Sancho: Dortmund mi dal šanci a já nemohu nevděčně sáhnout po první nabídce, která přijde

Sancho: Dortmund mi dal šanci a já nemohu nevděčně sáhnout po první nabídce, která přijde

Tábor vestfálského klubu zavládlo po posledním kole Bundesligy zklamání. Borussie po fantastickém podzimu ukazovala závěr všem a těžila i z toho, že se konkurenční Bayern výsledkově trápil. Na jaře se však karta obrátila a bavorský gigant nakonec Dortmund předběhl a udržel náskok dvou bodů, což mu stačilo na sedmý titul v řadě.

Borussia v posledním kole uspěla 2:0 na půdě Mönchengladbachu, ale i tak nezabránila tomu, že v tabulce skončí až druhá. Bayern si doma náskok pohlídal s Frankfurtem. O posledních třech bodech rozhodlo jednou brankou devatenáctileté křídlo Jadon Sancho. Jeho sláva roste každým zápasem a není divu, že o něj začínají projevovat zájem evropští obři.

Sancho přišel do Dortmundu v roce 2017 z Manchesteru City a v této sezóně si připsal ve 34 ligových zápasech 12 branek a 14 asistencí. „Samozřejmě jsem zklamaný, že to na titul nestačilo, ale mohu být spokojený se svou rolí v této sezóně,“ nechal se slyšet talentovaný anglický mladík.

„Nikdy bych nečekal, že to bude mít letos takový scénář. Na začátku sezóny jsem nehrál pravidelně, ale poté se to zlomilo. Trenér a spoluhráči mi hodně pomohli. Věřili ve mně a já jim za to jsem strašně vděčný. Příští sezónu už titul urveme a já u toho určitě budu. Nemohu nevděčně sáhnout po první nabídce, která přijde. Teď dýchám jen pro Dortmund,“ dodal Sancho, kolem kterého krouží například Manchester United.