Ribéry se loučil jako Hujerovi: Na stadiónu jsem měl celou rodinu a každého, kdo je pro mě důležitý

Ribéry se loučil jako Hujerovi: Na stadiónu jsem měl celou rodinu a každého, kdo je pro mě důležitý

Již před úvodním hvizdem bylo jasné, že toto sobotní odpoledne bude pro fanoušky památné. Vyprodaná Allianz Aréna se loučila s dlouholetými oporami Arjenem Robbenem a Franckem Ribérym. Ve hře byl navíc mistrovský titul, který Bayern nakonec ovládl již po sedmé v řadě. A oba vysloužilí veteráni se na něm podíleli vstřelenými brankami.

Bavorský gigant s nimi po dlouhých letech úspěšné symbiózy už dál spolupracovat nebude. Již několik týdnů bylo známo, že jim nebudou prodlouženy smlouvy, které po této sezóně končí. Oba se chtěli ale rozloučit nejlepším možným momentem. Robben přišel na hrací plochu ve druhém poločase a užíval si potlesk spokojených fanoušků. A Ribéry? Ten bavil plné ochozy a uculoval se ve slavnostní náladě.

Bayern totiž porazil Frankfurt 5:1 a radoval se z dalšího mistrovského titulu. Během sezóny to byl pro bavorského giganta pořádný boj, neboť především podzimní ztráty nahrávali do karet Dortmundu. Jarní stíhací závod ale nakonec přinesl vytoužené ovoce, když vestfálský celek začal bodíky ztrácet.

„Bylo to hodně těžké utkání, ale hlavní věcí je, že jsme šampioni. Je to můj poslední skvělý moment tady v Allianz Aréně se svými kolegy a fanoušky,“ radoval se Ribéry před novináři. V hledišti měl velkou podporu, která za ním dorazila i z Francie.

„Na stadiónu jsem měl celou rodinu, děti, ženu, rodiče, rodiče mé ženy. Přijeli i moji bratranci a vlastně každý, kdo je pro mě důležitý. Jsem rád, že dorazili až Francie a byli tu se mnou,“ dodal Ribéry, který v Bayernu strávil 12 dlouhých let a podílel se na devíti trofejích v Bundeslize.