Tvořiví lidé najdou možnost prezentace v teplickém Bartholomeu
Kostel Batholomeus, který poskytne zázemí amatérským umělcům, slouží jako kavárna a galerie. Foto: Ilona Kaulfuss
Teplice

Teplice – V Teplicích vznikl nový projekt Prostor Pro, který má umožnit začínajícím umělcům prezentovat svoji tvorbu na veřejnosti. Jeho zakladateli jsou Turistické centrum Visit Teplice a vedoucí divadelního souboru DK Teplice a Divadla Orry, Jaroslav Hunka. Hunka vytvoření projektu zdůvodnil tím, že v Teplicích chybí místo pro vzájemné setkávání lidí, kteří se věnují některé z uměleckých činností. Zároveň tito lidé nemají podle jeho slov možnost, kde by mohli svoji tvorbu prezentovat.

Potřebné zázemí najdou amatérští umělci od května v prostorách Bartholomeus Gallery Café, kde se každý měsíc uskuteční akce na podporu lokální kultury. Záměrem autorů projektu je podle Petry Kříženecké podchytit veškeré umění, které na Teplicku vzniká. Prezentovat se zde proto mohou umělci bez rozdílu věku, národnosti a náboženského vyznání. Hlavními obory, které chtějí autoři projektu podpořit, jsou divadlo, hudba, tanec a literatura. Vítaná budou ovšem také díla malířů nebo fotografů.

První akce teplického Prostoru Pro se uskuteční v kostele Barholomeus už v úterý 21. května. Zájemcům se představí několik umělců z různých žánrů. Na programu, který začíná v 16 hodin a potrvá tři hodiny, jsou pěvecká a hudební vystoupení, divadlo malých forem, autorská čtení, divadelní představení, stand up comedy a různé improvizace. Současně se už mohou na červnovou akci, začít hlásit se svojí tvorbou další zájemci. Kontakty najdou na sociální síti, na stránce Prostor Pro, nebo mohou napsat na e-mail Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru