Rozloučit se s prvoligovou Duklou na Julisku přišlo 654 diváků. Dukla - Slovácko 0:0

Fotbalisté Slovácka přijeli v nadstavbové části ligy na Julisku k utkání se soupeřem, který už věděl, že sestupuje. Zápas se odehrál bez branek, přestože domácí hráli už od 23. minuty bez vyloučeného obránce Daniela Součka.

SportovníListy.cz byly na místě děje...





Oběma týmům, jak už jste si přečetli, už o nic nešlo, neboť Dukla po prohře 0:3 v Karviné věděla, že už se sestupem nic neučiní.

Rozhodujícím pro vývoj utkání mohla být událost z 23. minuty, kdy Součkovo zastavení unikajícího Zajíce před šestnáctkou rozhodčí Adámková potrestala a domácího obránce vyloučila.

Pražané bezbrankový výsledek udrželi, ale v první lize neporazili Slovácko už podvanácté v řadě a na Julisce posedmé za sebou.


Jak říkám...



"Do zápasu jsme nevstoupili moc dobře kvůli sérii standardních situací soupeře a našim nevynuceným ztrátám. Z mého pohledu to byl zápas dvou klíčových okamžiků. První okamžik obrovská příležitost Holase (Holíka) a samozřejmě potom to vyloučení. Nejvíce si na tom zápase cením toho, jakým způsobem se kluci semkli a odpracovali to. To, že jsme soupeře nepustili do žádné vyložené situace, je pro mě velký bonus. Škoda té situace v 91. minutě, kdy to kluci sehráli výborně a mohli být za tu práci odměnění. Vydolovali jsme bod po tvrdé práci," řekl trenér Dukly Roman Skuhravý.

"Utkání hodnotit nebudu. Vyjádřím se jenom k našemu výkonu. Hodně mě mrzí, jakým výkonem a jakou kvalitou se mužstvo dneska prezentovalo. Chtěl bych se za to omluvit našim fanouškům. Pro mě je neakceptovatelné, co jsme tady předvedli. Vůbec mě nezajímá, jestli to skončilo 0:0. Hrajeme od 23. minuty v přesile a nejsme schopní si vytvořit nějaký trvalý tlak, nejsme schopní si vytvořit pořádné šance na to, abychom skórovali. Je to naší bohorovností, nekvalitou, nekoncentrovaností. Přesně se stalo to, co jsme nechtěli. Opravdu jsem na mužstvo hodně nazlobený a myslím si, že to dostane velice tvrdě pocítit," řekl trenér Slovácka Martin Svědík.



    Praha  18. května 2019



FORTUNA:LIGA


Dukla Praha - 1. FC Slovácko 0:0

Rozhodčí: Adámková - Nádvorník, Pfeifer. ŽK: Havlík, Rezek, Kalabiška (všichni Slovácko). ČK: 23. Souček (Dukla). Diváci: 654.

Dukla Praha: Hruška - Douděra, Ďurica, Souček - Doumbia (86. Hanousek), Tetour, Holík (29. Bezpalec), Miloševič - Koval, Holenda, Hadaščok (66. Djuranovič). Trenér: Skuhravý.

Slovácko: Trmal - Reinberk, Hofmann, Divíšek (52. Rezek, 78. Sadílek), Kadlec - Navrátil, Janošek (59. Hološko), Havlík, Daníček, Kalabiška - Zajíc. Trenér: Svědík.

(ps, SportovníListy.cz, foto: Petr Skála)