Slováci se na šampionátu do čtvrtfinále nepodívají. Rozhodla o tom výhra USA nad Německem 3:1

Hokejisté Spojených států amerických porazili ve svém šestém zápase na mistrovství světa v Košicích Německo 3:1 a zajistili si postup do čtvrtfinále. Tento výsledek zároveň znamená konec postupových šancí pro domácí Slovensko. Američané o páté výhře v řadě rozhodli dvěma góly vstřelenými ve třetí třetině.

Košice Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dylan Larkin (vlevo) oslavuje s Jamesem van Riemsdykem

Dylan Larkin (vlevo) oslavuje s Jamesem van Riemsdykem | Zdroj: Reuters

Němci v sobotu utrpěli debakl s Kanadou, v neděli ale odehráli mnohem lepší utkání. Ve 12. minutě se dostali do vedení, když otevřel skóre Frederik Tiffels.

Američané byli mírně střelecky aktivnější a o necelé dvě minuty později se jim podařilo vyrovnat, když James Van Riemsdyk chytře tečoval nahození Claytona Kellera od modré čáry.

V 25. minutě byl blízko vedoucímu gólu Jack Eichel, brankář Mathias Niederberger ale jeho samostatný nájezd zlikvidoval. Šance ale měli také Němci, které ve Steel areně mocně podporovali slovenští fanoušci. Střela Matthiase Plachty ale skončila jen na tyčce.

Klíčový moment přišel v 50. minutě, kdy se Van Riemsdyk změnil v nahrávače a krásnou přihrávkou našel najíždějícího Dylana Larkina, jenž posunul tým USA do vedení. Výhru favorita podtrhl gólem v přesilové hře Eichel.

Německo - USA 1:3 (1:1, 0:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 12. Tiffels (Draisaitl) - 14. J. van Riemsdyk (Keller, Martinez), 51. D. Larkin (J. van Riemsdyk, Martinez), 57. Eichel (P. Kane, Suter). Rozhodčí: Öhlund (Švéd.), Staňo (SR) - Sormunen (Fin.), Vanoosten (Kan.). Vyloučení: 1:2. Využití: 0:1. Diváci: 6293.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme