Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Reichel pálil na rozbruslení přesně, proti Rakušanům bude chytat Francouz

Parádní představení předvedl na ranním dobrovolném rozbruslení před dnešním duelem mistrovství světa s Rakušany asistent trenéra Robert Reichel. Po neomylné střelbě hlavní kouč Miloš Říha posílal v žertu bývalého vynikajícího centra mezi trénující hráče. Sestava na Rakousko by měla být podobná té z pátečního utkání proti Itálii, potvrdil mimo jiné Reichel. Přímý přenos duelu Rakousko - Česko sledujte od 16:05 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Trenéři Miloš Říha a Robert Reichel
zdroj: ČTK

Sedmačtyřicetiletý olympijský vítěz Reichel potvrdil, že šampioni ve svém oboru řemeslo jen tak nezapomínají. Na kruh pro vhazování si připravil zhruba deset puků a příklepem je rychlopalbou poslal během pár vteřin do sítě na zadní tyč prázdné branky, hned několik z nich s naprosto milimetrovou přesností s pomocí brankové konstrukce.

Zvonění tyček, od nichž se kotouče odrážely do sítě, se neslo tichem hlavní haly Zimního stadionu Ondreje Nepely a v hledišti, kde bylo v tu chvíli jen pár zástupců médií, to uznale zašumělo. Zatímco Reichel zachoval tvář hráče pokeru, jako kdyby šlo o běžnou denní rutinu, okolo přítomné hodně pobavil.

Pečlivě sledoval ze střídačky jeho počínání generální manažer Petr Nedvěd, rovněž skvělý útočník nedávné minulosti. Po skončení Reichelovy show jen se širokým úsměvem nevěřícně – ale zároveň velmi uznale – zakroutil hlavou. A Říha ihned vybízel slavného litvínovského odchovance, ať se připojí k hráčům, kteří hráli na druhé straně čtyři na čtyři.

V mixzóně už bylo na Reichelovi patrné, že ho přece jen potěšilo, jak se jeho rukou drží hokejová zručnost. "Tak já to vím, že to tam pořád je," smál se Reichel. "Byla to ale jen taková zkouška. Potřeboval jsem si jen protáhnout záda. A sám se sebou jsem tou zkouškou prošel," vysvětlil pobaveně Reichel.

Které formaci bude tedy odpoledne z pozici centra velet? "Já už leda tak na centru nějaký gardy," dodal Reichel.

Český brankář Pavel Francouz na MS
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Do zápasu proti Rakousku každopádně nastoupí v zahajovací sestavě na pozici brankáře opět Pavel Francouz. Trenéři zvolili složení se sedmi obránci a třinácti útočníky, do utkání nezasáhnou bek Michal Moravčík a útočník Filip Chytil. Stý reprezentační start si připíše obránce Jan Kolář.

"Sestava bude trošku jiná, udělali jsme pár změn, ale celkově vzato by to mělo být podobné jako naposledy," řekl novinářům po dnešním brzkém rozbruslení asistent trenéra Robert Reichel. "Půjdeme do zápasu s třinácti útočníky a budeme chtít všechny zapojit. Hrát budou tentokrát Tomáš i Hynek Zohornové," nastínil Reichel. Oba bratři s Italy nehráli. Mezi hráče se stovkou startů v dresu národního týmu na kontě se zařadí obránce Jan Kolář.

Pravděpodobná sestava ČR na zápas s Rakouskem:

Francouz - Hronek, D. Musil, Gudas, Kolář, Zámorský, D. Sklenička, Rutta - J. Voráček, Simon, Frolík - J. Vrána, Faksa, Jaškin - Gulaš, Jan Kovář, D. Kubalík - Řepík, T. Zohorna, Palát - H. Zohorna.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články