o možnost vyhnout se baráži. „Spadl mi obrovský kámen ze srdce. Bylo to strašně těžké utkání. Myslím, že jsme vyhráli naprosto zaslouženě. Mohli jsme přidat ještě další góly, bohužel jsme tam nemohli dotlačit ani jednu šanci nebo standardku, ale nakonec to vyšlo,“ dodala opora Opavy.