Domácnost

Kde sehnat pár tisíc, co vám chybějí do výplaty?

Sbírání kytiček

Může se to stát svobodné mamince, ale i páru. Občas prostě v životě přijdou situace, které vás přivedou do finanční tísně, i když jindy s penězi nemáte problém.

Rozbije se pračka, nabouráte auto, potřebujete zaplatit zákrok zubaři. To všechno jsou věci nutné, jež nemálo zasáhnou do vašeho finančního rozpočtu. Co dělat, když v něm pár tisíc chybí? 

Nejlepší řešení je půjčit si od známých. Jenže mnoho lidí ve svém okolí prostě nemá nikoho, u koho by se dalo zažádat o drobnou půjčku. Dalším je to trapné, nechtějí chodit za svými blízkými s prosíkem. Co pak? Nejjednodušším řešením je nebankovní krátkodobá půjčka

Na banky s pár tisíci zapomeňte 

Mířit kvůli několika tisícům korun do banky by bylo naprosto zbytečné, protože: 

• Banky si své potenciální klienty velmi pečlivě prověřují, možná byste ani nesplnili podmínky. 

• Vyřízení úvěru v bance trvá neúměrně dlouhou dobu. 

• U nebankovního poskytovatele dostanete lepší úrok. 

Zarazil vás poslední bod? Ano, někdy bývají úroky u nebankovních věřitelů vyšší, jsou daní za méně přísné prověřování při žádosti o půjčku. Nicméně v poslední době začali nebankovní poskytovatelé nabízet jednu velmi zajímavou službu – první půjčku zdarma. 

Půjčte si až sedm tisíc bez úroku 

Jednou ze společností, které vám napoprvé půjčí zcela bez úroku, je třeba Creditstar. U nich dostane nový zákazník až 7000 Kč na 30 dní, splatí přesně tolik, kolik si půjčil. Samozřejmě za předpokladu, že bude řádně splácet a peníze vrátí v dané lhůtě. Za prodloužení splatnosti se totiž doplácí. 

Obrovskou výhodou této půjčky online je, že můžete mít peníze na vašem účtu už do 15 minut od schválení žádosti (záleží na vaší bance). Tohle ovšem neznamená, že byste žádost o půjčku měli brát jako běžnou věc. Stále jde o něco, co by člověk neměl využívat příliš často. Půjčky neslouží k navýšení vašeho rozpočtu, ale jednorázovému vykrytí nenadálých výdajů. Půjčit si je vždycky trochu riskantní.

KP
foto: Pixabay

Přidat na Seznam.cz

Přidejte si MeziŽenami.cz na hlavní stránku Seznam.cz.

Diskuze: příspěvků