Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Na některá setkání s VIP by Vettel raději zapomněl

Na některá setkání s VIP by Vettel raději zapomněl

Chová ale hluboký obdiv k tenistovi Nadalovi

Součástí povinností jezdce formule 1 je i styk s takzvanými VIP osobnostmi, které obvykle na pozvání týmu nebo některého ze sponzorů zavítají na velkou cenu.

Právě na toto téma se rozpovídal Sebastian Vettel pro německý web Spiegel Online. V zásadě rozdělil tyto hosty do tří kategorií. Na ty, kteří ho mimořádně zaujali, na ty, na něž už stihl zapomenout, a konečně na ty, s nimiž si rozhodně nepadl do noty.

Dodejme, že ještě existuje čtvrtá skupina, reprezentovaná osobami ženského pohlaví s úzkým osobním vztahem k některému ze závodníků. To ale nikdy nebyl Sebův případ, takže ji opominul.

Žádné „protivy“ pochopitelně exmistr světa konkrétně neuvedl. Zato se rozpovídal o těch, které obdivuje: „Paul McCartney a Rafael Nadal. Můj respekt k nim se po setkání ještě zvýšil.“ 

Sebastian Vettel velmi obdivuje tenisovou hvězdu Rafaela Nadala

S Nadalem se přitom nepoznal na okruhu, ale na kurtu. Navštívil totiž v Curychu Španělův charitativní zápas s Rogerem Federerem. „Mohl jsem je krátce pozdravit v šatně a oba byli skvělí. Totéž se opakovalo ve Wimbledonu a viděli jsme se i na Velké ceně Japonska,“ vybavil si pilot Ferrari. „V civilu se Rafa chová naprosto přirozeně, a to je něco, co zvláště oceňuji. Zůstal stejný po celou svoji dlouhou kariéru, po všech vítězstvích, porážkách i zraněních. Vím, že to zní banálně, ale je tomu tak.