Máta, rozmarýn nebo fenykl: Tyto bylinky vám pomůžou zaručeně zhubnout

Máta, rozmarýn nebo fenykl: Tyto bylinky vám pomůžou zaručeně zhubnout Zdroj: Shutterstock.com

Chtěla byste ještě před příchodem letní sezony zhubnout několik kilo? Pokud se už teď více hýbete a najela jste na zdravou a vyváženou stravu, máme pro vás ještě jeden tip. Tím jsou bylinky, které vám mohou být ve vašem úsilí velmi nápomocné. Které z nich vám tedy pomůžou zhubnout?

O bylinkách se říká, že vám můžou být velmi dobrými společníky, pokud se zrovna snažíte zhubnout několik kilogramů. Nesmíte se ale spoléhat na to, že za vás udělají všechnu práci. V každém případě jako podpora hubnutí účinkují následující bylinky opravdu skvěle. Díky nim bude vaše cesta ke štíhlejšímu tělu mnohem snazší.

Máta: Pro snížení chuti

Máte ráda mátový čaj? Potom vám nebude dělat problém, když jej budete v průběhu hubnoucí kúry popíjet až třikrát denně. Nejen, že vám máta zlepší zažívání. Zrychlí vám také metabolismus, což je při hubnutí zásadní. Mátový čaj má však další pozitivní účinky. Dokáže vám totiž snížit chuť k jídlu.

Zdroj: Shutterstock.com

Rozmarýn: Pro nastartování zpomaleného organizmu

Rozmarýn je oblíbenou bylinkou, kterou můžete přidávat nejen do jídla. Můžete si z ní připravit i lahodný čaj, který vám rozproudí tělo zpomalené dietním režimem. Rozmarýn navíc obsahuje kyselinu karnosovou, která má blahodárný vliv na shazování přebytečných kilogramů.

Borůvkové listy: Díky nim nebudete mít na sladké ani pomyšlení

Když půjdete do lesa, natrhejte si nejen fialovo-modré bobule, ale také listy brusnice borůvky. Právě z borůvkových listů si doma připravte čaj, jehož účinky využijete skvěle při hubnutí. V listech borůvky totiž najdete látku myrtilin, která uvádí do rovnováhy hladinu cukru v krvi. Díky tomu tak potlačuje vaši chuť na sladké.

Hořčičná semínka: Přidávejte je do jídla

Pokud zrovna hubnete, není od věci, když si začnete do jídla přidávat hořčičná semínka. Nejen, že vám skvěle zaženou hlad. Obsahují navíc hormon melatonin, který má vliv na spalování tukových buněk prostřednictvím zvýšení teploty lidského těla.

V hořčičných semínkách najdete rovněž látku homobrassinolide. Tato látka ovlivňuje zeštíhlení svalových buněk. Rovněž zajistí, že naberete pouze čistou svalovou hmotu.

Fenykl: K podpoře trávicího systému a očistě jater

Tato bylinka má pozitivní vliv na celý trávicí systém, zbavíte se díky ní také nadýmání a zácpy. Ze sušených fenyklových semen si připravte čaj, který popíjejte vždy před jídlem (ideálně 20 minut). Fenyklový čaj vám pročistí játra, jejichž správné fungování má při hubnutí zásadní roli. Popíjením tohoto čaje také velmi rychle zaženete hlad.

Zdroj: Shutterstock.com

Kmín: Patří do jídla, skvěle účinkuje i ve formě čaje

Při hubnutí vám poslouží nejen hořčičná či fenyklová semínka. Ve vašem úsilí vás také podpoří kmín, který si můžete dle libosti přidávat snad do každého jídla. Pokud vám to není proti srsti, kmín můžete popíjet i ve formě čaje. Jaký to má důvod? Jedna čajová lžička kmínu denně dokáže zvýšit spalování tukových zásob ve vašem těle až trojnásobně.

Kakaové boby: Dát si čtvereček kvalitní čokolády není hřích

Kakaové boby a z nich vyrobené kakao obsahují stimulanty (především kofein a theobromin), které zlepšují trávení. Zvyšují navíc teplotu našeho těla, v důsledku čehož spalujeme víc tukových buněk. I proto není hřích, když si sem tam po jídle dáte čtvereček čokolády. Ovšem pozor, tato čokoláda musí být opravdu kvalitní. Měla by obsahovat více než 70 procent kakaové sušiny.

Autor:
Publikováno: 20. 5. 2019 10:07 Nahlásit obsah