bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Hledá se trenér pro Ottawu. Mezi kandidáty i legendární Roy

19. května 2019, 16:30

Matěj Hodoval

Ottawa vyhlíží lepší zítřky. Senators mají kádr plný mladých a nadějných hráčů, a nyní potřebují někoho, kdo se postaví ke kormidlu a vypluje směrem k úspěšnějším výsledkům, než které viděli příznivci Sens v uplynulé sezoně.

Celek z hlavního města Kanady má za sebou vskutku příšernou sezonu. Senators za dvaaosmdesát zápasů v základní části nasbírali pouhých čtyřiašedesát bodů. Takový počin je zařadil bezkonkurenčně na samý chvost tabulky se ztrátou sedmi bodů na předposlední Krále z Los Angeles.

Zatímco jinde vrcholí boje o nejcennější trofej, v Ottawě v těchto dnech probíhají rozhovory s možnými kandidáty na trenérský post. V loňské sezoně vedl mužstvo Guy Boucher, kterého vedení odvolalo 1. března. Zbytek ročníku odkoučoval do té doby jeho asistent Marc Crawford.

Klub již hovořil s šesti uchazeči. Jsou jimi již zmíněný Marc Crawford, asistent trenéra Penguins Jacques Martin, D.J. Smith z Toronta, Rick Bowness z Dallasu, trenér Providence College Nate Leaman a trenér farmářského týmu Senator Troy Mann.

A nyní se ke konkurenci přidalo další jméno – Patrick Roy.

Přívlastek legendární je u Roye zcela na místě. Vždyť se jedná o čtyřnásobného vítěze Stanley Cupu, trojnásobného držitele Conn Smythe Trophy a třikrát byl také vyhlášen nejlepším gólmanem sezony, čili Vezina Trophy v jeho sbírce také nechybí. 

Jako trenér má za sebou Roy tři sezony v National Hockey League, když od sezony 2013/2014 až do 2015/2016 působil u Colorada jako hlavní trenér a prezident hokejových operací.Krátkou štaci u Lavin ozdobil třiapadesátiletý Kanaďan ziskem Jack Adams Award, kterou obdržel hned ve svém premiérovém ročníku.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.