Jak při tiskovce vedení města uvedlo, ve špatně větraném prostoru stoupla vlhkost a ta vyřadila z provozu instalované atrakce. „Nechceme ale, aby tímto tradice Experimenty skončila. Bude potřeba prostor důsledně odvětrat,“ plánuje za město místostarosta Benešova Zdeněk Zahradníček.

Votičtí hasiči také lovili trezor ukradený ve firmě

Votice – Celkem deset ostrých výjezdů mají na svém kontě během dubna požárníci ze Sboru dobrovolných hasičů Votice. Společně s kolegy z profesionální ho HZS Benešov se podíleli už v úvodu měsíce na likvidaci následků úniku motorové nafty. Ta vytvořila na vozovce u Mezna skvrnu dlouhou dva kilometry. Hasiči na zachycení paliva z asfaltu použilo půl tuny sorbentu.

V sobotu 6. dubna odpoledne se z hasičů stali „rybáři.“ Z vodní nádrže totiž lovili trezor, který tam ukryli zloději, kteří se vloupali do votické firmy Compag. například hned následující den pomáhala jednotka votických hasičů při likvidaci následků dopravní nehody, k níž došlo na silnici I/3 u Oldřichovce.

Akce 'Daruj krev - daruj život s hasiči' v Nemocnici Rudolfa a Stefanie v Benešově.
Zachraňují životy z plamenů a také darovali vlastní krev

Pokládka kabelu u Jankova omezí provoz na silnicích

Jankov – Přechodná úpravu provozu na silnicích třetích tříd číslo 1114 a 1123, které z Jankova vedou do Bystřice a Postupic, omezí jízdu motoristů využívajících zmiňované komunikace. Kvůli zajištění bezpečnosti a plynulosti silničního provozu při pokládce kabelového vedení nízkého napětí, tam motoristé „narazí“ na přenosné dopravní značky. Instalované tam budou od pondělí 20. května do ukončení prací, které je plánované na čtvrtek 20. června. Místo označené značkami bude dlouhé nejvýš 50 metrů a bude se s postupem prací posouvat.

Omezení kvůli opravě kanálů potrvá do velkých prázdnin

Netvořice – Přechodná úprava provozu po místní komunikaci v netvořické Růžové ulici, která komplikuje jízdu motoristům, potrvá až do začátku velkých letních prázdnin, tedy do neděle 30. června. Úprava provozu spočívá v omezení rychlosti jízdy na 30 kilometrů v hodině a to v obou směrech. V ulici je přenosnými značkami dočasně také zakázáno zastavování vozidel. Všechna tato opatření vyplývají z úplné uzavírky souběžné, páteřní, netvořické komunikace v Hrubínově ulici. V ní probíhá rekonstrukci kanalizace.

Ilustrační foto.
KRÁTCE: Nedostatek vody má v Čeřenicích vyřešit veřejná vyhláška