Pátek , 26. 04. 2024

Oto

Nejste dokonalá a podceňujete se. Hoďte to za hlavu a mějte se ráda

„Není ta omáčka moc kyselá? Nejsou ty knedlíčky moc mazlavé?“ Citát z oblíbeného filmu dokumentuje, jak málo si některé ženy věří. A to i v případě, že svou práci zvládají skvěle. Jste jedna z nich? Také máte pocit, že nic neuděláte perfektně? Možná se jen podceňujete. A že nejste dokonalá? Hoďte pochybnosti za hlavu a mějte se ráda!
Podceňujete se a máte pocit, že nejste dokonalá
zdroj: 123RF.com

20. 05. 2019

Úspěšné ženy zvládají vše?

Podle společenských magazínů úspěšné ženy zvládají kariéru, rodinu, děti a také péči o svůj bezchybný vzhled. Ale aby to byla pravda, musel by mít den alespoň 48 hodin a příslušná dáma alespoň čtyři ruce. Máte nedostatky? A kdo nemá. Kdybyste pronikla do domácnosti slavné modelky, třeba byste zjistila, že sice vypadá skvěle, ale neumí uvařit svíčkovou.

Myslete také na sebe

Pořídit si uklízečku? To dělají jen líné ženské. Koupit si něco na sebe? Raději kup něco dětem! Takové hlasy slýcháte možná ve své hlavě i vy. Děláte všechno pro druhé a nic pro sebe. To však vede k tomu, že okolí pokládá vaše jednání za samozřejmé. A čím více se snažíte vše stihnout, tím méně máte času sama na sebe. Pak stačí jedna sarkastická poznámka partnera třeba o tom, jak to dnes vypadáte, a zhroutí se vám svět.

Prostě si řekněte dost!

Nechtějte být někým jiným. Buďte sama sebou. Napište si seznam deseti věcí, které na sobě máte ráda. Každý den si seznam přečtěte. Nečekejte, až vás pochválí někdo jiný.  Chvalte se sama každý den. Třeba za deset minut cvičení, za práci, kterou jste zvládla, za dobré jídlo. Pochvalte někoho druhého. Třeba kolegyni za pěkný účes, děti za to, že místo trojky přinesly ze školy dvojku. V devíti případech z deseti se vám pochvala vrátí. Vyhněte se lidem, kteří všechno a všechny kritizují. Prostě je smažte z přátel. Stýkejte se s lidmi, kteří jsou naladěni na dobrou vlnu. Naslouchejte jejich názorům, ale jednejte podle svého. Zajímejte se o druhé, ale neraďte jim, pokud o to nepožádají. Říkejte NE. Chce po vás někdo, abyste dělala něco, co se vám právě vůbec nechce? Slušně odmítněte. Nemusíte se podřizovat životu a přáním jiných.

K TÉMATU  Martina (24): Začala jsem se měnit kvůli příteli, když došlo na nejhorší, odešel ode mě

Začněte si plnit své sny a radosti

Absolvujte školení pro vizážistky, nechte si prodloužit vlasy, nebo vylezte na ten kopec s kostelíčkem, který vídáte denně při cestě do práce. Napište si svůj seznam radostí, které chcete prožít a pusťte se do jeho plnění. Udržujte se v kondici. Dopřejte si každý den chvilku na sebe. Každá minuta odpočinku, kdy budete pečovat o své zdraví a vzhled, se odrazí ve vaší pohodě a sebevědomí.
Když přijde smůla, nemoc nebo jen prostě nemůžete zhubnout do kalhot, které jste si loni koupila, neobviňujte se. Východisko se vždycky najde. Psychologové někdy používají tzv. „test smrtelné postele“. Položte si otázku: „Bude mě tento problém trápit ještě na smrtelné posteli?“

A úplně nakonec a ze všeho nejdůležitější je úsměv! Usmívejte se. Jak se usmějete, budete se okamžitě cítit lépe a budete také lépe působit na svoje okolí. A protože okolí odráží jen to, co do něj vkládáte, úsměv se vám stonásobně vrátí zpátky. Kdy s tím vším začít? Hned teď. Nasaďte úsměv, narovnejte záda a jděte za lidmi, které máte ráda.

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Nalíčit se do práce je jedna věc. Do divadla už to zabere trochu více času, ale tohle? Kompletní make-up změní vaši visáž tak, že vás nikdo nepozná! Těchto pět příkladů vám ukáže, že se dá z každé ženy vyrobit kráska.
Zápach z pračky dokáže pořádně znepříjemnit život. Kromě toho, že se šíří po celé koupelně, může zasáhnout i prádlo. Příčin může být víc, ale většinou je problém přímo v pračce. Máme proto pro vás pár tipů, které vám pomohou udržet pračku ve skvělé kondici.
Jednoduché, vkusné, elegantní, nestárnoucí – bílé boty lze charakterizovat mnoha způsoby. Jejich čistota však vnese notnou dávku vkusu do každého outfitu. To je jistota. A zajisté se ve vašem botníku neztratí. Tak už přestaňte dělat kompromisy, bílou obuv prostě potřebujete!
Zrovna teď je ten správný čas začít chodit do sauny. Proč? Sauna totiž umí zlepšit imunitu, a zabránit tak častému onemocnění. V neposlední řadě vám také dovede vylepšit psychiku!
Že vám někdo řekl, že čokoláda škodí, kazí se po ní zuby a tloustne se kvůli ní? Onen dotyčný určitě nemluvil o kvalitní čokoládě s vysokým procentem kakaa. Taková čokoláda totiž naopak tělu prospívá. Že vám někdo řekl, že čokoláda škodí, kazí se po ní zuby a tloustne se kvůli ní? Onen dotyčný určitě nemluvil o kvalitní čokoládě s vysokým procentem kakaa. Taková čokoláda totiž naopak tělu prospívá.
Jak zabalit vánoční dárek? Použít vánoční papír, nebo si ho nechat zabalit od profesionálů? Nebude pak obal dražší než vlastní dárek? Doma vyrobený obal může povýšit vánoční dárek o třídu výš. Navíc to bude jedinečný originál. Tak se do toho pusťte.
Nadváhou nechce trpět žádná z nás, a proto mnohé ženy usilovně cvičí a snaží se ji udržet na uzdě. Jak je to ale možné, že po čtyřicítce je ten boj s váhou najednou mnohem těžší? Jak to, že ženy, které byly celý život velice hubené, aniž by o to jakkoliv usilovaly, po čtyřicítce začnou najednou nabírat kila? Co se s tělem děje a je možné něco udělat pro to, abyste žili i nadále zdravě, šťastně a netrápili se složitými dietami?
Konzumace kávy, čaje a červeného vína, kouření, přibývající věk a tak dále – faktorů, proč dochází ke žloutnutí zubů je mnoho. Někteří jedinci mají ke žloutnutí zubů větší sklony než jiní. Naštěstí se nacházíme ve 21. století. A způsobů a metod, jak zuby vybělit je tolik, že si vybere opravdu každý. Pojďme na to!2
Motat se v kruhu a dělat stále stejné chyby je lidské. Jenže tím výrazně ubližujeme nejen naší psychice, ale i zdravotnímu stavu.
Žraloci. Pro někoho jsou to velmi obávaní mořští tvorové, pro jiné fascinující živočichové, které by bylo úžasné více probádat a ochraňovat. Do podvědomí většiny z nás se žraloci, jakožto krvelačné bestie, zapsali předně Spielbergovým filmem Čelisti. Zároveň v posledních měsících a letech se stále dočítáme a doslýcháme o smrtelných útocích na lidi v destinacích, ve kterých bychom to zrovna nečekali.
Ženy v České republice otálejí s těhotenstvím stále častěji. Průměrný věk prvorodičky se zvyšuje a během několika posledních let překročil hranici třiceti let. Lékaři před tímto trendem pravidelně varují a upozorňují, že i na reprodukční kliniky vyráží ženy až v příliš vysokém věku.

Výběr článků

Letošní listopadová novinka z produkce TV Nova, tou je osmidílný seriál s názvem O mě se neboj z dílny režiséra Bisera Arichteva a z pera Jana Coufala a dalších. Seriál se nese v duchu komediálně-romantickém. Získal si vás?
Jak už název “ugly shoes” napovídá, tyto boty nejsou na první pohled žádnými krasavci. Přesto si je módní svět zamiloval a už několik sezón vévodí žebříčkům největších trendů. V čem tkví jejich kouzlo a proč si je vůbec lidé pořizují, když jsou vlastně ošklivé?
Bydlet v malém příbytku není nic, za co byste se měli stydět. A stejně tak to není žádná nevýhoda. Naopak - čeká vás méně uklizení. Konkrétně utírání prachu, protože se u vás nebude nacházet velké množství nábytku. Tím se takovým pomyslným oslím můstkem dostáváme k jeho zařizování. Abyste nežili v přecpané, kýčovité domácnosti, vyplatí se myslet na několik základních pravidel. 

Nepřehlédněte

Všechno zdražuje - nechtěný, ale bohužel reálný fakt. Vedle potravin se zvyšuje cena za elektřinu, plyn a samozřejmě za vodu, což jsou základní potřeby každého z nás. Abychom dokázali ušetřit po této stránce, spotřeba vody v domácnosti by nás měla zajímat. Kolik aktuálně průměrně činí, kam mizí a jak snížit výdaje s ní spojené? 
Začali jste pracovat z domova a zařizujete si proto svou domácí kancelář? V takové domácí kanceláři by rozhodně neměla chybět kvalitní židle, díky které si nezruinujete svou páteř. Jenže jak takovou kvalitní kancelářskou židli vybrat?

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek