Vyletněte si interiér: In jsou pestrobarevné vzory, čerstvé řezané květiny a světlé textilie

Vyletněte si interiér
Zdroj: Shutterstock
Že už vás nebaví jednobarevné zdi? Využijte třeba tapety či samolepky dělané přímo za tímto účelem. Ve váze se skvěle vyjímají i řezané květiny nebo obyčejné luční kvítí, které natrháte na nejbližší loučce. Nezapomínejte ani na textilie, které se na celkové atmosféře místnosti podílí víc, než byste si možná mysleli. Interiér oživí i netradiční dekorace.+ 1 fotka+ 2 fotky

Přestože je počasí stále trochu nevyzpytatelné, léto už se blíží, a tak je na čase začít přemýšlet o tom, jak si letos vyletnit interiér. Možností, jak byt provzdušnit a vnést do něj trochu barev, je celá řada. A fantazii se meze nekladou. Inspirujte se našimi tipy a pusťte se do toho!

Lenka Chvostová
Lenka Chvostová 19. 05. 2019 14:00

Pestrobarevné zdi? Proč ne!

Že už vás nebaví jednobarevné zdi? Tomu rozumíme a neexistuje lepší období, kdy je trochu oživit než právě léto. Nemusíte se však omezovat pouze na barvy, ale využít můžete i tapety či samolepky dělané přímo za tímto účelem. Skvěle se vyjímají například ty s tropickými motivy. Umístěte je však na nejmenší zeď v místnosti či jen na její část, aby nebyl výsledný efekt přeplácaný. Pokud se chcete držet více při zemi, skvěle vypadá například kombinace bílé barvy s mořskou modrou, kterou můžete vymalovat například jen prostor kolem oken.

Letně laděné textilie

Nezapomínejte ani na bytové textilie, které se na celkové atmosféře místnosti podílí víc, než byste si možná mysleli. Máte-li doma ještě tmavé závěsy či přehozy na pohovce,  vyměňte je za světlé pastelové. Ty celou místnost provzdušní a rozveselí. Jste-li navíc zdatní s šicím strojem, neotálejte a zkuste si doma ušít například potahy na ozdobné polštářky. Využít můžete i nejrůznějších dekoračních knoflíčků či stužek. Zkuste však jednotlivé potahy držet v podobném dekoru, ať vše působí sladěně.

Květiny, kam se podíváte

Kdo z vás nemiluje květiny? Jsou ozdobou každého interiéru, krásně voní a spolu s jinými doplňky dodají místnosti šmrnc. Nemusíte se však omezovat jen na květiny v květináčích. Skvěle se vyjímají i řezané květiny nebo obyčejné luční kvítí, které natrháte na nejbližší loučce. V tuto dobu taktéž kvete šeřík, jehož podmanivá vůně k vám bude zvát snad i sousedy. Máte-li okna na slunném místě, zamiřte pro levandule, které sice vyžadují hodně sluníčka, ale jinak nejsou na údržbu nikterak náročné a za oknem vypadají božsky. Stopku ale nemusíte dávat ani sušenému lučnímu kvítí, které si buď můžete natrhat a následně sami doma usušit nebo jej naleznete v obchodech pro kreativce, jako je například Idea Creative, kde se prodávají již vázané kytice.

Vyhrajte si s vázami a květináči

Ani květiny samy o sobě ovšem nebudou vypadat tak letně, pokud si trochu nevyhrajete s dekorem váz a květináčů, které doma máte. Potřebovat k tomu budete tavnou pistoli, dekorace dle vlastní libosti a chcete-li celý kousek posunout ještě o kousek dál, pořiďte si barvy, které drží na skle. Těmi můžete stávající vázy přemalovat nebo si k ruce vezměte například starou láhev od vína, kterou jednoduše vylijete barvou a po zaschnutí ji využijete úplně stejně jako vázu. Hitem letních zdobicích materiálů je však třeba i juta, lýkový provázek či nejrůznější mušličky. Fantazii se meze nekladou.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články