Žhář zapaloval popelnice, protože měl prý vztek. Na svědomí má 16 zničených kontejnerů
Ilustrační foto
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Policisté z obvodního oddělení v Ústí nad Labem prověřovali sérii požárů plastových kontejnerů, ke kterým docházelo od ledna do března letošního roku. Tehdy ještě neznámý pachatel zapaloval ve městě kontejnery na směsný i tříděný odpad a způsobil celkovou škodu přes 56 tisíc korun, ohněm bylo zcela zničeno nebo zásadně poškozeno 16 odpadních nádob.

"Policisté díky intenzivní práci na případech v uplynulých dnech dopadli žháře, který má požáry na svědomí. Kontejnery zapaloval 28letý muž, který se ke žhářství pod tíhou důkazů přiznal, své jednání zdůvodňoval tím, že byl naštvaný po hádkách s přítelkyní a tímto velice podivným způsobem si ventiloval svůj vztek. Policisté mu sdělili podezření z přečinu poškození cizí věci, v případě odsouzení mu hrozí až roční trest odnětí svobody," uvedl policejní mluvčí Daniel Vítek.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru