Hlavní obsah

Alonso se nekvalifikoval do Indianapolis a trojkorunu nezíská

Indianapolis

Dvojnásobný mistr světa formule 1 Fernando Alonso nezvládl kvalifikaci na slavný závod 500 mil v Indianapolis a minimálně o rok tak musí odložit sen o zisku motoristické trojkoruny. Sedmatřicetiletý Španěl po nevydařené sobotní kvalifikaci nevyužil ani nedělní poslední možnost a 26. května na startu nebude.

Foto: Sport.cz

Fernando Alonso při tréninku na Indy 500.

Článek

V nedělní dodatečné rozjížďce šesti vozů se Alonso potřeboval umístit mezi prvními třemi, aby se dostal do třiatřicetičlenného startovního pole. Skončil ale čtvrtý a svou šanci těsně propásl. "Nikdy se nevzdáme. Budeme to zkoušet dál," řekl.

Alonso po minulé sezoně skončil v seriálu F1 a zisk trojkoruny označil za svůj poslední sportovní sen. Vítězství v Monaku ve formuli 1 a ve vytrvalostním závodu 24 hodin v Le Mans už dobyl, triumf v Indianapolis mu však stále uniká.

Vyhrát všechny tři prestižní závody dosud zvládl pouze Brit Graham Hill. První výhru v Monaku vybojoval v roce 1963, v Indianapolis o tři roky později a v Le Mans misi dokončil v roce 1972.

Alonso v Monaku triumfoval v letech 2006 a 2007, v Le Mans uspěl předloni při svém debutu s týmem Toyoty. Dobře rozjetý měl závod v Indianapolis v roce 2017, kvůli technickým problémům ho ale nedokončil.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články