Rosol v pařížské kvalifikaci hladce postupuje, Kolář po boji skončil

20. 5. 2019, 11:14
Aktuality 4
FRENCH OPEN - V Paříži odstartovala kvalifikace French Open ve dvouhře mužů. Úspěšně do dní vstoupil Lukáš Rosol, který si poradil hladce s izraelským náhradníkem Amirem Weintrubem. Naopak skončil Zdeněk Kolář, který nepotvrdil roli favorita proti domácímu hráči a znovu si tak nezajistí grandslamovou premiéru.
Lukáš Rosol

Lukáš Rosol se krátce před svým úvodním zápasem dozvěděl o změně soupeře. Původně měl čelit nebezpečnému Australanu Thanasimu Kokkinakisovi, ale ten letos i letos laboruje s různými zraněními a na poslední chvíli se vzdal i startu v Paříži.

Český tenista se tak v dopoledním programu utkal s bývalým 161. hráčem světa Amirem Weintrubem, který nehrál soutěžní zápas od ledna 2017. A v roli náhradníka podle očekávání neobstál. Třiatřicetiletý Rosol smetl o rok mladšího Izraelce za pouhých 44 minut hry 6-3 6-1. 

Ve druhém kole se Rosol utká poprvé s pětadvacetiletým Američanem Marcosem Gironem, proti kterému bude na antuce mírným favoritem. Giron dnes deklasoval 6-0 6-1 krajana Donalda Younga.

Rosol hraje kvalifikaci Roland Garros pošesté v kariéře. Dosud se z ní dostal jen v roce 2011, kdy nakonec dokráčel až do 3. kola. Dál se na pařížské antuce nikdy nedostal, pouze v sezoně 2015 své maximum vyrovnal. 

Zdeněk Kolář neprojde kvalifikací grandslamu ani na sedmý pokus. Na antukovém Roland Garros vypadl hned v prvním kole, když po boji prohrál 6-3 2-6 6-7 s domácím outsiderem Antoinem Cornutem-Chauvincem.

Až zítra do kvalifikace vstoupí třetí český zástupce Adam Pavlásek, jenž čelit devátému nasazenému Američanu Ryanu Harrisonovi.

Kvalifikace dvouhry žen odstartuje až v úterý. Dnešní los přiřadil soupeřky pěti Češkám, dvě z nich na sebe narazí už v prvním kole. Marii Bouzkovou čeká Tereza Martincová, Barbora Krejčíková se střetne s Američankou Andersonovou, Tereza Smitková s Italkou Trevisanovou a Denisa Allertová se Slovenkou Kučovou.

• FRENCH OPEN 2019 •
Francie / Paříž, antuka, 6.947.000 dolarů
pondělní výsledky českých tenistů (20. 05. 2019)
• Kvalifikace - 1. kolo •
Rosol (19-ČR) - Weintrub (Izr.) 6-3 6-1
Cornut Chauvinc (Fr.) - Kolář (ČR) 3-6 6-2 7-6(5)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
sojka1
to je sice vsechno pekne, ale co je zase s Kokkim???
Reagovat
Krisboy
Radši se neptej...

:D
Reagovat
Fransoas
Zdeněk Kolář nakonec neuhrál s hráčem,který je daleko za ním v žebříčku svůj servis za stavu 5 : 4.Tím pustil soupeře do zápasu,který Francouz nakonec vybojoval.Naopak gratulace pro Lukáše do dalšího kola.
Reagovat
peggy
Lukasi dobry.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist