Letní kino ve Svitavách začne letos promítat už v červnu

20. květen 2019 07:30

Letní kino v parku Jana Palacha ve Svitavách začne letos promítat už v červnu. Do konce srpna odehraje 29 filmových představení. Pro loňský první ročník si Středisko kulturních služeb pořídilo novou technologii, promítá se z moderního přívěsu.

Kvůli stížnostem na hluk bude letos plátno umístěno směrem k jezírku a zadní stranou k Langerově vile, aby zvuk nešel přímo do bytových domů v Dvořákově ulici. „V červnu budeme promítat pouze dva pátky, protože nechceme konkurovat dalším kulturním akcím ve městě. Začínáme 14. června filmem Bohemian Rhapsody,“ řekl starosta David Šimek (Sdružení pro město Svitavy).

O letních prázdninách se bude hrát třikrát týdně:

  • Pondělky budou věnovány dětským filmům (např.: Čertí brko, Úžasňákovi 2, Coco, Když draka bolí hlava, jak vycvičit draka 3),
  • ve středu se budou uvádět nejnovější filmy světové kinematografie (První člověk, Black Panthers, Escobar, Solo, Star Wars, Bohemian Rhapsody a jiné),
  • a pátky budou patřit českým snímkům (LOVEní, Toman, Po čem muži touží, Úsměvy smutných mužů, Ženy v běhu a další).

Dramaturgie sází hlavně na úspěšné rodinné filmy, komedie a thrillery. Program bude zveřejňován na webu Střediska kulturních služeb Svitavy.

V červnu a červenci začnou projekce v 21:30, v srpnu o půl hodiny dříve. Vstupné bude opět dobrovolné, výtěžek pokryje část nákladů na provoz kina, další část peněz bude věnovaná Nadaci Valentina Oswalda Ottendorfera na pořízení nemocničních postelí.

autor: pta | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související