Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Američané otočili duel s Němci a pohřbili slovenské čtvrtfinálové naděje

Nedělní program v košické aréně otevřelo vítězství hokejistů USA nad Německem 3:1. Američané sice ve 12. minutě prohrávali po brance Frederika Tiffelse, ale krátce nato srovnal James Van Riemsdyk a v průběhu třetího dějství dokonali obrat Dylan Larkin s Jackem Eichelem. Naděje slovenské reprezentace na účast ve čtvrtfinále proto zhasla, favorité ze zámoří se naopak po pátém vítězství za sebou posunuli do čela skupiny A. 

Dylan Larkin z USA překonává Mathiase Niederbergera z Německa
zdroj: REUTERS autor: David W Cerny

"Splnili jsme první cíl na šampionátu. Byl to pro nás velký zápas a zajímavá konfrontace. Němci hráli dobře, zachytal jim brankář a měli podporu diváků," řekl střelec vítězného gólu Dylan Larkin. "Před zápasem s Dánskem jsme věděli, že potřebujeme k postupu dvě vítězství, a jsme rádi, že jsme jich dosáhli ještě před závěrečným zápasem s Kanadou," dodal.

Němci v sobotu utrpěli debakl 1:8 s Kanadou, ale dnes odehráli mnohem lepší utkání. Tiffels otevřel skóre po krásné přihrávce Draisaitla, nicméně Američané, kteří byli mírně aktivnější, brzy vyrovnali. Van Riemsdyk totiž chytře tečoval Kellerovo nahození od modré.

Ve 25. minutě byl následně blízko vedoucímu gólu Eichel, jenže brankář Niederberger jeho samostatný nájezd bravurně zlikvidoval lapačkou. Slibné šance měli také Němci, které ve Steel Aréně mohutně podporovali fanoušci pořadatelského Slovenska. Plachtova střela však v úvodu třetího dějství skončila jen na tyčce.

Klíčový moment přišel v 50. minutě – Van Riemsdyk se změnil v nahrávače a přesnou "žabičkou" našel najíždějícího Larkina, který poslal puk do horního rohu. Vítězství favorita následně podtrhl gólem v přesilovce Eichel.

"Podali jsme nejlepší výkon na turnaji. Hráli jsme kompaktně jako celek a ukázali jsme, že můžeme konkurovat nejlepším týmům," řekl německý obránce Korbinian Holzer. 

Německo - USA 1:2 (1:1, 0:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 12. Tiffels (Draisaitl) - 14. J. van Riemsdyk (Keller, Martinez), 51. D. Larkin (J. van Riemsdyk, Martinez), 57. Eichel (P. Kane, Suter). Rozhodčí: Öhlund (Švéd.), Staňo (SR) - Sormunen (Fin.), Vanoosten (Kan.). Vyloučení: 1:2. Využití: 0:1. Diváci: 6293.

Německo: Niederberger - M. Müller, Holzer, Seidenberg, Nowak, Reul, Schopper, J. Müller - Kahun, Draisaitl, Tiffels - Mauer, Hager, Ehliz - Eisenschmid, Michaelis, Plachta - Loibl, Noebels, Bergmann. Trenér: Toni Söderholm.

USA: Schneider - R. Suter, Martinez, Hanifin, Skjei, Fox, Q. Hughes - P. Kane, White, DeBrincat - Keller, D. Larkin, J. van Riemsdyk - Kreider, Eichel, J. Hughes - D. Ryan, Glendening, Vatrano - Kunin. Trenér: Jeff Blashill.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články