Porodnice zve na Den otevřených dveří

2/5 2019

U příležitosti Mezinárodního dne porodních asistentek se koná v pátek 3. května v době od 13 do 18 hodin Den otevřených dveří porodního sálu Městské nemocnice Ostrava.

Porodnice zve na Den otevřených dveří

Rodičkám na porodním oddělení slouží i tato vana. foto: Lukáš Kaboň

Během Dne otevřených dveří porodní asistentky provedou nastávající maminky a jejich doprovod prostorami porodnice a odpoví na jejich dotazy. K vyzkoušení bude Hammock, takzvaná závěsná síť, která slouží k uvolnění v první době porodní. Tato relaxační pomůcka je součástí všech tří porodních boxů.

 Součástí Dne otevřených dveří je i workshop s prezentací firem, které sponzorují předporodní přípravné kurzy. Budoucí maminky se budou moci informovat o odběru pupečníkové krve, prezentována bude dětská a těhotenská kosmetika a také pomůcky pro těhotné a po porodu. Akce se zúčastní také zástupkyně České asociace dul.

V Městské nemocnici Ostrava se vloni narodilo 1621 dětí, 781 holčiček a 840 chlapečků, ve 13 případech se jednalo o dvojčata.

Nastávajícím maminkám městská nemocnice nabízí tyto kurzy a exkurze:
Kurzy porodního sálu:
- předporodní kurz
- manipulace s novorozencem
- zpátky do formy po porodu – lekce cvičení po porodu pro mamínky
baby masáže.
Speciální nabídka: kineziotaping v těhotenství a po porodu
Exkurze porodního sálu a šestinedělí:
každý čtvrtek od 17:30 hodin na příjmové ambulanci porodního sálu, je zdarma a trvá cca 2 hodiny, není třeba rezervace předem. Soukromou exkurzi za poplatek 800 Kč je možné objednat na čísle 596 194 580.