Hlavní obsah

Po čem ženy touží, a muži to nemají. Chcete to také?

Foto: El Nariz, Shutterstock.com

Foto: El Nariz, Shutterstock.com

Reklama

Znáte ten vtip, že žena neví, co chce, ale nedá pokoj, dokud to nedostane? Není to úplně tak pravda. Jakmile jde o to, jak by měl vypadat ideální muž, mají dámy poměrně dost jasno. Problém je v tom, že takový vlastně neexistuje.

Článek

Hledáte muže, který vám bude pětkrát denně psát romantické zprávy, ale zároveň bude drsňák každým coulem? Takového, který bude nadšený tím, že může po vašem boku absolvovat několikahodinové nákupy? Pokud se rozhodnete hledat dokonalého partnera, pak je velká pravděpodobnost, že zůstanete na ocet. Dříve by se vám totiž podařilo objevit bájnou Atlantidu než muže, který by splňoval všechny vlastnosti, které od něho očekáváte. Tohle jsou věci, po kterých většina žen touží, ale pánové je prostě nemají. Tak jim to odpusťte.

Oči jen pro tu jednu

Pro svého partnera budete tou nejkrásnější ženou na celém širém světě, ale to přece ještě neznamená, že se už nikdy víc nepodívá na nějakou jinou. Nikdo vám ale nemůže mít za zlé, pokud budete vyčítat svému muži, že se za jinými ženami otáčí konstantně a nesnaží se to ani minimálně maskovat. Pak je to hulvát. Pokud se příležitostně podívá na hezkou ženu, je to normální muž. Nebo vy snad neoceníte hezkého chlapa?

Foto: Antonio Guillem, Shutterstock.com

Většina mužů se příležitostně podívá na jinou pěknou ženu. Ale zase ohlížet se za každou, to by také neměl Foto: Antonio Guillem, Shutterstock.com

Básník na každý den

Ženy jsou expertkami v psaní zamilovaných zpráv. Určitě i vy zvládnete napsat takovou, za kterou byste si klidně udělila minimálně nominaci na cenu Jiřího Ortena za poezii. S napětím pak čekáte od muže odpověď v podobném duchu, jenže ke všemu zklamání světa vám přijde pouze „Těším se!“. Než začnete přemýšlet nad tím, zda vás už přestal milovat, či si našel milenku, vezměte na vědomí, že muži prostě tomuhle zamilovanému a romantickému psaní příliš neholdují. Snad jen ze začátku vztahu, než jim dojdou fráze. (A tohle jsou znamení, že by přece jen mohl mít milenku.)

Nákupní bodyguard

Bylo by prima, kdyby muže bavilo nakupování. Opravdu upřímně bavilo. Jenže těžko najdete takového, který nebude po půl hodině znuděný, bude ochotně pendlovat mezi kabinkou a stojany s kalhotami, které vám dělají větší zadek, čehož on si rozhodně není vědom, a ještě vám pak odnesl tašky. Nemůžete mu to mít za zlé. Stejně tak je spíše minoritní podíl žen, které se svým mužem budou nadšeně sledovat fotbalové zápasy.

Foto: nd3000, Shutterstock.com

Muž, kterého baví nákupy? Výjimka potvrzující pravidlo! Foto: nd3000, Shutterstock.com

Citový vypravěč

Nedílnou součástí ženského života jsou všudypřítomné emoce a pocity. Některé z dam o tom, jak se cítí, velice rády hovoří, a totéž očekávají i od svých partnerů. Jenže problém je v tom, že oni místo slov častěji používají gesta a činy. Jimi pak dokážou říct to samé, co žena slovy.

Velký romantik

Není se čemu divit, že muži nemají příliš v lásce romantické filmy. Kvůli nim totiž ženy mívají občas nereálné požadavky, co se týče milostných gest. Snad žádný muž za vámi nepoběží přes celý letištní terminál, neoběhne ochranku jen proto, aby vám řekl, že vás miluje. To spíše aby se zeptal, jestli je doma něco k jídlu. To ale neznamená, že se od něj nikdy nedočkáte květiny, kterou vás chce překvapit, anebo romantické procházky. Chlapi to umí, jen ženy musí být realistky v tom, co po nich chtějí.

Muž se ženským myšlením

Bylo by krásné, kdyby muži rozuměli ženám úplně ve všem. Jenže muži prostě nepochopí, proč se zrovna dneska necítíte dobře v těch červených šatech, které máte tak ráda a které vám sluší. Stejně tak je pro ně velká neznámá, proč si myslíte, že ta žena je falešná, když se k vám přitom chová tak hezky. Tak to prostě je – muži a ženy v určitých věcech uvažují jinak, je to tak v pořádku a nechtějte to měnit.

Opravář všeho

Chcete, aby muž dokázal opravit vše, od rozbitého fénu přes vztahy s vaší matkou až po napjatý finanční rozpočet? Muži jsou sice rytíři, kteří vás budou ochraňovat, ať se děje, co se děje, ale i oni jsou jen lidi, nikoliv polobozi, kteří dokážou vyřešit neopravitelné. Tak jim to nemějte za zlé.

Po čem toužíte u muže vy? A nejsou třeba přehnaná očekávání důvod, proč jste ještě sama

Reklama

Související témata:

Načítám