Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Veselého Fenerbahce ani v utkání o bronz neuspělo. Euroligu vyhrálo CSKA Moskva

Basketbalisté tureckého Fenerbahce neuspěli ve finálovém turnaji nejúspěšnějších evropských týmů ani v reparátu proti Realu Madrid, jemuž nakonec jasně podlehli 94:75. V baskické Vitorii druhý tým turecké ligy nejdříve prohrál se svým ligovým přemožitelem Anadolu Efes, jenž se večer utkal s CSKA Moskva. Jan Veselý, který se po zranění dostává do formy, byl do utkání nasazen jako náhradník, přesto si zahrál 11 minut a připsal si 6 bodů. Soutěž vyhrálo moskevské CSKA, které porazilo Anadolu Efes 91:82. Pro ruský tým je to osmý triumf v soutěži, na nejúspěšnější Real Madrid ztrácí dva vavříny.

Výjimečně nahoře: Veselý zvedá v duelu s rivalem Anadolu Shanea Larkina
zdroj: ČTK/AP autor: Alvaro Barrientos

Veselý byl sice v sobotu jako první český basketbalista vyhlášen nejužitečnějším hráčem prestižní soutěže, jinak ale na vystoupení ve Španělsku nebude vzpomínat v nejlepším. Na Final Four turecký celek přijel jako vítěz základní části, ale v semifinále podlehl 73:92 Anadolu Efes a ani repríza finále minulého ročníku Euroligy s Realem mu vůbec nevyšla.

První čtvrtinu Fenerbahce prohrálo 16:24, ale po nástupu Veselého a Kostase Slukase se dokázalo dostat zpět do hry a po poločase vedlo o dva body. Jenže Real si ve třetí části vzal vedení zpět a v závěrečném dějství navýšil náskok až na 21 bodů, když istanbulskému soupeři dovolil poprvé skórovat až tři minuty před koncem.

Je nám líto, video expirovalo.
Fenerbahce se ve Final Four nedařilo, Euroligu ovládlo CSKA Moskva

Ve druhém poločase se Fenerbahce musel obejít bez Veselého, který nehrál kvůli problémům s nedávno zraněným kolenem. Český reprezentant, jenž byl na sobotním galavečeru také vybrán do nejlepší pětky Evropské ligy a jeho akce z duelu s Gran Canarií byla vyhlášena momentem sezony, proti Realu odehrál jedenáct minut a připsal si šest bodů.

"V poločase mě zase zabolelo koleno, takže uvidíme," uvedl Veselý, který se na konci ledna podrobil operaci menisku v pravém koleně a přišel o závěr základní části Euroligy. "Měl jsem s tím problém už před play-off, takže vím, co s tím je. Bohužel to potřebuje čas na léčení, který teď zrovna nemám," prohlásil Veselý, kterého na začátku září čeká s reprezentací historická účast na mistrovství světa v Číně. 

Final Four Evropské ligy basketbalistů ve Vitorii (Španělsko):

Finále: CSKA Moskva - Anadolu Efes Istanbul 91:83 (29:20, 44:42, 68:62) Nejvíce bodů: Clyburn, Higgins oba 20, De Colo 15 - Larkin 29, Simon 15, Dunston 13.

O 3. místo: Real Madrid - Fenerbahce Istanbul 94:75 (24:16, 38:40, 63:69) Nejvíce bodů: Ayon 23, Causeur 13, Campazzo a Thompkins po 12 - Slukas 17, Mahmutoglu 14, Gudurič 11, ...Veselý 6.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články