Kopřiva slaví první triumf před domácím publikem. Pátý Futures vyhrál v Praze

19. 5. 2019, 13:32
Aktuality 1
FUTURES PRAHA - Nenasazený Vít Kopřiva vyhrál domácí turnaj Futures na antukových kurtech TK Spoje Praha. Jednadvacetiletý Čech si pro celkově 5. titul a první z domácí půdy dokráčel přes čtyři krajany, když si v dnešním finále poradil s Patrikem Riklem.
Vít Kopřiva

Vít Kopřiva před dvěma týdny na antuce v portugalské Braze zaznamenal premiérovou výhru na challengeru a svou formu potvrdil i tento týden před domácími fanoušky na antukových kurtech pražského klubu TK Spoje.

Jednadvacetiletý Čech si v hlavním městě došel pro celkově 5. titul z turnajů Futures a vůbec první z domácí půdy. Cestou za triumfem čelil pouze svým krajanům, přičemž set ztratil pouze na úvod s juniorem Ondřejem Štylerem. 

Další sadu už nenasazený Kopřiva neprohrál. Z druhého kola postoupil bez boje přes Tomáše Macháče, následně si poradil s Markem Gengelem, Pavlem Nejedlým a v dnešním finále porazil 6-2 6-3 o rok mladšího Patrika Rikla.

Kopřiva měl možnost zkompletovat potřetí v kariéře 'double', ale ve finále čtyřhry na titul nedosáhl. Už v sobotu se svým trenérem Jaroslavem Pospíšilem podlehli 1-6 5-7 jiné české dvojici Filip Duda a Marek Gengel.

Českým tenistům se dařilo v průběhu celého turnaje. Celkem jich v prvním kole startovalo 15 a až na dvě výjimky se vyřadili mezi sebou.  A tak se stalo, že ve čtvrtfinále bylo celkem sedm Čechů a do semifinále mezi sebe žádného cizince nepustili.

• FUTURES PRAHA, TK SPOJE •
Česko, antuka, 15.000 dolarů
finálové výsledky (18. - 19. 05. 2019)
• Dvouhra - finále •
Kopřiva (ČR) - Rikl (ČR) 6-2 6-3
• Čtyřhra - finále •
Duda/Gengel (ČR) - Kopřiva/Pospíšil (ČR) 6-1 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
Fandina
Gratulka. Neviděla jsem to, ale jak se píše v článku, byl to turnaj plný Čechů. Teď se hraje Futures v Jablonci a tam jich tolik nevidím. A zaujalo mě, že ho trénuje Jaroslav Pospíšil, kromě hraní. Ať se daří.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist