Lagarto otevírá v Teplicích nový gastronomický i designový klenot, Lagarto J&J
V sobotu 18. května večer si pozvaní hosté prohlédli nádherné prostory nové restaurace a provedli zatěžkávací zkoušku. Foto: Olga Markuzziová
Teplice

Teplice - Rodina kaváren podniku Lagarto se rozrůstá. Mladý a ambiciózní podnikatel Jan Hawelka přináší zákazníkům v Ústeckém kraji doslova klenot, který nemá v gastronomii tohoto kraje obdoby. Září i co se týká designu. V Teplicích nově otvírá restauraci Lagarto J&J. Najdete ji ve 3. patře v OC Fontána a hostům otevře v sobotu 25. května.

I když v Lagarto J&J ještě čekají na poslední kusy vybavení, aby mohli zahájit provoz v plné parádě, už nyní ale mají jistotu, že připraveni jsou na sto procent. V sobotu 18. května večer si pozvaní hosté prohlédli nádherné prostory nové restaurace a provedli „zatěžkávací zkoušku“. Vybrané speciality nenechali nikoho z 250 přítomných na pochybách, že Jan Hawelka nevede plané řeči o vysoké gastronomii.

Vždy mířil vysoko a své nároky stále stupňuje. I původní záměr ve Fontáně byl původně mnohem skromnější. „Opět jsme chtěli otevřít kavárnu, která nahradí tu v Galerii. Tam totiž končíme 5. září. Z kavárny jsme chtěli malé bistro, abychom nabídli snídaně. Rychle jsme to přehodnotili, že bychom dělali tedy i obědy. Pak se nám ozval jeden mladík, že by u nás chtěl mít špičkově vybavený bar. Takže z původního záměru tu máme něco, co nikde jinde není. Z kavárny s naší fenomenální cukrařinou s domácí zmrzlinou v kombinaci s dokonale vybaveným barem jsme propojili s restaurací s otevřenou kuchyní, jíž jsme vybavili technologií, kterou má v Česku jen 14 dalších restaurací. Největším lákadlem budou grilované speciality, které kuchaři připravují v troubách x-oven, v nichž se maso peče na dřevěném uhlí,“ popisuje postupnou změnu plánů Jan Hawelka, majitel sítí kaváren Lagarto.

Co dále dělá Lagarto J&J exkluzivním místem? Obrovská terasa, část je určená kavárně, část restauraci, za rohem bude nerušené venkovní lounge, kde budou vodní dýmky a další výborný bar. „Musím říct, že design restaurace mě naprosto uchvátil. Je to moderní, velmi originální a trendy. Teplice mají své genius loci a každá takováto originální záležitost ho probouzí,“ nešetřil chválou primátor Teplic Hynek Hanza.

Medailonek Jana Hawelky

https://www.youtube.com/watch?v=ybqsApBRtPY

Těžké není ani rozklíčovat název restaurace. Za zkratkou J&J jsou křestní jména Jana Hawelky a Jacoba Racka, úžasného kuchaře, který se může spolehnout na tým dalších pěti mladíků, na něž je radost v kuchyni pohledět. „Všichni si stěžují, že je těžké najít kuchaře. Také jsem se bál, že se mi nepovede naplnit ideu mít šest skvělých kuchařů. Nakonec jsme s tím neměli žádný problém. Asi rozhodlo i to, že naší ideou je se chovat k zaměstnancům slušně, a to i platově,“ nebojí se Hawelka prozradit recept na úspěch.

Pozdní hodiny úvodní párty pak ukázala, že v Lagarto je celý tým skvělá parta. Drinky tekly proudem, jídlo přetékalo ze stolů i po půlnoci a na parketu si zaslouženě užíval právě i celý tým kaváren Lagarto a nyní i restaurace. „Nejsem vůbec nervózní. Možná je to tím, že už otvírám v pořadí sedmý podnik, možná to na mě dolehne později. Každopádně ještě ve čtvrtek to tu rozhodně nevypadalo, že by se párty mohla konat, ale řekl jsem, že termín dodržím, i kdybych tu měl makat nonstop,“ zhodnotil dojmy z posledních dnů úspěšný podnikatel. Celá vize totiž vznikala narychlo a za pochodu. „Měli jsme měsíc na architektonický návrh, měsíc na projektování a dva měsíce na stavbu. Mysleli jsme si, že máme zajeté kavárny, tak to nebude nic složitého, ale naplánovat otevřenou kuchyni je naprosto diametrální rozdíl,“ podotýká Jan Hawelka.

Letos ho ještě čeká v listopadu otevření další kavárny, a to v Olympii Teplice.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru