Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.04. 2024
Dnes má svátek Irena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 21. týden

20. 05. 2019 | Televizní tipy
Takto rozmanitou paletu zábavy a poznávání vám může nabídnout jedině Prima ZOOM. Ať už se chcete podívat kamkoli a vědět cokoli, nalaďte si nejoblíbenější dokumentární kanál u nás.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 21. týden:


20. 5. 21.30 – Záhadné černé díry

Astronomům se vůbec poprvé podařilo zachytit mimozemské částice v ledové pokrývce severního pólu. Nazývají se neutrina a jsou to nejběžnější, ale zároveň nejtajuplnější elementární částice. Protože jsou neviditelné, jejich množství zůstává neznámé. Navíc nemají elektrický náboj, takže málokdy reagují s jinými částicemi. Ale každé takové neutrino je potenciální posel zpráv o svém vlastním původu. Přestože mnohé astrofyzické objevy významně rozšířily naše představy o vesmíru, klíčové otázky vědy zůstávají nezodpovězené: jak vznikl vesmír? Co drží náš svět pohromadě v jednom kuse? Extragalaktická neutrina jsou klíčem k hledání odpovědí.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 21. týden21. 5. 21.00 – Beznadějný mír (V rukou božích)

První světová válka měla ukončit všechny další války. Ale následný mír vydržel pouhých dvacet let. Proč? Beznadějný mír je nový historický seriál, který musíte vidět. Zaměřuje se na všechno, co se pokazilo po uzavření příměří a podepsání Versailleské smlouvy v roce 1919 a co vedlo k propuknutí druhé světové války. Jde o mnohem složitější příběh než jen o „vzestup Adolfa Hitlera k moci“. Vydejte se na cestu kolem světa a odhalte klikatou cestu k druhé světové válce, která vede zvláštní, různorodou a nebezpečnou krajinou. Zastavíme se u všech významných momentů a osobností dějin od velké hospodářské krize a období jazzu, přes vzestup Sovětského svazu, až po vliv Gándhího nebo Picassa. Odhalíme různé tváře moci a politiky nejen v Evropě, ale na všech světových kontinentech. Zjistíme, jak napětí, rivalita a závist udělaly z globální války nejen pouhou možnost, ale naprostou nevyhnutelnost. Tento seriál přináší překvapivou a zajímavou odpověď na otázku, proč byl mír v první polovině 20. století naprosto beznadějný.

21. 5. 22.00 – Nejdivočejší světová města: Manaus (V korunách stromů)

Tento unikátní přírodovědný seriál se odehrává v brazilské metropoli Manaus. Město na hranici divočiny je obklopené největším deštným pralesem na světě a lidé tady žijí v bezprostředním sousedství zvláštních, podivuhodných, ale i nebezpečných zvířat. Hlavními hrdiny každé epizody jsou vždy jiná zvířata, která se snaží přizpůsobit životu v betonové džungli, a pohotoví odborníci schopní pomoci těm, co mají problémy.

21. 5. 23.00 a 23.30 – Doktorka Lisa: Chcete je? II (1. a 2. díl)

Doktorka Lisa je sympatická a soucitná veterinářka se zlatým srdcem a bezpočtem malých, čtyřnohých bojovníků, kteří potřebují hlavně trochu lásky. A je také hlavní hrdinkou seriálu, který má všechny správné ingredience na to, aby se z něho stala nejoblíbenější podívaná pro celou rodinu. Lisa, vždy vyzbrojená neodmyslitelným zářivým úsměvem, hledá nový domov pro osiřelá a opuštěná zvířata. Mazlíčci, o něž se stará, díky tomu získávají šanci na nový život. „Když vidím, jak to mají zvířata těžké, láme mi to srdce,“ říká. „Proto jsem si vzala za úkol přesvědčit nové majitele, aby adoptovali zvířata z útulků.“ Sledujte, jak jí to jde. A držte jí palce!

22. 5. 21.00 – Za žábami do Kamerunu

Nový dokumentární film zachycuje expedici českých vědců Václava Gvoždíka a Mateje Dolinaye do Kamerunu, kde zkoumali žáby všech podob a velikostí. Narazili na jen několik centimetrů velké žabky, ale setkali se i s největší žábou světa – veleskokanem goliáším, který může vážit až 3 kilogramy. Zažili přitom nečekané dobrodružství v těžko přístupné divočině a setkali se s místními obyvateli, kteří několik let neviděli žádného bělocha.

23. 5. 21.00 a 21.30 – Ruská vojenská technika (Průzkumné vozidlo Rys; Tank T-90SM)

Seznamte se s moderními vojenskými vynálezy, pokročilými bojovými strategiemi, novými typy zbraní a hypermoderní výzbrojí, kterou používá jedině ruská armáda. Veřejnost se o nich dozvídá jenom málo. Ale inovace vyvíjené ruským zbrojním průmyslem mají tak neomezený potenciál, že vás ohromí. Připravte se na návštěvu skutečné střelnice, kde se testuje nová vojenská technika a kde to všechno uvidíte na vlastní oči.

23. 5. 23.00 a 23.30 – Žena na konci světa VIII (Rumunsko: Ztracené dětství; Rusko: Jak se vdát za tři měsíce)

V Rumunsku zjišťuje, jak probíhá boj s obchodníky s bílým masem. V Rusku navštíví ženské výcvikové centrum nazvané Akademie soukromého života. V Americe se setkává s uprchlicí z Bosny, která se stará o delfíny v mořském akváriu Clearwater. A kromě toho zavítá také do Jižní Koreje a africké Tanzanie. Martyna Wojciechowska, editorka polské verze slavného cestovatelského magazínu National Geographic, potkává všude po světě nesmírně zajímavé ženy s fascinujícími životními příběhy. Přidejte se k ní na dobrodružné poznávací výpravě na taková místa, na která byste se jinak určitě nedostali. Poznáte fantastické osobnosti z odlišných kultur, s jiným náboženstvím a s různorodými profesemi.

24. 5. 20.00 – V říši jezerních tuleňů

Tento jedinečný snímek představuje světu zvláštní jezerní tuleně, kteří žijí jenom na Aljašce, v Kanadě, ve Finsku a v Rusku. Seznámíme se s různými druhy sladkovodních tuleňů, ale i s prostředím, ve kterém žijí. Navštívíme jejich jezerní říši, a přitom potkáme místní domorodé obyvatele, rybáře, lovce a vědce. Dokonce se potopíme za tuleni pod hladinu. Zhluboka se nadechněte a vychutnejte si, co jste ještě neviděli.

24. 5. 21.00 – Dynastie delfínů

Film Dynastie delfínů nabízí unikátní možnost nahlédnout do tajného života delfínů ze Žraločí zátoky v západní Austrálii. Vznikal více než rok, za použití speciálních kamerových technik, a díky tomu odhaluje složitou společenskou hierarchii, rodinné vazby a neuvěřitelné mateřské pouto jedné dynastie delfínů. Sledujte triumfy i tragédie malé delfíní rodinky, jejíž příběhy se proplétají s životním cyklem Žraločí zátoky.

24. 5. 23.00 – Po stopách duchů XV (Duchové starého hotelu)

Tým ze vzrušujího seriálu Po stopách duchů vyšetřuje nejstrašidelnější místa světa. V už v patnácté sérii vyrazí mimo jiné do děsivého města duchů u Wolf Creeku v americkém Oregonu, kde Zaka ovládne agresivní entita, Aarona uvězní neznámá temná moc, kde se objevují tajuplné přízraky a neznámý hlas varuje před démony. V městě Ogden v Utahu se zúčastní vymítání ďábla v rodinném domku vedle hřbitova. Přijmou pozvání starosty Vicksburgu a zavítají do usedlosti McRavenů v Mississippi, která je považovaná za nejprokletější dům na americkém jihu. Nebo si otevřou vlastní Muzeum šílenství v Las Vegas, kde vystavují Zakovu sbírku strašidelných a prokletých artefaktů.

25. 5. 20.00 – Divočina žije (De Hoop: Místo naděje)

Přežít v divočině nebylo nikdy jednoduché. Ale v dobách, kterým dominuje člověk, se nástrahy výrazně zhoršily. Seriál Divočina žije přináší čtyři výjimečné příběhy o naději a boji o život. Staňte se svědky toho, kam až jsou některá zvířata schopná zajít, aby uhájila svůj rod a umožnila dalším generacím vyrůstat v rozkvětu. Seznámíte se také s lidmi, kteří chrání ohrožené tvory od velmi důležitých jednotlivců až po celé druhy na pokraji vyhynutí. Seriál oslavuje všechno, co je divoké a naživu.

25. 5. 21.00 – Jak vznikala Zázračná planeta II

Fascinující přírodovědný seriál Zázračná planeta před deseti lety úplně změnil způsob, jakým se natáčejí dokumenty. Nám divákům zároveň nabídl absolutní portrét života na Zemi. Ale deset let je dlouhá doba. Bleskové technologické pokroky a nově získané znalosti o přírodě umožnily znovu představit naši zázračnou planetu v úplně jiné perspektivě. Zázračná planeta II je ambiciózní seriál s přelomovým nápadem. Poprvé díky němu můžeme spatřit Zemi z pohledu samotných zvířat. Na cestě džunglemi, pouštěmi, pohořími, ostrovy, pastvinami a městy objevujeme unikátní místa výskytu nejrůznějších zvířecích druhů i fascinující způsoby, díky kterým tady přežívají. Nové technologie a nejmodernější vybavení umožnily zachytit jejich příběhy v neuvěřitelných detailech. Vůbec poprvé můžeme zažít nejdramatičtější chvíle v životech zvířat společně s nimi. Díky Zázračné planetě II se dostaneme blíž než kdy dřív. Tento projekt vznikal mnoho let a získal četná ocenění, je nejdražším přírodovědným dokumentárním seriálem, který kdy nechala natočit BBC. Sérii komentuje Sir David Attenborough a hudbu složil Hans Zimmer. Seriál staví na naprosto unikátních záběrech, které jsou v některých případech i první svého druhu. Seriál se stal historicky nejsledovanějším dokumentem v celé Británii! A jak vlastně vznikal?

25. 5. 22.00 – Ženy ve válce: 1914–1918

Marie Curie, Edith Whartonová, Mata Hari, Rosa Luxemburgová… Díky zhruba tuctu výjimečných žen se dostaneme do samého středu Velké války. Jejich příběhy se navzájem prolínají a každý je svým vlastním způsobem výjimečný, ale jedno je spojuje: každý z nich je o nějaké ženě, jež odvážně bojovala proti hrůzám první světové války. Ať už to byly špiónky, vědkyně, učitelky nebo spisovatelky, tvořily armádu žen, která vykročila ze zákopů každodenního života a zapojila se do bitvy. Jejich boj za feminismus a vlastenecký duch jsou dnes přesto zapomenuty. Film Ženy ve válce konečně připomíná důležitou roli těchto hrdinek, kterou sehrály během čtyř let krvavého vojenského konfliktu.

26. 5. 22.00 – Špičkové dopravní stroje (Plavidla)

Toto jsou nejlepší dopravní prostředky, jaké kdy člověk postavil – vskutku špičkové dopravní stroje. V šesti epizodách stejnojmenného seriálu uvidíme nejfantastičtější civilní a vojenské letouny, které vzlétly do nebes. A nezastavíme se jenom u nich. Po letadlech přijdou na řadu naprosto dech beroucí tanky a nejpozoruhodnější lodě nebo vlaky. Zkrátka nejšpičkovější dopravní stroje, které se dají koupit (i když na ně většina z nás nemá). V každém dílu uvidíme nejen šest nejzajímavějších dopravních prostředků svého druhu, ale také se dozvíme o jejich technických detailech, jak vůbec vznikly a co všechno prožily. Tak už si nastupte.

Unikátní dokumenty uvidíte
každý den od 20:00 – 24:00 hodin na Prima Zoom!


Zdroj, foto: Prima ZOOM

Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !