Petice za předělání závěru seriálu tak, jak jej napsali David Benioff a D.B. Weiss už čítá milion podpisů. Tvůrci, kteří dostali za úkol po skončení seriálu napsat novou trilogii Star Wars, prý ukázali svou neschopnost, kterou poslední díly odhalily na samou dřeň. Scenáristé se prý totiž už nemohli spolehnout na knižní předlohu spisovatele G.R.R. Martina, který s psaním zaostává, a finále seriálu tak bylo napsáno dříve, než poslední díly původního knižního cyklu.

Úplně poslední - 6. díl osmé řady - diváci ve Spojených státech viděli v neděli večer, v Česku měl premiéru v pondělí ve tři hodiny ráno.

Vysoká očekávání, která se nenaplnila, už zničily závěry i jiných seriálových fenoménů. Nejvíce takhle utrpěla pověst slavného politického dramatu Dům z karet, kde se narychlo poslední díly přepisovaly kvůli vyhazovu hlavního hrdiny v podání herce Kevina Spaceyho kvůli sexuálnímu obtěžování.

Torzo, které z poslední sezóny Domu z karet zůstalo, postrádalo bez hlavní postavy jakýkoliv smysl a logiku. Snad se něco podobného nestane i Hře o trůny...

VIDEO: Hra o trůny končí osmou řadou! Trailer finálové série

Video
Video se připravuje ...

Hra o trůny končí osmou řadou. • Trailer finálové série. HBO

Fotogalerie
43 fotografií

Seriál Hra o trůny se stal továrnou na peníze. Přečtěte si, kolik na něm televize HBO vydělala