O nás
 
Kontakt
 
in Web czech .cri.cn

Hlavní stránka  Cestování  Kultura  Byznys  Komunikace  Čínština  Hudba  Foto  Čínská encyklopedie  Stará stránka

Cestovní ruch pomáhá nové vesnici
2019-05-20 18:01:40 cri

Bayanaobaogacha (Pa-jan-ao-pao-ka-čcha), které se říká „Civilizační vesnice" nebo „Krásná vesnice", se nachází na západním břehu řeky Huolin (Chuo-lin) v autonomní oblasti vnitřního Mongolska. Jedná se o rovinatou obec a dominantou její ekonomiky je výsadba a akvakultura. Rozloha zemědělské půdy činí 589 hektarů a představuje 73,56% totální rozlohy celé vesnice.

Díky geografické výhodě, Bayanaobaogacha je obklopována průběžnými vodami a horami, zahájila ve 21. století rozvoj svého cestovního ruchu. To nejen značně zvýšilo příjem vesničanů a zlepšilo prostředí vesnice, ale také vytvořilo ve vesnici skoro 200 pracovních míst. Vesničanka Siqingaowa (S'-čchin-kao-wa) před 4 lety začala pracovat v turistické vesnici. Řekla, že když pracuje ve vesnici, může vydělat peníze a také pečovat o rodinu, ona a její muž nemusejí hledat práci ve městě.

Od roku 2017, kdy byl resort Bayanaobao oficiálně založen, se příjem vesničanů v posledních dvou letech zvýšil o více než 2000 tisíc yuanů. V roce 2018 vesnice přijala více než 200 tisíc turistů, generální příjem ze vstupenek, zábavy, stravování a turistických služeb dosáhl 2,2 milionů yuanů.

(Světlana)

Příslušné zprávy
Přidat komentář
© China Radio International.CRI. All Rights Reserved.
16A Shijingshan Road, Beijing, China