Nadal zdolal Djokoviče, podeváté dobyl Řím a má rekordní 34. titul z Masters

19. 5. 2019, 16:00
Aktuality 489
ATP ŘÍM - Rafael Nadal podeváté v kariéře ovládl antuku v Římě. Ve finále porazil po dvou a půl hodinách boje Novaka Djokoviče, ukončil devět měsíců dlouhé čekání na titul a získal rekordní 34. trofej z turnajů Masters.
Profily hráčů
Rafael Nadal (© AFP)

Rafael Nadal na prvních třech letošních turnajích na antuce v Monte Carlu, Barceloně i Madridu prohrál vždy už v semifinále s Fogninim, Thiemem a Tsitsipasem.

Své nejdelší čekání na antukové finále přerušil až tento týden v Římě, kde zároveň ukončil 9 měsíců dlouhé čekání na titul. 

A dokráčel za ním suverénními výkony, když v pěti zápasech soupeřům nadělil celkem čtyři kanáry. A to i v dnešním finále proti světové jedničce a osm zápasů neporaženému Srbovi Novaku Djokovičovi, což se mu povedlo vůbec poprvé v kariéře.

Navzdory menšímu zaváhání ve druhém setu Nadal zvítězil po dvou a půl hodinách 6-0 4-6 6-1. V prvním setu na dvorci naprosto dominoval a při svém servisu ztratil jen tři fiftýny. Ve druhé sadě měl za stavu 3-3 a 40-0 tři brejkboly, ale často bezradného soupeře dorazit nedokázal.

Naopak Djokovič v deváté hře přežil další brejkbol, vzápětí zaznamenal první brejk a vynutil si rozhodující sadu. Ale pouze tím oddálil svou zaslouženou porážku. Ve třetím setu mu dvaatřicetiletý rodák z Mallorky žádnou příležitost nenabídl a oplatil Srbovi porážku z letošního finále Australian Open.

Nadal ve svém jubilejním 50. finále na turnajích Masters získal 34. titul. O jeden tak opět odskočil právě Djokovičovi, který minulý týden triumfem v Madridu jeho rekord vyrovnal. V Římě Nadal triumfoval podeváté a druhý rok po sobě.



"Ještě pořád si vzpomínám na první zdejší titul v roce 2005. To, že tu mohu i po tolika letech zase stát s pohárem, pro mne znamená opravdu hodně," řekl Nadal, jenž svou sbírku rozšířil na 81 titulů.

Djokovič dnes zahájil zápas kanárem poprvé po třech letech. Shodou okolností se mu to přihodilo rovněž v Římě, tehdy ale duel třetího kola s Thomazem Belluccim nakonec vyhrál. V 54. vzájemném duelu série s Nadalem byl k vidění kanár poprvé ve 142. setu, který spolu oba velcí rivalové odehráli.

"Jsem vážně rád, že jsem to dokázal dostat do tří setů vzhledem k tomu, že v prvním mě z kurtu úplně vypráskal. Třetí se ale bohužel od prvního moc nelišil," uznal Djokovič. "Trochu mi dneska došla šťáva. Jako by mi vždycky chybělo půl kroku, zvlášť na bekhendu," dodal.

Šampion z let 2008, 2011, 2014 a 2015 Djokovič hrál finále v Římě podeváté v kariéře a potřetí v řadě v něm prohrál - v roce 2016 nestačil na Andyho Murrayho a v roce 2017 na Alexandera Zvereva. Právě Brit s Němcem jako jediní za posledních 15 let v Římě narušili hegemonii Nadala s Djokovičem.

Nadal dnes snížil vzájemnou bilanci na 26-28, na antuce v Římě vyhrál pátý z osmi duelů a třetí z pěti finálových.

• ATP MASTERS 1000 ŘÍM •
Itálie, antuka, 5.791.280 dolarů
nedělní výsledky (19. 05. 2019)
• Dvouhra - finále •
Nadal (2-Šp.) - Djokovič (1-Srb.) 6-0 4-6 6-1
• Čtyřhra - finále •
Cabal/Farah (3-Kol.) - Klaasen/Venus (6-JAR/Nový Zéland) 6-1 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

489
Přidat komentář
spaniel
Nadal a Djokovic klasika, porusovani pravidel. Uz by s nimi meli neco delat.

https://i.imgur.com/Osz1Cpw.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Pocet dní v top 10, nepretrzite k 20.5.2019..

1.Jimmy Connors 5495
2. Rafael Nadal 5139 (04/2005- trvá)
3. Rodži foréver number three 5138 (10/2002-11/2016).

Rodži ale drží rekord v top 100, tiež pekné no.
Reagovat
spaniel
Gratuluji! Ve vterinach to vyzni jeste lip.
Reagovat
Kojinho
V bezvýznamných statistikách se Rafovi nad Rogerem celkem daří. Tady Forehand půl roku žhaví klávesnici, až konečně nastane ten okamžik a může napsat, že Rafa Rogera předstihl v podmnožince podmnožinek.
Reagovat
smazaný uživatel
Hezká statistika. Já našel jinou.

Počet dní na N.

Rodží forever number three: 310
Djokovič: 252
GOAT, best of ól tajms: 196
Reagovat
Kojinho
Rogerovi muíš odečíst weak era týdny number one, ty se přece nepočítají.
Reagovat
smazaný uživatel
Vidim, ze nie si az taký beznádejný :)

Ano, Rodzi 300 tyzdnov, ale z toho 250 v ére s Roddickom a nie s RN a ND...To nie lichotivé..A posledna koncoročná 2009...

Nuž..
Reagovat
Kojinho
Aha, je mi líto všech těch ostatních světových jedniček, jejichž týdny na N1 se nepočítají, protože nehráli v éře ND a RN. Btw. Kde jsi vzal 250 týdnů? Rafa získal první GS po cca 65 týdnech Rogera na N1?
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, prvy ziskal krátko po 19 narodeninách..

Snáď by si nebral toho mladého klučinu, vekom stále stredoškoláka ako právoplatnú konkurenciu, ze nie..
Reagovat
Kojinho
Takže to uzavřeme: Nadalova éra prostě začala tehdy, kdy Roger přestal být světová jednička :) Kámo, už s tím fakt přestaň, děláš tady ze sebe akorát tak blbce. A propos: nejsem fanda Federera a celou BIG 3 obdivuju, protože jsou to fakt neuvěřitelný sportovci. Jenom mi vadí omezení jedinci, kteří se nedokážou smířit s realitou a nazývají fanatiky ostatní, přičemž jsou jimi sami.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale kdeže. Nadalova éra začala pochopitelne vtedy, ked začal byt konkurencie schopný na vsetkých GS a povrchoch. Logicky. Rebríček je vzdy odzrkadlením 12 mes. Ty a tebe podobní, ale očakávajú, že stredoškolák Nadal vyhral RG a okamzite mal teda vyhrat aj Wimbledon a USO..Zbohom, zdravý rozum..

Utri penu, Koninho :)
Reagovat
Roger_Federer
To stabilne nebyl nikdy..
A sam Nadal tezil z doby temna 06-10.
Reagovat
spaniel
Tve dojmy... co treba Nadal vecna dvojka za RF a kdyz Roger vlivem veku polevil, Nadal ns chcili nakoukl, nez se zjevil Nole a Nadal sa posunul zas kam patri.
Reagovat
Kojinho
Takže byl středoškolského věku až do roku 2008, kdy se mu konečně podařilo vyhrát GS na jiném povrchu než cihle. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Mal vtedy cerstvych 22, myslim ze Rogi mal vtedy na konte jeden GS :)

Práve toto je cca vek, kedy buduca superstar definitivne dozrieva, aj statisticky, aj historicky..Nadal, Djokovic, Federer a dalsi.

Štíš proti vetru Kóňo ;)
Reagovat
Kojinho
Neumíš argumentovat ani co by se za předkožku vešlo.
Reagovat
smazaný uživatel
Už sa trošku opúšťaš fanatičku...
Reagovat
smazaný uživatel
Bohužel jsem jeden z malá, který bere v potaz fakta bez nějakého pseudo ocistovani. Pes je pes a je jedno, zda je to německy ovčák, nebo pudl. Stejně jako počet tydnu na N.1 je počet tydnu na N.1 statistiky si upravuji jenom šílenci a fanatici, kteří neumí přijmout pravdu. Rozdělování na éry je hloupost.
Reagovat
Kojinho
Však si z něho všichni děláme prdel. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Všichni Vy, fanatici :)...A tak je to správne..

Prdel, s penou na hube..:)
Reagovat
Roger_Federer
Ano, a kdo stemi tvymi blaboli, stebou jeste souhlasi??, retardovani v Jedlickove ustavu??
Uz i Nadalovi fans od tebe dali "ruce" a hlavne hlavu pryč...:)
Pravda, zustal ti Frantz :), mentálně jste stejne :)
Reagovat
Krisboy
...nebo on z vás všech?
Reagovat
Roger_Federer
Roddick byl mimo antuku stabilnejsim hracem nez Nadal kdy bude., mel smůlu ze hrál v době kdy Federera nemohl porazit, jinak mel dnes 6-7granslemu a x dalsich titulu.
Reagovat
smazaný uživatel
V čom spočíva tá stabilita, v tých 2 W finále z 12 mozných, ci 2 hardových z 25 mozných?..Ci si to myslel, ze stál stabilne za houno?..

Dom, ty si vieš vždy streliť taký ukážkový vlastenec...S tebou radost diskutovat..Si parádny warm up z radov FFF, proste ideálny žreb tenisovou terminológiou povedané :)

Prajem pekný deň fanatics, tak zas niekedy ;)
Reagovat
smazaný uživatel
My jsme v klidu, užívám sluníčka, včera jsem si byl zabouchat na kurtech, dneska nakoupím nějaký nábytek do koupelny, dám si pivko na terase, domácí slivovičku. No a ty žiješ třetím dnem titulem Nadala 24/7. Je otázka, kdo je teď fanatik.
Reagovat
smazaný uživatel
Ako povieš šéfe..

Človek, ktorý verejne deklaruje, ako ho finále nezaujíma a potom je tu nacapený ako mucha na houne..

Proste Kamilos :)
Reagovat
smazaný uživatel
Rozdíl mezi námi je, že já jsem schopen okomentovat to, co jsem říkal den předtím - nebudu se dívat byla pravda v daný moment, situace se změnila tak, že jsem měl prostor a sledoval jsem to (z části).

Nicméně ty v 99% nejsi schopný ani odpovědět na otázku. Umíš tak leda zabruslit do historie a teorie.

Ale jsi mi někde, už mě to nebaví pořád opakovat. Moudrý si poradí sám a hlupák stejně neposlechne (ty jsi ten hlupák). Fajn týden.
Reagovat
Roger_Federer
Anoo, dopocitej mi ještě kolik semifinale ho Federer zastavil a bude to cajk..
Podle tebe je tenis jenom a pouze finale granslemu..
Reagovat
Mayo
Ako tak pozerám na to Djokiho číslo, tak nebude dlho trvať a predbehne Egoistu, celkovo mu verím na 400 +
Reagovat
smazaný uživatel
:D Možná i 1000+.

Nole má manko jeden celý rok - to je dost. Ale příští rok Rogera asi rubne.
Reagovat
turista
Hlavně ať Nole skácí antukového krále na antuce a vrátí mu tu nedělní potupnou porážku i s úroky, sebere si vedení v počtu vyhraných tisícovek (pouhý týden byl na děleném prvním místě) a do roka ať je na 81 titulech. GOAT je ještě pro něj neskutečně daleko. Ale Golden Masters už Rogi ani Rafa nezískají.
Reagovat
Marduch
Mel by Rafu na antuce urcite jeste porazit, nejlepe v nejakem tom nikoli bezvyznamnem finalku..sluselo by se to:)
Reagovat
Frantz
v ten moment to bude absolutně nepodstatná statistika :D
Reagovat
panzer.dragon
Beating @DjokerNole @InteBNLdItalia final, @RafaelNadal broke all-time men's record for most wins against No.1-ranked players (20wins). He broke the tie with @TheBorisBecker who had 19 wins against No.1. players.

znak toho, že rafa neni nejlepší, tohle je statistika pro ty co jsou druhý a hůře...
Reagovat
spaniel
:D
You can?t beat no.1 if you?re the no. 1
Reagovat
smazaný uživatel
Fedefer hrá tenis skoro 20 rokov na okruhu..To znamená, zhruba 1040 tyzdnov..740 tyzdnov sa Rodži do tejto súťaže poctivo zapájal, neboj :)

Rafa je na okruhu o 5 rokov menej, bol 200 tyzdnov jednotka takze mimo prvého miesta bol dokopy menej ako Rogerových 740 tyzdnov..Aj tak vsak dosiahol viac vyhier s jednotkami...

P.S - Základná matematika ;)
Reagovat
panzer.dragon
Za mě tenhle rekord s chutí prenechavam rafovi :)
Reagovat
smazaný uživatel
V poriadku, to som rád..Ja ho zas ako jeho fanusik s pokorou prijmam, kedze Nadal mal na jeho dosiahnutie menej priestoru ako Federer :)
Reagovat
spaniel
Min prostoru myslis asi ze antukovy je jen jeden GS ze ctyr.
Reagovat
smazaný uživatel
Neblázni.

Menej priestoru znamená, ze Federer bol mimo prvého fleku dlhsie , nez Rafa :)
Takze argument, "you cant beat no. 1, if you are no. 1" neobstojí..LO-GI-KA :)
Reagovat
panzer.dragon
když vynecháš tu tvojí omáčku okolo, tak to prostě zjednodušeně znamená, že rafa, když vyhrál ty zápasy proti N1 tak logicky nemohl bejt na první příčce..

možná by to šlo formulovat nějak tak, jakože na druhým fleku je rafa prostě king :-) a je "nejlepší světová dvojka a hůř", na tom prvním fleku to zas tak růžový neni tam se krčí až jako třetí..
Reagovat
panzer.dragon
Treti z party fed, djok, rafa..
Reagovat
smazaný uživatel
Rodzi, nielen ze nevyhrával s jednotkou, ked prvý nebol..To máme v podstate aj dokázané..

Tak tipujem, ze drzi rekord v prehrách s 2-3 hracom, ako jednotka :)...

Jednooký král, holt...
Reagovat
smazaný uživatel
Obávam sa, ze si tomu vobec nepochopil :)
Reagovat
Roger_Federer
Rafe is and was always number 2, so it was, it will be :)
Reagovat
Herbert_Hoover
Djoko na 10% svých možností s 80% servisem..jojo turisto, z tebe by měl Imaz radost.
Reagovat
turista
O servis nejde. Ten byl OK. Ale ostatní prvky hry byly na 10% včetně mnoha zbytečných UE.
Reagovat
spaniel
Mezihra byla 10%, pohyb 10% a servis 80%, nooo, tak mas prece 100%.
Reagovat
turista
To počítáš nějak podivně.
Reagovat
Patik
Servis bol Ok a preto stratil hneď tri gemy na servise po sebe.
Reagovat
smazaný uživatel
Hráme na antuke.

Servis sa hodnotí najma na základe úspesnosti prvého, bodov vyhraných po prvom, priamych bodov a es. Novak bol vsade nadpriemerny, ked vezmeme do úvahy typ povrchu na ktorom sa hralo..
Reagovat
turista
Bohužel jen v tom podání byl nadprůměrný. Vše ostatní včetně stopballů mu v neděli vůbec nefungovalo.
Reagovat
turista
Na té antuce je Novak v procentu výher pátý v historii open éry. V neděli to byl snad nejhorší výkon, který kdy ve finále podal.
Reagovat
turista
Ta únava se ale asi opravdu nedala překonat. Náznaky něčeho lepšího byly ve 2. setu, ale nádrž s energií byla bohužel prázdná. Ti Argentinci ho pro finále téměř znepojízdnili i když ty zápasy s nimi vyhrál.
Reagovat
Patik
Ešte si hovorím že keď vyhral nad Diegom tuším 6:3 prvý set že to bude rýchla záležitosť a Nole pošetrí sily..potom sa to natiahlo na takmer tri hodiny a hovorím si že no už je to v prdeli..to už Nole nedá..tak isto ako keď hral s Federerom v Paríži Masters ťažký dlhý zápas a potom lacno skončil vo finále..našťastie sa nejedná o nič veľké takže Noleho to nemusí mrzieť..Rím je turnaj za všetky drobné.
Reagovat
turista
Novak nehrál v ČF a v SF špatně. Ale JDMP a Diego byly oba aktuálně strašně dobří a bylo přetěžké je překonat. I ten zbožňovaný antukový král by s nimi měl problémy. Pak holt už ta šťáva nebyla. Nebylo kde brát. Ale 10.antukovou tisícovku Novak určitě ještě někdy někde získá.
Reagovat
Patik
škoda no tých dlhých semifinále..ale všetci to vedia..Djokovič Nadal jeho tím Vajda všetci..všetci videli priebeh turnaja jeden tenista sledoval druhého..Djokovičovi to ani neublíži na sebavedomí..isto si povedal po zápase že by ho porazil keby vládal..a naopak Nadal tiež vie že by možno prehral keby Djokovič nemal toľko v nohách..veď videl Djokovičove zápasy vedel že sa ťahá do nocí v dlhých zápasoch..ani sa poriadne netešil keď porazil Djokoviča..už je to jedno..
Reagovat
turista
Je to pryč. Máš pravdu. Příště to bude z Novakovy strany lepší.
Reagovat
turista
V procentuální úspěšnosti na antuce si Novak tou porážkou moc nepohoršil. Je na 5.místě open historie za Nadalem, Borgem, kousek za Lendlem a pár desetin procenta za takovou antukovou legendou jako je Vilas.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Rafa vyhral pred RG len Rím, v takekto kombinácii este na RG nesiel. Raz isiel s tým, ze vyhral iba Madrid a v Parizi následne triumfoval (2014) a raz isiel úplne bez trofeje 2015...

Celkovo tá príprava pred RG nie je v druhej polovici kariéry taká ako bola v prvej.Celkom logicky..

Ked si zoberieme 3-4 turnaje, ktoré RG predchádzajú...Tak Nadal 05-06, bez prehry. 07-08 po jednej prehre, 09-10 bez prehry...Cize za 6 rokov kariéry zaznamenal dve prehry, to je úplne mimo galaxiu, ked si to clovek uvedomí.
Reagovat
smazaný uživatel
07-09 po jednej prehre..

Pointa zostava
Reagovat
Kojinho
Ono se hrálo zmíněné roky jen na antuce?
Reagovat
smazaný uživatel
Akoby povedal klasik:

Veni, vedi, (od)veci..

Kojinho v skratke..
Reagovat
Kojinho
Forehand ve zkratce: špatně opíše citát a nemá odpověď
Reagovat
smazaný uživatel
Odpoved na čo?...Či sa v príprave na RG hrá iba na antuke?..

Skús si to povedat nahlas, mozno to pomoze.
Reagovat
Kojinho
Když odrátáme všechny možné turnaje počas celého roka, tak nám vyjde, že Rafa za 6 let prohrál dvakrát. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ja by som si predsa len dovolil odbočiť k téme Mr. Odveci.

Opat, comu na prispevku mapujúceho antukovú prípravu, kde mas explicitne vyjadrené 3-4 turnaje pred RG, ktoré turnaju predchádzajú, nerozumieš?...Skús ma nasmerovať, rád doplním.
Reagovat
Pe3k
ano zvlášt ked si člověk uvědomí, že počas jeho kariéry byla na antuce nulová konkurence
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Rodži je na antuke tak trochu nula noo...Ale ocakaval som od teba vacsiu diplomaciu
Reagovat
Pe3k
pro mě je v prvé řadě důležitá pravda, nečekám, že to pochopíš...
Reagovat
smazaný uživatel
Pravda je faktická vec, napriklad ze 1+1=2..

Ty vyslovuješ názor, domnenku a vydávaš to za pravdu...Az natolko obmedzený si.
Reagovat
Pe3k
jsem omezený, zato ty jsi neomezený, kretén :)
Reagovat
smazaný uživatel
To rád počujem. Ak by mi clovek tvojho formátu lichotil, nieco by so mnou nebolo v poriadku.
Reagovat
Pe3k
v podstatě to byla lichotka :)
Reagovat
Herbert_Hoover
91% úspěšnost na jednom povrchu a 11x vyhrát slam, to je intergalaktické.
Reagovat
spaniel
Intergalakticke a jednostranne :)
Reagovat
smazaný uživatel
Presne. RG býval jednostranný, o ostatné GS sa bojovalo, vyhrat mohol ktokolvek.
Reagovat
spaniel
Vyhrat mohol ktokolvek, az si 2 rozdelili 33GS mimo RG.
Reagovat
smazaný uživatel
No ved vravím, ze inde dominancia nebola..A ak mozem poradit mimo RG zarataj aj mimo USO, nech ti to výjde ešle lepšie :)
Reagovat
spaniel
Porad to neni ktokolvek, at to podas jak chces.
Reagovat
turista
A už také nezajímavé.
Reagovat
spaniel
Hledat 10%
Nalezeno 10x
Reagovat
Kojinho
To turista přesně vypočítal, že Djoko hrál na 10% svých možností, tak to musí být ve fóru patřičně vidět.
Reagovat
smazaný uživatel
Ovšem pozor, 2 nálezy jsou Forehandovy odhady šancí na vítězství Tsitsipase a Thiema v Paříži.
Reagovat
Kojinho
A jo, já měl za to, že Forehand je spíš odborník na 1%ní odhady. :-)
Reagovat
spaniel
Dej mu trochu casu.
Reagovat
kada.tom
Rafa pěkně, byť tedy po 2. setu jsem myslel, že ten výsledek třetího setu bude spíš pro Novaka :-)

Každopádně Paříž bude zajímavá ... jsem zvědav na los :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Já ti los přesně povím.

Djokovic: kvalifikant, sousa, Mayer, Tiafoe, Nishikori, Federer Nadal
Federer: Wawrinka, Fritz, Fognini, Tsitsipas, Thiem, Djokovic, Nadal
Nadal: Kvalifikant, kvalifikant, Chardy, Gasquet, Bautista, Cecchinato, Djokovic
Reagovat
Fazzzy3
Asi tak
Reagovat
woody
Plačko
Reagovat
smazaný uživatel
Je to vtip :)
Reagovat
woody
:-)
Reagovat
Patik
asi tak :D :D
Reagovat
peggy
Velke blahoprani antukovemu krali.
Reagovat
turista
Novak včera totální blackout. Už je to únavné, stále Nadal kousající do poháru.
Reagovat
Krisboy
Bodejť. Za to to stupidní posílání srdíček do publika a žebrání o přízeň , to je něco krásného, co naprosto všichni milují a nikdy se to neomrzí.
Reagovat
turista
Všichni ne. A nemá tak početnou skupinu příznivců. Každý oslavuje jinak. Rafa okusuje trofeje, Novák posílá srdíčka publiku.
Reagovat
Patik
stále Nadal kousajíci do poháru veď už trištvrte roka do neho nehryzol.
Reagovat
spaniel
Uz ani ty zuby nejsou co byvali...
Reagovat
turista
Ale předtím to bylo 11x za 16 měsíců od dubna 2017 do přelomu července a srpna 2018. Je s podivem, že si ještě kousek těch zubů neulomil.
Reagovat
smazaný uživatel
Právě že Rafa už si dlouho do ničeho nehryzl a zažívá hubené měsíce.

Jen by mě zajímalo, jakou má Novak skutečně aktuální formu.

Na kolik procent svých možností podle tebe včera asi tak hrál?
Reagovat
Krisboy
Správná otázka, taky by mě to zajímalo!! Nikde to nemůžu najít!!!
Reagovat
Roger_Federer
"Djokovic ťahal s Nadalom sériu najma v rokoch 15-16, kedy vyhral viackrát po sebe, nabúchal výhry a preklopil H2H vo svoj prospech. Nadal vtedy prehrával s kadekým, takže to, že v tej dobe nestačil na svetovú jednotku prekvapenie nebolo. Rovnako keď mal výpadok Djokovič nikoho nezaskočilo, že oba zápasy s Nadalom prehral, navyše na antuke. Aj pre Nadalovo slabé momentálne platí, že Djokovič vyhral 9 z posledných 12 zápasov. Zároveň však 2 z posledných piatich."

To ma byt omluva pro co ??
Kdyz prohry o 5let starsiho Federera z Djokovicem ze stejneho obdobi, sesmesnujes a pouzivas k jeho dehonestaci..vysledku.
Ted tady pokrytecky předvádíme alibismus ??
Reagovat
Fazzzy3
To je pravda, ale mam pocit ze Peto to vyhadzuje na oci len fanatikom ktory su mimo. Myslim ze aj om chape ze je pravda co pises. Len on to neprizna lebo proste nema preco :-) roger 15-16 naozaj pokazil H2H ale s peak Novakom. A Us open 10,11, keby premenil MB tak by teraz bolo 24:23 v prospech RF.
Reagovat
smazaný uživatel
https://www.youtube.com/watch?v=BkOme9Kp_30

Ať už si o tom myslím, co chci, FH spíš narážel na fakt, že Nadal byl v té době na svém dosavadním dně.

A ten "keby argument" je šílený. Protože nikdo neví, jak by se věci odehrávaly, kdyby Roger byl býval proměnil MP v roce 2010 nebo 11. Těžko věřit, že zbytek bilance by vypadal identicky.

To platí ale i pro H2H Djoko-Nadal. Nikdo neví, jestli by Nadal ve formě byl některý z těch zápasů 2015 vyhrál. A pokud vycházíme z toho, co se skutečně odehrálo, v roce 2011 Novak Rafu taky porazil 7x za sebou a taky si ho mazal i na písku. A tehdy byl Rafa na vrcholu sil a schopností.

Howgh.
Reagovat
smazaný uživatel
Novak odehrál oba předchozí zápasy v pozdních nočních hodinách. Čímž se mu výrazně zkrátil interval na poslední zápas(cca 16 hodin).
Reagovat
ttopi
Ať je rád, že vůbec dohrál. X tenistů/tenistek kvůli přetížení raději vzdalo/nenastoupilo.
Reagovat
Fazzzy3
Skvelý Rafa. Doslova. Až na 10 game v druhom sete to bol parádny výkon. Zaslúžená výhra a vítazstvo hned viac chutí keď zdoláte Novaka v hoci akom finále :-) Tie dropshoty a overheads were out of this world today. Like an amateur. Videl som niekde v strede zápasu stats na digi sporte baseline points won over 9 shots, 18:6 to bolo v prospech Rafy. To hovorí podľa mňa za všetko o dnešnom zápase. Keď pretlačíte Novaka od BL šanca na výhru je vysoká. Bravo Rafa :-)
Reagovat
turista
Je to k vzteku. Novak zase s nepořízenou.
Reagovat
smazaný uživatel
Bez strachu. Dnes sa hralo o guličky a o dva tyzdne to mozy byt vsetko inak...
Reagovat
turista
Novak mátožný. Hořké finále. Zase si ho nechat utéct. Djoker si uřízl ostudu.
Reagovat
Nola
ostudu si akurat urizl ty, svojimi predikciami
Reagovat
turista
Tahle porážka je hanebná a nedůstojná světové jedničky. Kdyby prohrál 2x 4:6 tak by to nebylo hanebné.
Reagovat
turista
Nevím komu fandíš, ale Djokerovi evidentně nepřeješ.
Reagovat
Nola
? ty si evidentne celkom mimo..... mam nadavat svojmu konikovi, len preto, ze prehral finale? dostal kanara, a? dostal ho vo finale aj od Fedexa v Cincy a tam neuhral ani set, kanara dostal od Rafu aj Fedex vo finale FO a? pripominas mi tommra, ktory podobne kecy pise u bab.....

Nolemu nadavas a Gyrosa, ktory sa sprava ako 5-rocne, rozmaznane decko sa zastavas, neviem, kto z nas je mimo....
Reagovat
Nola
odporucam precitat tento clanok, aby si vedel koho sa zastavas ,asi ti to nejak uslo :
https://sport24.pluska.sk/tenis/zly-muz-tenisu-kyrgios-nalozil-djokovicovi-aj-nadalovi-jeden-je-chorobne-posadnuty-druhy-nevie-prehravat.html

vyjadrenia ohladne tenistov neriesim, je to pre neho typicke, ale nazvat strycka Toniho idio tom je prisilne kafe, ze mi tento vyraz ani TP nechce prevziat
Reagovat
Krisboy
Ještě, že nejsem Pražák. Kdyby mě TOHLE mělo ošetřovat, radši bych umřel na ulici.
Reagovat
Nola
on bude skor pacient, ako lekar....
Reagovat
Pe3k
lékaři jsou nejpřeceňovanější složka obyvatel
Reagovat
turista
No musíme poznat např., zda je to nádor nebo dysplázie lehká, střední, těžká. Pokud jde o nádor musíme poznat zda je benigní nebo maligní a jaký histologický typ to je. Tak jaký rozdíl je mezi invazívním rohovějícím spinocelulárním karcinomem kůže a invazívním adenoidním bazocelulárním karcinom kůže? Nebo jaký je rozdíl mezi invazívním solidním a tubulárním adenokarcinomem tlustého střeva? Povídej. Dáš to? Tohle nedáš. Tak nekecej, že jsme přeplácení. Prostě Djoker včera potupně prohrál s kanárem tak to občas neunášíme. Vždyť vy taky často neunášíte když vám prohraje Federer nebo Nadal. Takže brzděte s těma urážkama na moji adresu.
Reagovat
spaniel
Uplne stejne by ted mohl vytahnout technickou terminologii strojar, stavar, pilot, kdokoliv. Fakt je ten, ze jako v kazdem oboru, je i u lekaru odborniku malo, vetsina prumer a pak podprumer. Akorat v malokterem oboru jsou tak namysleni.
Reagovat
turista
Proboha já si inženýrů vážím. Reagoval jsem pouze na urážlivé poznámky.
Reagovat
turista
Já bych to upravil. Odborníci ve svém oboru musíme být po patřičné praxi a zkouškách všichni, jinak bychom to nemohli dělat. Stáváme se jimi po složení atestací. Těch špiček je opravdu pár, většina nás tvoří průměr a pár je těch nešikovných. Ale tak to je ve všem. A nafoukanost je holt náš profesní neduh. Bohužel. To souhlasím.
Reagovat
spaniel
To ocenuji.
Reagovat
smazaný uživatel
To není vzhledem ke kontextu úplně dobrý argument. Že každý specialista může vytáhnout z klobouku nějaký ten široké veřejnosti nesrozumitelný hantec, vůbec nic nemění na tom, že onen široké veřejnosti nesrozumitelný hantec poměrně zdárně ilustruje, že blbec typu Pe3k absolutně neví, co ten obor obnáší, takže má pokorně mačkat čepici a neplkat nesmysly o nějaké přeceňovanosti.

Namyšlenost je samostatná kapitola.

A byť Gaussova křivka je určitě aplikovatelná i na lékaře, jejich průměr je takřka jistě výš než nadprůměr mezi topiči a dlaždiči.
Reagovat
spaniel
Cemu by nemel rozumet? Nic na tom neni.
Reagovat
Pe3k
já nepsal, že jste přeplacení, ale přeceňovaní...číst bys měl umět.
Reagovat
turista
To je věc názoru. Nebudu ti ho brát.
Reagovat
smazaný uživatel
Což je nakonec úplně stejná blbost. Víš totiž pendrek, co to vlastně obnáší. Takže těžko můžeš hodnotit, jestli jsou, nebo nejsou přeceňovaní.
Reagovat
spaniel
Proc by to nevedel? Delas jak kdyby mimozemstani unaseli mimina a nekde z nich delali doktory.
Reagovat
smazaný uživatel
Asi protože má v onom oboru nulovou praxi. Jaderné inženýry taky pokradmu nevyvíjejí mimozemšťani. Chceš snad tvrdit, že jen proto Pe3k rozumí jaderné fyzice?
Reagovat
Pe3k
lol
Reagovat
spaniel
Tak on psal, ze je patolog. To ti takhle operuju, operuju...az zjistim ze uz pitvam.
Reagovat
Nola
:D
Reagovat
turista
Tak umři a já tě v klidu odpitvám.
Reagovat
smazaný uživatel
:)
Reagovat
Krisboy
OK, až budu mít cestu kolem, umřu.
Reagovat
turista
To vypovídá o tom, že Novak ve finále podal bohužel hanebný výkon asi tak na 10% svých možností. Škoda. Ti Argentinci v ČF a v SF ho asi opravdu připravili o šťávu tak potřebnou na finále proti Nadalovu brutálně-silovému tenisu.
Reagovat
spaniel
Od: turista
Vyhraje Novak Djokovič bez ohledu na to jak dlouho strávil na kurtech. Nadal ho nemá čím porazit, leda silou. Jeho herní systém má Djoki za těch 53 vzájemných zápasů přečtený.
Reagovat
turista
No tak s blackoutem po hře na 10% svých možností jsme v Djokolandu nepočítali. Pro Novaka je to hanba. Bohužel.
Reagovat
Nola
preco si vykas? Djokoland nie si iba ty, ti rozumnejsi boli skor opatrni, ty a Kamiloss ste sa fakt nasli...
Reagovat
smazaný uživatel
Nemame společného vůbec nic.
Reagovat
Nola
omg
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
To je známy rozhovor z RG06...

Takto s odstupom času sa človek moze pozastavit nad viacerými vecami.
Prvá. Ubehlo 13 rokov a na tenisovom okruhu máme všetko stejne, dokonca este aj ten Federer, ktory isiel dole v titulkách je stále aktuálny. Neuveritelné.

Druhá. Djokovic po zápase prisiel k záveru, ze Nadal neni v Parizi neporazitelný. Paradoxom zostáva, ze to tvrdil, ked mal Nadal jeden vyhraný RG. Dnes má 11x RG..

Zároven vsak predsa len dokázal naplnit svoje slová...Nadala v Parizi naozaj zdolal, musel si vsak počkat skoro desatročie a medzitým skusnut este dalsich 5 prehier.
Reagovat
Fazzzy3
Ano je to známy rozhovor ale Rafova epic old reakcia Oh yes, je na nezaplatenie :D A do smiechu. Myslím že Novak bol vtedy ešte dosť nevyspelý hráč... A práve vďaka Federerovi a Nadalovi a sčasti Murraymu sa stal hráč akým je dnes. A to je momentále 15GS násobny šampion. Je to až neuveriteľné, že sa píše rok 2019, a Roger je stále v top3 v rebríčku, Rafovi sa predpovedalo že nebude hrať ani do 30, and look at him now...20GS 17GS 15GS , kto by to bol v roku 2006 povedal. Unbelievable. A myslím že niekto s trojice ešte nejaké gs pridá ale Roger to žiaľ už nebude...
Reagovat
smazaný uživatel
Nadalova reakce super, ale otázka zní, jestli byl Novak opravdu tak mimo:

https://www.youtube.com/watch?v=DWfNUfxmlXI
Reagovat
smazaný uživatel
Nesuhlasim :)

Djokovic v tom zápase nikdy neviedol. Dokonca ani 1:0 a to oba sety začinal na servise. Rafa bol prakticky neustále hore, bud o break alebo dva breaky. Hovorit, ze to mal Nole pod kontrolou, či v réžii bolo mimo. Ano, bola to taká kontrolovaná prehra.
Reagovat
smazaný uživatel
Takže Nadalova reakce nebyla super? :(
Reagovat
smazaný uživatel
Riesil som Novakovu ucast v zapase..

Nadalova reakcia bola standardná vzhladom na jeho jazykovu vybavu v tom čase..:)
Reagovat
turista
Novak byl mimo včera - totální blackout ve finále na 10% svých možností, tehdy v roce 2006 mimo nebyl. Tehdy začínal vyhrávat a za dva sety na RG s Nadalem prostě odhadl co na tehdy zázračného dvacetiletého svalovce bude nutné udělat aby nad ním uspěl. A je jedině správně, že si z něj nesedl na zadek. To by ho pak neporazil nikdy.
Reagovat
smazaný uživatel
Vsetký cest Novakovi, ze to odhadol uz v roku 2006. Tie odhady vsak 07,08,12,13,14 nefungovali...Hoci 2015 sa to vsetko zišlo, všetci cítime, že to zrejme neni vyhra, ktorá by Djokovica uspokojila...
Reagovat
turista
Ale aspoň to 7x realizoval i když z toho jen jednou v Paříži. Včera sám řekl, že mu chyběla šťáva a že mu ke každém míči chybělo půl kroku nebo celý. To je pak těžký porazit odpočatého svalovce, který byl v pozici hladového vlka.
Reagovat
Patik
Nole mal za sebou víťazný Madrid potom hneď do Ríma bez poriadnej pauzy kde každý zápas nadával na podmienky odohral dva zápasy za deň a ku koncu turnaja ešte trojhodinové zápasy ..postúpil do finále kde prehral v zápase po dvoch hodinách..keď si to takto zhrniem tak je to naozaj moc aj na neho..čo sa Rafu týka som sklamaný..do troch setov fakt..s hentakým ležerným a unaveným Djokovičom ktorý spravil koľko 50 UE ak nie viac..a na antuke..čo chce robiť na harde keď bude Nole odpočatý v plnej sile..čo na harde aj na antuke na French Open..Nole favoritom na RG..mimochodom gratulujem Rafovi k titulu patrilo sa po roku aspoň takto na pokazenom Ríme.
Reagovat
smazaný uživatel
Život mladého hejtera.
Reagovat
Kojinho
Zas tak mladý nejsi.
Reagovat
Franky
hahaa
Reagovat
smazaný uživatel
To tak nemůžeš brát, Řím je pokažený každý rok, loni měl třeba Rafa dle mého více štěstí, než letos. Kdyby nezačalo pršet, tak ten zápas se Zverevem prohraje. Letos si to uhrál sám. I tak je pro něj zatím antuková sezóna neúspěšná. Má jenom jeden titul před RG, to tady dlouho nebylo a nemyslím si, že jej ten Řím úplně uspokojí.
Reagovat
Patik
Minulý rok to je jasné Zverev by ho dokončil nebyť dažďa..tento rok tiež maximálne vyťažil z okolností ktoré sa diali a nahrali mu do kariet na turnaji..a Nadal to vie..podľa mňa po French Open neuhrá ani jeden titul.
Reagovat
mahycek
No, tak jednu antuky vyhrál. Přejme to Rafíkovi. Ale, pak
je konec. Roland Garros ani náhodou ! To by musel světovej
tenis, být úplně naruby a hráči totální břídilové....
Reagovat
smazaný uživatel
Federer Miami, Djokovic Madrid, Nadal Řím. Svět je v pořádku.
Reagovat
Kozoroh
Gratulace Rafovým fanouškům, Nadal se oproti předchozím antukovým turnajům v Římě prezentoval v lepší formě a na poslední chvíli posílil své sebevědomí (aspoň trochu) před RG. Djoker dnes hrál špatně, utkání s s Delpem a Diegem se na něm negativně podepsaly, ale nehodlám se vymlouvat na únavu. Dnes No1emu nefungovala jeho baseline hra, kazil FH, BH, hrál abnormální počet dropshotů, ale jejich úspěšnost byla pramalá.

Navzdory dnešnímu nezdaru může No1e do Paříže odletět s pozitivním očekáváním. Je vítězem posledních tří GS turnajů, vyhrál antukové Masters a na dalším prohrál až s nejlepším antukářem historie. Je druhým největším favoritem na letošním RG.
Reagovat
Patik
Tu sa nedá nevyhovárať na únavu..tie jednotlivé údery a chyby boli naozaj dôsledkom únavy vyslovene lacné chyby zúfalé dropshoty aby predišiel nejakej ďalšej námahe..zaostával v pohybe servis slabý..občas tam bol záblesk typického Djokoviča ktorý diktuje ale naozaj vyhovárať sa v tomto zápase na únavu je tu namieste.
Reagovat
spaniel
Servis slaby? Nepsal tady forehand ze mel 80%?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Paitik..On sám serviruje slabší obsah, takze ten servis nie je jeho parketa.

Djokovic mal nakoniec 75% prveho servisu, na esa vyhral 7:0.
Reagovat
Patik
Servis slabý..podľa mňa teda..neviem no..dostaneš kanára s dobrým servisom ?
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovic stravil na kurte v Ríme o 2 hodinky viac ako Nadal, predovsetkým vlastnou vinou. Kombo Delpo+Diego je na papieri zhruba to isté ako Verdasco+Tsitsipas, zapasy si sám skomplikoval, zreb vzhladom na Tsitsipasovu antukovu sezónu a Delpov vypadok náročnejsi urcite nemal..

To, ze Djokovif minuly tyzden absolvoval Madrid je fakt, akurat si pozabudol, ze Rafa ho absolvoval tiez. Obaja majú s Novakom v nohách za tych 12-13 rovnako 9 zápasov, rozdiel su akurat tie extra dve hodiny a fakt, ze Novak zacinal Madrid uz v utorok, co je vzdy drobna vyhoda.
Reagovat
Marduch
Je to marný, je to marný, je to marný.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja som po zápase uznal, ze Djokovic neposobil dnes skalopevnym dojmom...Nemam s tym problém...Avsak Paitit tu naložil take grcky, ze tu končí rozumná diskusia. Tak vlastne Nadal odisiel s hanbou, ze nevyhral 2:0, ked tomu dobre rozumiem. :)
Reagovat
Fazzzy3
Nevšímaj si Peter také reakcie. Potom tu vznikajú hádky. Nechaj to plavať...s tým nič nenarobíš
Reagovat
Marduch
nováček, právě dorazil, ale jak se říká, lépe pozdě než nikdy:) P.S. diskuze na TP je dobré číst odspodu..
Reagovat
Fazzzy3
A ty si zas kto ty chuj
Reagovat
woody
Jedna věc je únava a druhá věc je Novakova hra. proti nadalovi se Novak snaží hrát mnohem více útočně, než v zapasech s jinými soupeři. Bohužel mu chybí jistota, proti ostatním mu stćí pinkání a na Nadale ne, tam musí jet "pecky" a když ty "pecky" nemá natrénované z jiných zápasů, je logické,že přichází příliš mnoho UE... Únava asi byla, to je asi jasné, ale nevím jestli by včera stačila Novakova hra na Nadala. Podobný průběh turnaje si pamatuji v roce 2011, kde ho níčil do noci Andy Murray v semifinále a ve finále po jednom z nejkránějších výkonůl Nadala porazil. Jak ŕíkám stále, Novaku více útočné hry, méné obrany nejen proti Nadalovi...
Reagovat
turista
Novak útočnou hru pořádně neumí. Ale pokud je na 100% tak se Nadalovi od BL plně vyrovná. Včera Novak hrál bohužel na 10% svých možností. A to je pak těžký vyhrát nad tím kulturistou.
Reagovat
FerrariF50
Gratulka Rafovi, škoda toho prostředního setu, bez něj by to byl teda sakra nátěr :-D
Reagovat
turista
Aspoň že mu ten jeden zatracený set sebral.
Reagovat
a.magerova
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa uctivě přijímá.
Reagovat
smazaný uživatel
Bohužel nemůže tak docela returnovat :/
Reagovat
sojka1
nevidela jsem, ale byl to boj (muj a ted) :-))) ale pripojuju se s gratulaci, dobre Rafa.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Moje prognózy pred RG...

Nadal 35%
Djokovic 35%
Thiem 10%%
Tsitsipas 10%
Federer 9%
Wawrinka 1%.
Reagovat
Nola
zase to Wawrinkovo 1 percento :DDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Tento rok sa ale naozaj obávam, že som jeho šance ešte zdvojnásobil.
Reagovat
smazaný uživatel
Big3 bude těžké porazit tak, či tak. V určitém smyslu se dá říct, ze i Federer má slušnou antukovou formu a v best of five ho asi takový Basilashvili nevyřadi. Rogera posle domu max Nadal, Djokovic, Thiem a za určitých okolnosti i Tsitsipas s tím, ze poslední dva jmenované muže porazit a první dva taky, ale šance jsou malé. Pořad si myslím, ze kdyby Švýcar došel třeba do QF a hrál tam pět setu, tak radši odstoupí. Nebude riskovat Wimbledon, což je jediný GS, kde má ještě reálnou šanci vyhrát.
Reagovat
Marduch
O tom, s kym max. muze na RG Roger prohrat, bych se na tvym miste moc nerozepisoval. Tuhle zkusenost uz prece mas..
Reagovat
smazaný uživatel
Mám, ale já vycházím ze sezóny 2019 ta je pro mne směrodatná.
Reagovat
panzer.dragon
Dal bych 1 procento i delpovi
Reagovat
Ondra979
no FEda 9 - neni to trochu privela?
Nadal - 35
Djok - 30
Thiem - 15
Tsitsi - 7
Federer - 5
ostatni - 8
Reagovat
smazaný uživatel
Dokud bude Federer hrát, tak bude pořad patřit mezi top3 favority. RG muže za určitých okolnosti klidně vyhrát.
Reagovat
spaniel
Na RG uz ne.
Reagovat
Ondra979
na RG urcite ne. Vyhrat muze je nza mimoradne priznivych okolnosti - vyhnuti se Nadalovi, Djokovi. Thiema by mozna porazit mohl, ale ze by se s nim stretnul ve finale..tak to je fakt jenom sen. Uvidis sam, jestli se dostane treba dofinale, a tam sehraje vyrovnanou bitvu at uz s kymkoli, tak rad uznam svuj omyl..
Reagovat
spaniel
Proc uznat omyl? I kdyby vyhral, neznamena to ze byl top 3 favorit. Nejake % ma a vyhrat muze i paty nejvetsi favorit.
Reagovat
Ondra979
jo, to je fakt. Ale kdyby se dostal do finale pres Djoka nebo pres Nadala, tak by me opravdu prekvapil a potesil zaroven..tak jsem to spis myslel :) A ze neni favorit nr 3 tak to plati urcite
Reagovat
smazaný uživatel
Já vím, ze je to utopie. Určitě netvrdím, ze se to stane. Ale pořad je to Federer, který je dle mnohých za zenitem už 10 let. Vyhrát muže úplně každý.
Reagovat
smazaný uživatel
8% je na "ostatných" celkom privela, co povies...Samozrejme zo slušnosti a korektnosti sa patrí nejaké to percento hodit aj zvyšku sveta, ved teoretická šanca vzdy je..Len akurat v tejto ére už pomaly vyše dekády, kedy si 90% GS v podstate rozdeluje velka trojka a tie zvysne si rozobral Wawrinka s Murraym sa tych 8 % na hracov mimo tabulky javíi celkom odvazne..
Reagovat
panzer.dragon
Pro Noleho asi dobry nakonec ne? Na RG nepujde jako totalni favorit, coz by mu mohlo trochu odlehcit psychiku,
A kdo se smeje naposled..

Za toho kanara ma rafovi co vracet :)
Reagovat
smazaný uživatel
Kto sa smeje posledný, ten má najdlhšie vedenie.
Reagovat
Marduch
Mr. Euphory Today, nemusi to byt vubec od veci, Nolemu uz temer pravidelne nevychazi to posledni Masters pres GS.. A myslim, ze jestli neco umi Noleho spolehlive nakopnout a vyhecovat, tak jsou to prave porazky od rivalu Big3. Takze antukovy pribeh prave zacina, dneskem jste jen vydrazdili kobru, nic vic nic min;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale áno, s tým súhlasím. Dnes to bola vyslovene generálka a skončilo to tak, ako obaja potrebovali aby to skončilo. Myslené tak, že pre Nadala bola výhra určite dôležitejšia a pre Djokoviča prehra menej bolestivejšia.
Reagovat
panzer.dragon
Za me to v podstate dopadlo nejlip jak mohlo (kanar by me nenapadnul ani v nejdivocejsich myslenkach :) ), ponizeni djoka kanarem od nadala je presne to proplesknuti co djok pred rg potrebuje.. bude sranda na rg
Reagovat
No-le
Taky mě to napadlo. S tím proplesknutim (((:
Reagovat
turista
Je to hanba ten výsledek i Novakova hra včera. To bylo na 10% jeho možností.
Reagovat
Mayo
Ty si fanda RF či ND? Či oboch?
Reagovat
panzer.dragon
Jeste rok nazpet jsem byl Federer only, ale musim rict ze djokeruv styl ?terminator? mi inponuje, pokud by byl zapas fedex djoker tak fandim fedexovi
Reagovat
spaniel
Jednim slovem gloryhunter.
Reagovat
panzer.dragon
nejsem už tolik radikální fanoušek jako jsem bejval dřív, víc si užívam obecně celou tuhle dobu velký čtyřky (trojky), třeba u toho djoka já osobně respektuju ten djoker slam (jestli přidá druhej tak to bude masakr) a ten golden master, taky djoka uznávám za to ja k si zotročil rafu, ikdyž rafa furt nechce na to přistoupit viz dnešek :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovic ťahal s Nadalom sériu najma v rokoch 15-16, kedy vyhral viackrát po sebe, nabúchal výhry a preklopil H2H vo svoj prospech. Nadal vtedy prehrával s kadekým, takže to, že v tej dobe nestačil na svetovú jednotku prekvapenie nebolo. Rovnako keď mal výpadok Djokovič nikoho nezaskočilo, že oba zápasy s Nadalom prehral, navyše na antuke. Aj pre Nadalovo slabé momentálne platí, že Djokovič vyhral 9 z posledných 12 zápasov. Zároveň však 2 z posledných piatich.
Reagovat
No-le
Novaka samozřejmě. Ale jsem kritický. Srovnávám s časy, kdy mu nebylo co vytknout...
Reagovat
George_Renel
Výsledek jak v ženském tenisu, ne jak u špičkových borců .-).
Reagovat
spaniel
A co na to turista? :D
Pokud by se meli potkat na RG, tak je to uplne otevrene...tezko z tohoto neco vyvozovat.
Reagovat
spaniel
Jinak 6:0 ukazuje, ze faktorem byla nejspis unava. Ono chvili trva, nez se clovek rozhybe a pak zas jde dolu.
Reagovat
steve79
Gratulace Rafovi. Nadal hral cely tyden opravdu vyborny tenis. Byl o tridu lepsi nez zbytek hracu.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak trvalo to 142 setov, kým sa v tejto rivalite objavil kanár.

Rafa sa kozmeticky dotiahol v H2H, a získal nepatrný náskok v ATP1000. Zaroven sa dostal na hranicu 3500 bodov v Race.

Za posledný rok odohral s Djokovicom 4 zápasy, oba grandslamové prehral, oba antukové vyhral. Ich prípadne finále by bolo tenisovým blockbusterom, no nemusí k nemu prísť, rozhodne by však bolo ozdobou.
Reagovat
Pe3k
Nechápu proč se s ním tak dlouho páral, djokovic hrál totální tužku a i tak vyhrál set? Rafa v životní formě není pro Djokovice na hardu žáden problém, totálně vyčerpaný a tužku hrající Nole je pro Nadal stále těžká překážka... závěrečný míč, ostatní údery na síti a smeče má Djokovic na úrovni opilého amatérského hráče, přesto zaslepení fanoušci Djokovice neustále píšou o jeho všestrannosti, lol. RG je otevřený, favorit je Nadal.
Reagovat
Ondra979
NAdal prvni titul sezony, gratulace. A myslim, ze smerem k RG to muze mit pomerne velky vyznam, minimalne pro sebevedomi, kdyby ani tady neuspel, uz by to bylo vazne. Samozrejme Djokovic mohl byt trochu unaveny, ale i tak je to dulezite. Na RG muze Nadala podle porazit bud Djokovic, nebo Thiem, mozna Fogna kdyby se zblaznil, ale musel by ho dostat do 4. kola asi. Tsitimu na tri neverim, takze plati, ze Nadal je favorit c1, o kousek za nim je Novak, o dalsi kus Thiem, a az pak je zbytek pole. Ale jiste to nema nikdo a to je dobre
Reagovat
turista
Trochu unavený Novak? Mátožný doslova.
Reagovat
peggy
Rafo,to nejvetsi blakoprani,k prvemu vitezstvi na antuce,jsi stejne antukovy kral.!!!
Reagovat
turista
Všeho dočasu.
Reagovat
Herbert_Hoover
To, že Rafa nakonec zápas zvládl a nakousl skvěle oba klíčové sety je znamenité. Vydobýt momentum hned od prvního míčku setu je to, co mu chybělo v Austrálii. Ztracený set se jeví v kontextu čtyř "zahozených" BP zbytečně, ale v kontextu Paříže se bude jevit o poznání jako dílčí..jedna bitva v předlouhé krvelačné a houževnaté válce. Jsem dost optimistický, že se Rafa nebude pitvat tím, jak zápas vyhrál, ale zaměří se na to, že ho vyhrál a od toho se odrazí. Porazit Djokovice není samozřejmé za žádných okolností. Přesto si myslím, že díky vyprázdněné nádrži s fyzickými silami měl Novak problém správně vyhodnocovat momenty na kurtu. Ať už po stránce koncentrace, myšlení tak i po stránce samotného technického provedení, což jsou spojené nádoby.
Reagovat
smazaný uživatel
Súhlasím. Novak paradoxne pôsobil lepším dojmom v minuloročnom rímskom zápase.

Ale teším sa z toho, ako Nadal do zápasu vstúpil, od začiatku vedel, čo chcel hrať, bol agresívnejší, fungoval mu forehand a BH využíval na technické finesy. Prekvapujúco si celkom výrazne pomáhal servisom. Potešujúce je, že po prehranom sete nespanikáril, nezlakol sa, nepremyslal nad tým dalších 15 minút, ale okamžite udrel.

Apropos, faktor únavy môže hrať významnú rolu aj v záverečných bojoch počas RG, keďže jeden z tejto dvojice môže naraziť na Thiema, s ktorým očakávam dlhý zápas, ak k nemu nakoniec príde.
Reagovat
turista
Bohužel Novak hrál ve včerejším finále na 10% svých možností. Je to hanba.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale jo, kde jinde, než v Římě. Nole byl sice hotovy, ale je to profesionál a musí být připraveny. Rafa měl lehčí los, lehčí zápasy, ale tohle jeho titul nesnižuje. Hrál dobře, kurt mu sedel, byl hodně pomalý, a konečně se dočkal titulu v letošním roce. Ohledně French Open to nenapovida vůbec nic, času je dost a muže to vyhrát několik hráčů.
Reagovat
smazaný uživatel
Kde jinde, než v Ríme?..

No vzľhadom k tomu, že MC, Barcelonu a Paríž už vyhral 11krát, tak mi to kde jinde celkom vybočuje z kontextu.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím letos :)
Reagovat
annah
Rafa mluví italsky, nebo španělsky?
Reagovat
smazaný uživatel
italsky
Reagovat
annah
Myslím při ceremoniálu...
Reagovat
smazaný uživatel
Latinsky.
Reagovat
Herbert_Hoover
staroslověnsky
Reagovat
smazaný uživatel
Heuréka :)

Vzhľadom na to, ako Nadal sebavedomo zvládol rozhodujúce dejstvo je nakoniec fajn, že to nebolo v dvoch setoch. Zaslúži si pochvalu. Snáď aj od Herba s Marcelom :)

Myslím, že Nadal odohral veľmi dobrý zápas, veľmi dobrý turnaj. Výkonnom išiel od zápasu k zápasu vyššie a vo finále zacvaklo aj posledné koliesko do fungujúcej mašinérie, a to v podobe víťazných FH po čiare.

Novak dnes nepôsobil sebavedomým dojmom, servoval parádne, ale od základnej čiary výrazne zaostával. Mal náročnejší program, vyhrať dve tisícky za dva týždne nie je žiadna sranda, v podstate sa to tuším žiadnemu tridsiatnikovi dosiaľ nepodarilo. Z prehry si môže zobrať k smerom k RG ponaučenie. Určite ju uchopí správne. Rovnako verím, že uchopí správe toto víťazstvo aj Nadal. Naberie sebavedomie, Djokovica porazil aj tretí rok za sebou a do Paríža môže ísť s lepšou náladou. Antuková sezóna, a príprava na RG nevyšla podľa predstáv, ale ak mal vyhrať len jeden titul, je dôležité, že to bol práve ten posledný.
Reagovat
gigin
Reagovat
janek_da
zalez :D
Reagovat
elda
Konečně... :)
Reagovat
Pedronegro
gratuluji :)
Reagovat
gigin
:)))) teď je na řadě Saša.
Reagovat
Nola
som velmi na ten duel zvedava :D, Sasha mu ma co vracat
Reagovat
gigin
:))) Ernesto je už jen komik. Čekám ukončení kariéry do půl roku.
Reagovat
fialka
Konečne, Rafa! Vamos!
Reagovat
fialka
Konečne, Rafa! Vamos!
Reagovat
Mayo
Som rad za výhru samozrejme. Každopádne to mal ukončiť v dvoch pre Kristove nohy.
Reagovat
Berny
Rafa prekonal Rogeruv rekord v poctu let aspon s 1 titulem

roger 15 (2001-2015)
rafa 16 (2004-2019)

tento rekord na 100 % nikdo do roku 2030 neprekona
Reagovat
smazaný uživatel
A Rafa drží aj 10 rokov s minimálne jedným GS v sérii. 2005-2014. Opat ťažko prekonateľné, ak vôbec.
Reagovat
smazaný uživatel
Se vsi úctou (nehádám se už mě to nebaví), tahle statistika nebude nikoho zajímat. Maximálně se na dvě vteřiny objeví na eurosportu dole vpravo na obrazovce. Tot vše.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to podobná záležitost jako počet souvislých sezon, kdy hokejista nasázel aspoň 30 gólů v NHL. Vypovídá to něco o tom, jak dlouho vkuse dokázal hráč udržet nějakou základní úroveň.

Důležitější je ale celkový počet let, ve kterých hráč získal aspoň jeden titul, a pak taky rozptyl mezi prvním a posledním titulem.
Reagovat
Fazzzy3
A Roger 2003-2012 ?
Reagovat
spaniel
2011 nemel.
Reagovat
Pe3k
Proč by to Djokovic nemohl překonat?
Reagovat
mahycek
Na formu Nadala se vůbec nedá věřit před Roland Garros a
Djoka také ne , co nasekal chyb to v Paříži nedá, no Rafa měl štěstí, ale hrál dobře, ale pokud se Djoko vyvaruje
těch chyb, co nasekal, tak Rafík R.Garros nevyhraje. A to nemluvím
o dalších... A je tam ještě Roger. A ůsměv.
Reagovat
Franky
Cely zapas...Djoko nic nehral na sieti tragicky, v dropshotoch este viac a napriek tomu vyhral set s na nadalovom najlepsom povrchu...uz viem preco Rog zaplna stadiony a nie tito dvaja prehadzovaci cez siet
Reagovat
Nola
stadion bol plny, len tebe asi nesluzi zrak...
Reagovat
smazaný uživatel
Zapĺna štadióny. V druhom kole.
Reagovat
Franky
myslis tento rok v Dubaji a Miami?
Reagovat
Franky
myslis tento rok v Dubaji a Miami?
Reagovat
No-le
Souhlasím s tím že Djokovič tragický. Zvlášť jeho dropshoty a smeče zaváněli až amatérismem, což je pro 1. hráče světa celkem ostuda. Ve třetím setu už mu zjevně došly síly jak psychické tak fyzické...
Reagovat
Nola
tie dropshoty to bolo teda nieco, mne to skor prislo, ze nemal vela sil, tak sa snazil skracovat vymeny, bolo to az usmevne.... smece neriesim, tym je predsa povestny, dnes prispaty vykon, plny chyb, ale presne podla ocakavania, za mna je vobec plus, ze neprehral v dvoch setoch, mal k tomu nakrocene, zachranil ho servis a sam Rafa
Reagovat
No-le
Ano, to jistě. Mě spíš s..re, že Nadal ani Federer nikdy nebo snad nikdy nepodali takhle tragický výkon.. ty dva předchozí zápasy ho stály mnoho sil. Takhle to na RG nepůjde. Jsem zvědav jak se k tomu vyjádří.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa hral v austrálskom finále taktiež slabo. Možno to tak nekričalo, lebo nepokazil smeče nad hlavou, ale absolútne mu nefungovala hra od základnej čiary, FH, BH, servis. Nič.
Reagovat
Nola
k comu sa ma vyjadrovat? prehral a bodka, hral same vecerne zapasy.... v roku 2016 prehral po podobnych zapasoch finale s Andym, nemienim sa ho zastavat, ale nedavno vyhral Madrid, nemoze vsetko vyjst, vobec som nedufala, ze postupi do finale
Reagovat
Marduch
Hele zas neprehanej, nemuzes prece srovnavat kalendar Masters, kde se hralo kazdy den podle pocasi bez jediny pauzy, s GS, kde hrac ma prostor na oddych fyzicky i psychicky, srovnat koncentraci. Nepamatujes na vycpelyho Noleho loni po zapasech bez dne volna ve finale s Khacou, Zverevem, Cilicem? Regenerace je cca po 30 roce uplne jinde, to ti potvrdi kazdej, kdo aspon trochu pravidelne delal nejaky sport..
Reagovat
Nola
nie je sam, aj Forehand riesi dole Rim 2014.... 26 resp. 27 rocny borec, regeneruje uplne inak, je na vrchole svojich sil...
Reagovat
turista
Je to tak. Regenerace je po 30 horší než před ní. Po 40 je to ještě pomalejší a po 50 je už mizérie, kdy hlava chce, ale tělesná schránka tě do zátěže nepustí, až po několika dnech to zase jde. Celé jsem to zažil a zažívám na vlastní kůži. Po padesátce je to nepřetržitý boj.
Reagovat
aape
To ano, Rafa byl dnes velmi velkorysy, jinak to mohlo byt klidne 6:0 6:1..
Reagovat
Nola
to nebola velkorysost, ale hlava......
Reagovat
Nola
Cograts Rafa fans, ocakavane, Novak nejak uhaluzil 2.set, kopec chyb, BH nenasiel, turista a Kozoroh dostali ste dufam lekciu....
Reagovat
annah
Teda taková série chyb na závěr, to bylo něco! Rafa ani neměl moc práce.
Reagovat
Dobry-den
6:0 6:1! No tak z tohodle nářezu se Čokovič jen tak nevzpamatuje!
Reagovat
smazaný uživatel
Éee... něco mi tam chybí.
Reagovat
turista
Ale vzpamatuje. Byl to bohužel blackout kdy Novak hrál na 10% svých možností.
Reagovat
Davor1
Ak by Nadal prehral ešte aj s týmto Djokovičom, tak by už bol vážne zrelý na chocholouška. Djokovič mal radšej vypadnúť s Delpom, bolo by to pre neho lepšie aj smerom k RG. Obaja ale hrajú prd, v porovnaní s ich zápasmi v najlepšej forme to vyzerá, ako zápas hendikepovaných. Snáď už RG vyhrá konečne niekto iný, najlepšie Thiem.
Reagovat
smazaný uživatel
A teď trosku naši hater klasiky: Nadal jako vždy, easy los a ve finále unavený soupeř :D
Reagovat
safi1313
Jako vždycky když rafa vyhraje - momentálně to bude 34. masters což bude mimochodem víc než ten šašek ze Srbska :).. ale je fakt no, vždycky to byli slabými soupeři nebo veškerými podmínkami hrající pro Rafu :)))
Reagovat
Nola
to je dobre :DDDDD, musis brat do uvahy, ze uz nie su najmladsi, Novak strasidelny, Rafa hral dobre, smerom k RG je to pre neho velmi dolezite, a nie iba pre neho....
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Nadal prehral s Djokovičom dva zápasy pred tým dnešným. Už písal aj dlhšie série a dnes by sa svet nezrútil.

Rafa hral dnes dobre, určite lepšie ako kdekoľvek inde. Stále sa môže zlepšiť, ale nemyslím si, že na poslednom RG hral lepšie ako dnes.
Reagovat
annah
4:1. Nadal na podání. Vypadá to na djokopopravu v přímém přenosu...
Reagovat
Patik
Djoko poprava by to bola za výsledku 6:0 6:2 alebo 6:3.. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tak. Já jsem čekal, že je to na dva sety a Rafa ho smázne. Podcenil jsem Novakovu zarputilost a schopnost se nakonec přece jen zahřát na provozí teplotu a taky jsem podcenil Rafovu labilitu.

Jakmile se Nadal dostal do úzkých, prakticky přestal hrát.
Reagovat
MarcelPersch
To se divím, přitom to tak má Nadal s Djokovičem už roky a je přitom jedno, jak před tím oným zápasem hrál ten druhý.
Reagovat
smazaný uživatel
Jenže Djokovič hrál dva zápasy během 17 hodin. Jsem předpokládal, že k žádnému zádrhelu nemůže dojít.
Reagovat
Mayo
Keď je na druhej strane vyklepany Býk, tak k zadrhelu príde vždy.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafova labilita dnes neexistovala. Naopak. Hneď v úvode tretieho ukázal silu, a zobral si okamžite servis, išiel si za tým dlhodobo a vytrval.

O labilite mpžeme hovoriť pri Djokovicovi. Dnes sú to už 3 roky, čo Nadala na antuke neporazil, práve naopak, pripísal tretiu prehru v sérii a podľa mňa to mal v hlave pri tých školáckych chybách na sieti. Neveril si.
Reagovat
smazaný uživatel
Naopak! To měl akorát Novak momentální momentum. Jinak nic nebylo! Neexistovalo! Naopak!
Reagovat
Nola
Novak nehral nic ani v 2.sete, odvracal BB ako na beziacom pase, vyklepany iste nebol, mozno unaveny, tie dlhe vecerne zapasy priniesli svoje ovocie, ale tak to uz chodi, nie je naco sa stazovat
Reagovat
smazaný uživatel
Áno, Djokovič nehral dnes svoj najlepší zápas. Ale vyhrať chcel, povzbudzoval sa. Viackrát sa dostal zo stavu 15:30 na servise, mám pocit, že tento stav bol prakticky vždy. Na tom môže stavať. Hoci, blesk nikdy neudrie dvakrát na rovnaké miesto a keď odvracal BB dnes parádne, možno nabudúce tak úspešný nebude. French open je bez ohľadu na dnešný výsledok otvoreným turnajom.
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal zaslouženě, antuka mu v Římě sedí. Nole v lese, úplně no energy ale i se 100% by měl problem vyhrát. Ještě RG a konečně se začne hrát normální tenis.
Reagovat
Patik
To malo byť v dvoch setoch..Nolemu to tu vôbec nesedí..úplne unavený ..Nadal je tu vo svojom živle oddýchnutý a aj tak potrebuje tri sety..premňa bieda..hrať s oddýchnutým Djokovičom 4 hodiny 5 seťák tak sa asi rozpadne.
Reagovat
turista
Se 100% výkonem by Novak to finále neprohrál. Ale momentálně byl na 10% svých možností.
Reagovat
Roger_Federer
Dosel dech.
Reagovat
janek_da
no konecne
Reagovat
MarcelPersch
A Slováci jsou venku, Němci teda moc nepomohli, ani se nějak nesnažili podle mě :D
Reagovat
Herbert_Hoover
Proč by Slovákům měl někdo pomáhat? Mají hrát až do konce lachtani :D
Reagovat
MarcelPersch
Jasný že si prohráli sami těmi góli v posledních minutách, ale do dneška mohli ještě aspoň doufat, že Němci porazí USA.
Reagovat
smazaný uživatel
kazdy rok to iste,po tretom zapase mame este matematicku moznost,po stvrtom uz svoj osud nemame vo vlastnych rukach
Reagovat
Herbert_Hoover
Pak by ještě museli doufat že Kanada porazí USA..a to bych neviděl vůbec jako automatické. Prostě moc spoléhání se, měli si to uhrát sami na ledě.
Reagovat
MarcelPersch
Kanada tady vypadá mnohem přesvědčivěji než USA, ty jejich lajny mají chemii, všechno vypadá tak automaticky a lehce, zatímco američani, na to, jaký hvězdy tady proti Kanadě mají, tak se trápí. Podle mě Kanada: dopadne líp nakonec než oni, což dokumentuje i jejich včerejší vítězství s Němci 8:1.
Reagovat
Herbert_Hoover
Ta absence zkušeného vůdce se ale může projevit v kritických momentech. Zatím se to jeví tak, že Kanada půjde na Švédy a USA na nás..no dával bych větší šance USA, pokud to takhle dopadne. Ale stát se může všechno.
Reagovat
Roger_Federer
Ti si to projeli sami, v zapase z Nemeckem
Reagovat
MarcelPersch
A Kanadou
Reagovat
Patik
No to sme celý my..vždy sa musíme spoliehať na iných.
Reagovat
Patik
Ako ísť do troch setov s polovičným Djokovičom na antuke..nič moc teda..Nole dalšie dve hodiny zápasu v nohách a Nadal ho ešte nevybavil..bieda bieda...
Reagovat
Davor1
Veď Nadal podľa tvojej logiky nič nehrá, len vracia a súperi sa proti nemu vyhadzujú, nevie zahrať ani winner, v každom kole má walkover, každý lepší tenista si s ním vytrie zadok a podobne. A zrazu by mal vybaviť najlepšieho hráča na svete len tak vo dvoch? :D
Reagovat
smazaný uživatel
My sme spokojní, dakujeme za starosť.

Ten včerajší 2.5 hodinový maratón, epický match, ktorý sa zlatými písmenami zapísal do rekordov ATP, niekde bok po boku Isnera s Mahutom slúži ako barlička, tož ale naštiepená. Buď opatrný, aby si nespadol.
Reagovat
Davor1
Mohol by dostať ešte druhého kanára, za tú šaškáreň, čo tam dnes predvádza :D
Reagovat
smazaný uživatel
Právě zvažuju, že na něj vsadím :)
Reagovat
smazaný uživatel
Zaujímavé, ako sa tu Rafa pranieruje, že je nervózny. Ale nikto si zatiaľ nevšimol, ako nervózny je Djokovič. Je to pre neho ultimate challenge a je vidieť, že je strémovaný.
Reagovat
smazaný uživatel
Na mě působí spíš vyčerpaně.
Reagovat
smazaný uživatel
Má 80-per. prvého servisu..Takže ručička mu švihá parádne. Na sieti to sú nervy.
Reagovat
smazaný uživatel
Takticky je úplně mimo. Hraje mnohdy úplně blbosti, taková show pro diváky. Drop shot, pak naskakovany drop shot, smeč z první, volej z první.

Jedno to má spolecne - ještě to ani jednou netrefil
Reagovat
dappe
A co má hrát, když se na své poměry téměř nemůže hýbat? Soustředí se na servis a hraje to, co mu není pohodlné. Je malý zázrak, že nedostal naloženo.
Reagovat
Patik
Noleho dropshoty nestoja za nič..a hlavne tie pri ktorých si ešte podskočí.
Reagovat
Roger_Federer
Djokovuc je vystaveny total, viditelne.
Nadal.ho nedokazal dorazit ve 2, Firhend to neprizna, ani kdyby Djokovuc omdlel.
Reagovat
Kojinho
Už v prvním gamu prvního setu to bylo vidět, že je Djoko vyčerpaný.
Reagovat
smazaný uživatel
tie dropshoty su vystavne od noleho. falt zlate rucicky ma :D
Reagovat
smazaný uživatel
To nemá chybu. Ale oceňuji jeho odvahu. Pokud o DS je jasná UE, Nadal tam ani nebezi :D
Reagovat
annah
Teda nezávidím rafafans a djokolandu. To musí být nervy teďka... Umím si to představit, kdyby na jedné straně sítě stál GOAT. Nole by k němu měl jít do učení, jak se hrají dropshoty. To je katastrofa, co tam předvádí.
Reagovat
smazaný uživatel
Uspesne drop shoty Noleho dnes 2/20
Reagovat
smazaný uživatel
Přepiš statistiku. Díky Novaku!
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně bys měla litovat gamblery všech zemí.
Reagovat
annah
Ti jsou mi šumafuk... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
nadal strasne pasivny, chudak uz je zlaknuty
Reagovat
smazaný uživatel
Ten první game třetího setu trval celou moji sprchu.
Reagovat
smazaný uživatel
hral jak v kome keby bol :D
Reagovat
mahycek
No, měl by Nadal aspoň jeden - dva tituly udělat. Jak
jsem říkal před Monte Carlem, že Rafík uděla max. 2 tituly
z antuky, tak to možná nebude ani jeden. Roland Garros
rozhodně ne, to už nikdy. Takže snad dnes, ten jeden???
Reagovat
janek_da
No, ja bych rekl, ze uz ten prohrany set je pro Rafu fatalni. Novak i kdyz prohraje je uz pro me vitez. Takhle ho mit naklepaneho z predeslych zapasu a neskoncit jasne ve dvou.
Reagovat
Herbert_Hoover
To, jak zápas probíhal bude zapomenuto, pokud Rafa bude stát s pohárem pro vítěze na kurtu.
Reagovat
janek_da
bude zapomneuto na ted, ale ne pro Rafu pred dalsim zapasem
Reagovat
Herbert_Hoover
Proč by nemělo být? Když je Rafa vysmátý poté, co na třech antukách neudělá finále, proč by ho mělo štvát, že porazí Novaka až ve třech setech?
Reagovat
janek_da
Myslim, ze to ovlivni jejich dalsi vzajemny zapas. Ne rovnou prvni kolo, nebo karieru.
Reagovat
Herbert_Hoover
Já ti rozumím, ale nesouhlasím. Horší, než to bylo před Římem, to být nemůže, ani stejné, pokud Rafa Novaka přemůže. Sice zahodil brejkboly, ale Novak se zvedl. A co znám jak Rafa vyhodnocuje zápasy, tak spíše skutečnosti chápe jako celek, než že by se pídil po detailech.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja sa vám čudujem, že vás história ešte nepoučila. Už toľko krát tu bolo s veľkou trojkou vyslovené niečo "fatálne", "definitívne" a o pár mesiacov bola situácia úplne inak.
Reagovat
janek_da
tak co no, o debatovat snad muzem ne? :D
Reagovat
janek_da
Je to mozne, ale videl jsi jak hral setbol a bp. Jsem zvedav, jak je bude hrat proti cerstvemu Djokovicovi.
Reagovat
Herbert_Hoover
Jo setbol jsem mu vytknul..každopádně si myslím, že z principu logiky nemůže být horší stav věcí než pokud by tahle porážka Djokera nepřišla. Rafa se nebude zatěžovat v Paříži tím, že na setbol hrál pasivně načež se vyhodil a že zahodil 3 BP v řadě. Bude sát živiny čistě z toho faktu, že vyšel ze zápasu jako vítěz. Myslím si, že Rafa ani nebude zpochybňovat Novakovu připravenost.
Reagovat
janek_da
ok, souhlas. Ale na big pointech ho zase muzou prepadnout pochyby a ted jeste vic.
Reagovat
Herbert_Hoover
Jasné, může to být úplně jiný zápas, třeba třísetový pro Novaka, to nikdy nelze vyloučit, ale já jsem celkem spokojený s dneškem. Djokovic určitě rezervní, špatně vyhodnocoval výměnu, ale servis mu šlapal výtečně. Rafa si myslím ale že se taky může ještě zlepšit.
Reagovat
janek_da
jj, Djok kupodivu dobre podaval. podle me i ty dropshoty hral tak casto, protoze uz nemel silu na bh obouruc z vysokych balonu. V podstate jak to mel na bh stranu od servis lajny bliz k saku, tak to byl Rafuv bod.
Reagovat
smazaný uživatel
Človek má pocit, že Djokovic má za sebou minimálne sobotný IRON MAN triatlon, keď sa tak berú ohľady na dvojzápas, ktorý sa pretiahol dokopy tak o hodinu extra.

Nadal odohral na USO zápas s Khachanovom, Basilashvilim a Thiemom v dlžke 4hod, 3hod a 5hod a v semifinále sa o neho nikto nestaral.

Rovnako sa o neho nikto nestaral, keď sa po zranení vrátil do Melbourne, kde uhral finále, v ktorom neuspel. No a od tohto momentu to niektorí jedinci dokonca brali ako väčší neúspech, než osemfinále...

Kocúrkovo.
Reagovat
janek_da
On to hral ve 3 dnech za sebou? Tak to jsem netusil, to pak kloboucek.
Reagovat
smazaný uživatel
V Ríme 2014 hral tri trojhodinové zápasy za sebou, áno.

Na US Open pochopitelne nie, ale vzhladom k tomu, že jeho tri zápasy trvali 12 hodín je to asi celkom bezpredmetné.
Reagovat
Roger_Federer
V Rime 2014 byly vsichni hraci o 5let mladsi..co natom furt nechapes?
Mladsi, rychlejší regenerace atd..
Reagovat
spaniel
On jeste nevi.
Reagovat
smazaný uživatel
To je v poriadku. V mladšom veku ale mal trojzápas v nohách, nie dvoj.
Reagovat
Nola
tam hral aj Rafa 3 trojsetaky, takze to bolo fifty-fity, ale Novak hral semi naobed, Rafa vecer, tak to aj nakoniec dopadlo...
Reagovat
smazaný uživatel
Cize Rafa bol po finále AO17 pre teba víťazom?..Po tom, čo odohral 4.5 hodinové semifinále?..

Zlatý..
Reagovat
janek_da
No a RF zase hral 2 petisetaky za sebou, je o 5 let starsi, takze v podstate to bylo fifty-fifty na unavu.

platinovy ...
Reagovat
Roger_Federer
Mezi Semifinale a Finale AO17' byl cas na regeneraci zhruba 2dny..
To se nemusim ani divat..zaklady tenisu co bys mohl vedet.
Reagovat
smazaný uživatel
Novak sa dostal k setu, ako slepé kura k zrnu. Na druhú stranu je fajn, že si Nadal vyskúša rozhodujúci set a naozaj "stresovú" situáciu.
Reagovat
MarcelPersch
Prohrát takhle s Djokem pro něj bude stresující dost na celou sezónu, umíš si představit jak proti němu bude nastupovat ve finále RG a po zbytek sezóny?
Reagovat
smazaný uživatel
Případná Nadalova prohra je fatální hřebík do rakve.
Reagovat
Herbert_Hoover
Souhlasím. Jestli tohle Rafa prohraje, bude to mít fatální následky.
Reagovat
MarcelPersch
Fatální následky to už, dovolím si říci má, stačí se podívat na poslední game druhého setu.
Reagovat
Herbert_Hoover
Nemá, pokud tohle Rafa zvládne, tak bude vše lepší než před tímto turnajem. Ale musí vyjít jako vítěz.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja si myslím, že si Nadal zaslúži pochvalu. Ste veľmi kritickí. Herne a od základnej čiary je to dnes jednoznačnejšie, než pred rokom. To je veľmi dôležité zistenie. Rafa hrubo nezvládol big pointy v druhom sete, bolo tam trochu smoly, trochu nervozity. Nadal ešte stále nevyhral v tomto roku turnaj a možno sa to podpísalo. Každopádne, bez ohľadu na dnešný výsledok som pred RG určite väčším optimistom, než po Madride. Herne sa mi to páči, hoci Rafa trochu ubral z dlžky.
Reagovat
Herbert_Hoover
Rafa hrál na ten setbol jako vykastrovaný. Jasný blok..ale tak může si za to sám, 4 BP nevyužité. :) Člověk až žasne, jak se dá set (a nejspíše i zápas) ztratit.
Reagovat
insanezy_
Tím oběhnutím druhýho servisu na forhend už mě sejří, však to pořád vyhazuje takhle..
Reagovat
smazaný uživatel
Jeden BB odvrátil parádnym FH v treťom geme tuším.

Teraz si na winner netrúfol, lebo na úvod gemu vyhodil dva FH. Vlastne jeden vyhodil aj pri zhode. To človeka ovplyvní.
Reagovat
Herbert_Hoover
Ale proti Novakovi to jinak nejde, musí mu prostě sevřít gule, jinak mu je sevře on.
Reagovat
smazaný uživatel
Novak tiež nič nezevrěl. Hral rovnako opatrne na setballe. Ziadny winner.
Reagovat
janek_da
jj, jsem si rikal, co to blbne takovou damskou pinkanou
Reagovat
smazaný uživatel
7,5 na Noleho po prohranem setu - já to nedal !!! Doufám, ze ty ano.
Reagovat
smazaný uživatel
Takový player nejsem.
Reagovat
smazaný uživatel
Já nevsadil na Nadalova kanára a vsadil jsem na jeho celkové vítězství, to jsou špatná rozhodnutí...
Reagovat
MarcelPersch
To je nemehlo ten Nadal, líp už ho připravenýho mít nemohl a stejně to asi projede. Pokud se Djokovič nezraní, už ho nikdy neporazí a na tenhle moment bude vzpomínat jako na ten, kdy proti němu měl naposledy realnou šanci.
Reagovat
Roger_Federer
Tomu neverim, ze uz by ho nikdy neporazil.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale no...:)
Reagovat
annah
No tak jo. 1:1 na sety. :-))) Aspoň něco.
Ale dropshoty by si měl Nole dnes zakázat. Míčkům se prostě přes tu síť ne a nechce...
Reagovat
Mayo
Nadal fakt mimo. V treťom prehra 2-6 už to vidím, nonsens.
Reagovat
smazaný uživatel
Omluva Djokolandu, favorizoval jsem Nadala a naštěstí jsem ve svém výroku uvedl větu - pokud se nic zvláštního nestane - a ono se stalo, Nadal se posr*l
Reagovat
annah
Nepos.al. Ale Djokovič se brutálně zlepšil, blíží se ke své obvyklé úrovni. Ještě je od ní daleko, ale zatím to stačí.
Reagovat
smazaný uživatel
Promiň, ale nesouhlasím. Vyhodit 5 BB když nejsi pod tlakem 20 Cm za čáru je nervozita.
Reagovat
safi1313
Djokovic udělal se uuuuuplne z niceho. Ty jeho infantilní oslavy jsou taky pecka. Doufám ze s nim ve třetím rafa vytre kurt at je od nej pokoj
Reagovat
MarcelPersch
Spíš se ještě víc sesype, ty si nikdy předtím neviděl Nadal vs Djokovič?
Reagovat
Roger_Federer
Hm...
Reagovat
janek_da
se musim smat
Reagovat
Roger_Federer
Ted jsem zvedavej, komu odejdou nervy, tipuju Rafu
Reagovat
janek_da
jestli driv, ale Nolemu neodejde fyzicka
Reagovat
Kojinho
Tam, kde se koukám já neuvěřitelně straněj Rafovi. "Novak is still breathing in this set" a přitom je to 5-4 pro Djoka :D Obecně tyhle anglofonní televizní stanice přiliš nestraní slovanským národům.
Reagovat
MarcelPersch
A teď to utrhne Djoko.
Reagovat
MarcelPersch
Nadal 3/13 úspěšnost na BP, to už začíná připomínat Federera.
Reagovat
smazaný uživatel
Novak ani nevie ako sa dostal k stavu 5:4 a z ničoho nič ide Rafa podávať na udržanie v sete.

Holt, aj taký je šport..Lopta je guľatá.
Reagovat
MarcelPersch
Nadal si za to ale může naprosto sám, za 0:40 to odflákl
Reagovat
smazaný uživatel
To jsou ty nervicky. Všechny BP Rafa vyhodil do outu-zatim
Reagovat
mahycek
Nikomu nepřeji, ale to pinkání o zem při servisu, tak
to bych skásnul a pěkně tvrdě. Kdo pinká s tenisákem
víc jak sedmkrát, tak je hňup a dával bych tvrdé tresty,
klidně vzít gam. To se fakt nedá, to jsou bl.ci.
Schválně to počítejte. Nad sedm hňup !!!!!!!!
Reagovat
Jon61
Opravdu tím pinkáním je trapný, napočítal jsem, že to udělá patnáctkrát. Budiš, kdyby si míčkem pinkl dvakrát, třikrát, to snad dělají všichni.
Reagovat
D@nny
Nadal by mu to mohl casteji nahravat na smec:D
Reagovat
smazaný uživatel
Je paradoxní, ze tak velkolepý hráč, Jako Djokovic má tak do oči bijící slabinu. Smece a hra na síti je na úrovni Futures.
Reagovat
MarcelPersch
Ta hra na síti se mu celkem zlepšila, vůbec dříve neměl cit ani pro ty dropshoty a ty teď dává slušné.
Reagovat
smazaný uživatel
Už je nad hlavou suverénny. Myslím, že tieto dva smeče nad hlavou boli jediné dva smeče, ktoré pokazil za posledné dva tyzdne
Reagovat
smazaný uživatel
Jsou smece a smece. Je smeč za stavu 1:0 5:2 a 30:0 a pak je smeč za stavu 1:1 6:6 a 5:5 a tyhle Nole neumí. Viz AO s Wawrinkou - hra na síti. Na net play musis mít cit a dar od boha - Federer je toho příkladem, nebo to trénovat s nejistým koncem - Djokovic
Reagovat
Herbert_Hoover
Nole smash guru
Reagovat
Berny
prosim nema nekdo link na sledovani djoko nadal ? diky
Reagovat
fujtajblick
http://live.harleyquinnwidget.net/streamvideo12/djokovic-vs-nadal-live-stream-4929758.html
Reagovat
fujtajblick
https://www.jokerlivestream.com/djokovic-vs-nadal-live-stream-697592.html
Reagovat
Berny
prosim existuje nejaky bez reklam a bez registrace, funkcni ??diky
Reagovat
smazaný uživatel
crucial game
Reagovat
smazaný uživatel
Noleho drží výborný servis. Zahrať 6 es na antuke je rarita, viaceré z nich v siedmom kľúčovom geme druhého setu.
Reagovat
MarcelPersch
Nicméně Rafa mu to svým postavením dost ulehčuje, že.
Reagovat
MarcelPersch
Tohle Rafu může přijít hodně draho, všechno v podstatě jeho chyby na BP.
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavne ten vyhodený return z druhého servisu za stavu 40:0 na príjme. Momentum momentálne na strane Novaka.
Reagovat
smazaný uživatel
Momentum momentálně :) Úplně nejmomentálnější momentum.
Reagovat
smazaný uživatel
nadherny djoko smash
Reagovat
smazaný uživatel
To zabil no, ale teď se vyhrabal z pěkné polízanice.
Reagovat
a.magerova
Proč tak jemně... bylo to přímo "ze srač.k"... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně to byly zbytečně chyby Nadala plynoucí z nervozity.
Reagovat
smazaný uživatel
a zas :D
Reagovat
smazaný uživatel
No nechci zklamat Nole gang, ale tady asi není o čem. Nadalovi píše forehand jako víno, ten kurt mu sedl jako ruka na prdel a nevim, co by se muselo stát, aby to Rafa prohrál.
Reagovat
smazaný uživatel
Ked to človek číta, tak má pocit, že je 6:0, 3:0 a nemá sa čo stať.

No v druhom sete to je 3:3 a jediný BB mal zatial Djokovic.
Reagovat
MarcelPersch
Kamil se to snaží zakřiknout pro Djokoviče, to už známe :)
Reagovat
Herbert_Hoover
On to chce zakřiknout, páč na to, že vypadá jako blázen už je zvyklý, klidně to za to vymění.
Reagovat
smazaný uživatel
Spíše mirim k tomu, ze delsi výměny se většinou vyhodí Djokovic. Rafa snad neudělal chybu. Ale pak mě překvapilo, ze udělal 4 UE za stavu 0:40 při Noleho servisu.
Reagovat
Davor1
Nesplietal si tu náhodou včera, že to pozerať nebudeš?
Reagovat
smazaný uživatel
Pravda psal, ale žena spi se synem, tak se na to dívám na telefonu před barakem.
Reagovat
Herbert_Hoover
A proč nejdeš dovnitř?
Reagovat
smazaný uživatel
1. Nechci je vzbudit
2. Kourim tady e-cigaretu a piju Bernarda :)
Reagovat
smazaný uživatel
FEJKOVIC
Reagovat
Jon61
Neměl by něco Djokovič změnit? Například místo patnácti udeření míčku o zem při servisu udělat to jen dvakrát, třikrát? :D
Reagovat
safi1313
Mohl by třeba zkusit seřvat ballgirl nebo kopat do hodit , to mu jde ;)
Reagovat
safi1313
Do hodin *
Reagovat
MarcelPersch
Novak už se zvedá podle očekávání, už se i hecuje, snad se Rafa nenechá teď rozhodit.
Reagovat
smazaný uživatel
Od: turista
Vyhraje Novak Djokovič bez ohledu na to jak dlouho strávil na kurtech. Nadal ho nemá čím porazit, leda silou. Jeho herní systém má Djoki za těch 53 vzájemných zápasů přečtený.
Reagovat
smazaný uživatel
Pozor, přečtený ano. Jenže na tomhle pomalém povrchu je Novakovi na nic, že ví, kde Rafa bude, ještě než tam Rafa je, protože Rafa tam je vždycky dostatečně včas, aby stačil nabrat ten svůj topspin á la katapult. Tohle už vzhledem k věku nebude schopný hrát skoro nikde, ale pokud to někde stíhá, je zase prakticky neporazitelný.

Takže Turista měl dílčí pravdu, ale z ní vycucl ne úplně správný závěr.
Reagovat
smazaný uživatel
I tak to bude složité. Nolemu stačí zahrát po každém servisu drop shot a Rafa nemá nárok tím jak stojí skoro u bufetu za stadionem.
Reagovat
Mayo
Rafa rozdáva na turnaji kanare ako zadarmo.
Reagovat
com
wtf :D kanar jo
Reagovat
smazaný uživatel
Je iróniou osudu, že prvý kanár vzájomnej skoro 15 ročnej rivality prichádza práve dnes, po tom debakli v Austrálii. Samozrejme nič to neznamená, Nadal nevyhral ešte ani dnes, ale takto to načasovať, to snáď majú na svedomí samotné nebesá.

K zápasu. Včera som mal obavu, aby Rafa zachytil úvod zápasu, pretože presne ten mu ušiel v Melbourne a následne sa viezol. Stalo sa to však presne na opačnej strane, Novak stratil servis, za celý set nenašiel moment, na ktorom by sa chytil, naopak Rafa po rýchlom breaku, veľmi dobre, v podstate utrhnutý z reťaze. Zaťial. Forehand šľape na jedničku, servis taktiež, ale dôležitým prvkom je backhand, ktorý hrá rýchlo po odskoku a dokáže tým rapídne zrýchliť výmenu. V obrane taktiež skvelý, z krkolomných defenzívnych pozícii vracia loptu, zrejme aj s dávkou šťastia, priamo na základnú čiaru.
Reagovat
Marduch
Mozna,ze rana pro Djokerovo sebevedomi pred RG...mozna ale taky cenna informace v posledni moznou chvili, ceho je Nadal aktualne schopen..
Reagovat
smazaný uživatel
Je třeba brát v potaz tu antuku v Římě. Nerozporuji to, ze Nadal je v Italské metropolí absolutně vyměněny a hraje skvěle, ale na druhou stranu mu zdejší povrch dost pasuje. To je jako hrát na lepicí pásce.
Reagovat
smazaný uživatel
Takže Tsitsi je jediný v letošním Římě, komu Nadal na krk nepověsil slavnostní věnec ve formě nuly.
Reagovat
Herbert_Hoover
Opravdový korunní princ antuky :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tsitsipas byl jediný, kdo v Římě s Nadalem držel krok cely zapas a to hrál řek ještě asi na 50% svych možnosti. Paradox
Reagovat
ipko
ale po kanári to nejde vždy hladko, viz. Federer s Monfilsom v Madride
Reagovat
annah
Stalo se už někdy, že by Rafa dal Nolemu kanára? Anebo je to premiéra?
Reagovat
Herbert_Hoover
Píšu níže, že je to úplně první kanár v jejich bilanci.
Reagovat
smazaný uživatel
A Federer vede 3:1 na kanary s Rafou s Djokovicem 0:0
Reagovat
MartinPa
a co Cinci 2012?
Reagovat
smazaný uživatel
A jo to jsem přehlédl. Pravda.
Reagovat
smazaný uživatel
Teď tam zmiňovali, že Federer poslal Djoka na Kanáry v Cinci 2012.
Reagovat
SwissMaestro
Již poněkolikáte Novak nezregeneroval.....loni například to samé na Masters v Paříži ve finále :)
Reagovat
Patik
Aj on je len človek..
Reagovat
safi1313
Yes! Ještě jednoho blbkovičovi !
Reagovat
Roger_Federer
Ted zavokej Imazovi, at se za tebe pomodli a zacni hrat.
Reagovat
MarcelPersch
Aby Noleho ten kanárek zdravě nenaštval, rozhodně to bude chtít Rafovi vrátit i s úroky na RG.
Reagovat
Herbert_Hoover
na RG dva kanárky :D
Reagovat
Mayo
Toto súhlasím, to Rafa nedomyslel :D
Reagovat
turista
Kéž by mu to Novak vrátil už na RG i s úroky a poslal toho kulturistu už do penze.
Reagovat
Marduch
A nejlepe ve finale v tiebreaku pateho setu po odvraceni nekolika MB. Jo, jo!
Reagovat
turista
Jakkoliv. Nadalova dominance na antuce už je pro antukový tenis kontraproduktivní a pro diváky nezajímavá. Dřív Nadal představoval svěží vítr na antuce. Dnes už je pro všechny ostatní tenisty žába na prameni antukových turnajů.
Reagovat
a.magerova
Tož aspoň momentka ze zápasu... ;-)

http://img24.cz/images/92426371922300704545.png
Reagovat
Herbert_Hoover
Rafa na zadku, turista na čele..
Reagovat
Patik
Tak polomrtvy Novak nezregeneroval..nevadí..dalo sa to čakať..Nadal z toho vyťaží a zožaje všetku slávu ale doprajem mu aspoň takúto výhru.
Reagovat
smazaný uživatel
https://media1.tenor.com/images/5b19f1493fcbe4b44a34281e46c64c46/tenor.gif?itemid=7526298
Reagovat
ipko
za všetko aj tak môže Mayova predikcia
Reagovat
smazaný uživatel
6-2 a 6-2, nebo kolik to psal? :)
Reagovat
MarcelPersch
Jj :D
Reagovat
ipko
on vždy nadmerne favorizuje Novaka
Reagovat
Herbert_Hoover
Historicky první kanár v tomto match-upu...Rafa makes history :D turista asi už sahá pro sáček do saka a připravuje kreditku..
Reagovat
Jon61
Finále? Zatím to vypadá jako kdyby hrál Rafa s nějakým lucky loserem.
Reagovat
Pe3k
Ne jen s loserem ;)
Reagovat
Jon61
S neúšpěšným kvalifikantem by Rafa nehrál, lucky loser je také neúspěšný, ale dostal se na turnaj díky losu. Nedůstojné finále.
Reagovat
D@nny
Zatim to pripomina AO v opacnem gardu. S tim rozdilem, ze Nadal proti evidentne se trapicimu Djokovi, neslavi kazdy vitezny micek jak id.iot.
Reagovat
Mayo
(:
Reagovat
MarcelPersch
Nezazpívá, Rafa měl ale dobré příležitosti to dát na 5-0, stačilo zahrát FH po lajně, ale bohužel, ten bagel v tomhle match-upu nikdy nebude.
Reagovat
smazaný uživatel
Já už ho pomalu slyším...
Reagovat
MarcelPersch
Ještě to nezakřiknout, Djok už nemá co ztratit, klidně mu tam mohou padnout 3 dělové backhandy teď.
Reagovat
ipko
asi padne
Reagovat
smazaný uživatel
:)
Reagovat
ipko
sorry Novak, ale aj Roger by uhral viac :)
Reagovat
Roger_Federer
Vypadá jak kdyby pustili Fuentesa do lekarny :)
Reagovat
Mayo
Nech žije dr. Fuentes
Reagovat
Roger_Federer
Kurna ten ho bije, ta unava je znatelna od pohledu..
Reagovat
smazaný uživatel
Únava Djoka + pomalá antuka + namotivovaný Nadal, který konečně našel formu. Proti Novakovi stojí silnější zvíře, a on to ví.

Kdyby se ale povedlo pár míčů, může zas v Nadalově hlavě vyrůst na 2,5 metru. Moc tomu ale nevěřím.
Reagovat
Kojinho
Dneska se asi kozy házet nebudou.
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně aby si to nehodil Kozoroh, jestli bude hotovo ve dvanácti gamech :)
Reagovat
ipko
:D
Reagovat
annah
Rafa tam lítá jak motorová myš. Jako zamlada. Vrací neuvěřitelné míče. Ukazuje, proč je králem antuky.
Je mi jedno, kdo z nich vyhraje, ale sakra ať je to pořádná bitva hodná finále a BIG 3, a ne jednoznačná kanárková záležitost!
Reagovat
Padme
Zazpívá i dnes kanár?
Reagovat
MartinPa
Tak Rafa začaroval s flašama a bum 2:0 :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda, že na Rafu nešel aspoň dvoják. Vydělá mi žalostně málo :/
Reagovat
smazaný uživatel
Zvažuju, že vsadím na kanára.
Reagovat
smazaný uživatel
vsadils?
Reagovat
smazaný uživatel
Ne :) Takže tudle hru fandím Novakovi.
Reagovat
smazaný uživatel
Do háje! Idemo Novak! :D
Reagovat
Kojinho
Teď říkali v televizi, že Novak byl na kurtu v Římě o 4 hodiny déle než Rafa, tak nevím, zda mají pravdu oni nebo někdo, kdo to tu spočítal na 2,5 hodiny.
Reagovat
Roger_Federer
Urcite oni, Forehend v cislech je slabi a lze.:)
Reagovat
Pe3k
Pro fandu RF by bylo nejlepší kdyby oba prohráli, ale to je v praxi těžko proveditelné... takže doufám, že to bude velký zápas na 3 sety.
Reagovat
Roger_Federer
Rozhodně, at vyhraje Djokovic, za 2,71 mooc dobrej kurz
Reagovat
annah
Zatím teda Nole vypadá nějak odevzdaně...
Reagovat
Pe3k
nejslabší výkon co jsem od něho kdy viděl
Reagovat
smazaný uživatel
Kdo vsadil po včerejšku na Djoka, je buď fakt oddaný fanda, nebo masochista.
Reagovat
Roger_Federer
Spatny moc, unava viditelná
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist