Na městské věži bude převaděč. Strážníkům zajistí lepší přenos ve vysílačkách
Ilustrační foto Zdroj:město Jirkov
Chomutov

Jirkov - Na střeše městské věže v Jirkově bude umístěné technologické zařízení - převaděč, který zajistí kvalitní radiový přenos mezi jednotlivými vysílačkami strážníků. Díky převaděči dojde k odstranění hluchých míst ve městě, ve kterých v současné době přenos nefunguje vůbec, nebo je ve velmi špatné kvalitě.

Převaděč dále umožní přijímání a odesílání přesnějších informací o GPS poloze jednotlivých vysílaček. „Předpokládám, že zařízení se bude na věž instalovat během června,“ uvedl ředitel strážníků Martin Řehůřek. Cílem projektu je zajistit co nejrychlejší zásah strážníků při dohlížení na bezpečnost a veřejný pořádek.

Koupi radiokomunikačního zařízení pro jirkovskou městskou policii podpořil Ústecký kraj a poskytl na to městu dotaci ve výši 122 930 korun.

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru