Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Žačka z Bíliny vlepila učiteli facku: „Dej mu ji,“ povzbuzovali spolužáci

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: Helena Lacinová, rc - 
20. května 2019
05:22

Facku učiteli za povzbuzování ostatních školáků dala v pátek na chodbě Základní školy Za Chlumem v Bílině žačka 6. třídy. „Dej mu ji,“ křičeli na nevychovanou holku ostatní spolužáci. Škola toto nehorázné jednání potvrdila na stránkách školy! A hodlá ho rázně řešit.

„V pátek 17. 5. došlo k fyzickému napadení pedagoga naší školy žákyní šestého ročníku. Toto napadení bylo předem naplánované a mnoho žáků o něm vědělo, tento útok podporovalo a považovalo jej za zábavu,“ napsala na webových stránkách školy ředitelka základní školy Za Chlumem Barbora Schneiderová.

„Normálně jsme se o přestávce procházeli po chodbě a najednou se udělala hromada lidí a ti začali řvát ‚hezky mu dej‘ a podobné věci. Pak začala řvát učitelka, co měla dozor. Co se stalo, jsme se dozvěděli až od učitelky v další hodině,“ popsala šokovaná nezletilá svědkyně, která s útokem na pedagoga nemá nic společného.

„Toto napadení bylo předem naplánované a mnoho žáků o něm vědělo a považovalo ho za zábavu,“ napsala po incidentu na webových stránkách školy ředitelka Barbora Schneiderová.

Žačka se totiž podle informací TV Nova měla »na napadení« učitele domluvit se spolužáky. Chtěla se mu pomstít za to, že jí dal poznámku. „Zaťukala mu na rameno, vrazila mu facku a utekla. Děti ze šesté třídy se domlouvaly. Ona ta holčička šla do kabinetu a kolem kabinetu stálo víc lidí,“ uvedla spolužačka dívky.

„Budeme to řešit v pondělí. Stalo v pátek odpoledne. Nikdy předtím město podobnou nehoráznost neřešilo,“ řekla včera starostka Bíliny Zuzana Schwarz Bařtipánová. Město je zřizovatelem školy. V Bílině jsou tři základní školy. Za Chlumem je největší sídlištní škola s osmi stovkami žáků. Incident bude také řešit Policie ČR a sociální odbor.

Pipina Kotlarova ( 20. května 2019 18:01 )

Vy ste chudáci .pořád jen etnikum a bla bla bla.ste nemocný a potřebujete lékařskou pomoc.moribundus takovou nemoci trpíte.

marlen52 ( 20. května 2019 17:42 )

jo to je ta dnešní výchova děti se nesmí trestat a pak to tak vypadá. za našich mladých let občas nějaká přilétla ale tohle bychom si nedovolili. v autobusu jsme pouštěli sedat starší lidi ale dnes jen koukaj debilně do telefonu. ve škole by je měli učit slušnému chování a samozřejmě rodiče také.

agfor ( 20. května 2019 16:23 )

Bílina a škola Za Chlumem - to mluví jasně o jaké etnikum jde. Takže sebrat všechny dávky a bude hotovo.

naidka ( 20. května 2019 16:11 )

Vosa. Beztak se mu třásla ruka, ale nestálo by mu to zato.

naidka ( 20. května 2019 16:08 )

Klara. Ubohý příspěvek Chánov to jistí, tam Zeman ani Babiš voliče nemá.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání