Děti

Kvído od Albi vezme děti do přírody na cesty za pokladem a objevováním krás Česka

Zabavit děti celé letní prázdniny je náročné. Že se nudí i na pěších výletech, které pro ně vymyslíte? Příště s sebou vezměte Kvído cestovatele! Ve světě Kvído totiž od letošního léta přibudou hned tři novinky, které u dětí probudí jejich všestranný zájem o objevování. Díky těmto novinkám budou děti toužit chodit na výlety do přírody. V desítkách nejkrásnějších turistických lokalit v Česku jsou pro cestovatele od 4 do 12 let schované krabičky s úkoly, které mohou hledat během procházek a výlety jim tak budou mnohem lépe utíkat. Ale to není zdaleka všechno.

Kvído – Cesty za pokladem

Znáte Geochaching neboli kešky? A myslíte, že by to mohlo bavit vaše ratolesti? Pak se jim budou líbit i Kvídovy Cesty za pokladem. Jsou to zážitkové poukazy, díky kterým se děti mohou vydat na cestu s hledáním pokladu po krásných trasách v Česku. Kvído poschovával na 8 turistických stezkách vždy 10 krabiček. V každé krabičce je část pohádkového příběhu a úkol, který budou děti plnit a dle GPS souřadnic, nebo jen podle obrázků v poukazu hledat následující krabičku. V té poslední pak čeká na děti v truhličce schovaný poklad – malý dárek od Kvída za jejich objevitelskou snahu.

Kvídovy Cesty za pokladem budou k dispozici na prodejnách Albi a na webu www.kvido.cz/cestovatel v online verzi, kterou si můžete stáhnout a vytisknout. Přibývat budou postupně během léta od 1. 6. a budou otevřené pro veřejnost do 30. 10. 2019. Pátrat po pokladech budete moci na mnoha klasických výletních místech, jako jsou Prachovské skály, Křivoklát i v okolí měst. Pražané mohou pátrat třeba na Cibulce nebo u Hostivařské přehrady.

Pro děti od 4 do 12 let

Cesty jsou otevřené červen-říjen

Délky výletů 2-7 km

Cena na prodejnách Albi: 249 Kč, elektronická verze v PDF: 199 Kč

Kvído – Cestovatelské deníky

Dalším tipem na ještě zábavnější výlety jsou Cestovatelské deníky od Kvída. Každý z deníků obsahuje popis 30 výletů ve vybraném kraji ČR i s tipy na různé zábavné aktivity s dětmi a zajímavá místa. V cíli každého výletu si mohou děti  nalepit i turistickou známku. A co je na tom nejlepší? Čím víc výletů děti navštíví, tím zdatnější cestovatelé z nich budou a mohou získat i dárek v Albi prodejnách. Stačí ukázat svůj vyplněný deník!

Součástí Cestovatelského deníku je navíc jako bonus i Kvídova Cesta za pokladem, který je schovaný právě v daném kraji a pokud děti absolvují alespoň 10 výletů a už navštívily první poklad, mohou od Albi získat i druhou cestu za pokladem jako dárek.

Pro děti od 4 do 12 let

V nabídce pro rok 2019 je 6 cestovních deníků pro kraj – Liberecký, Středočeský, Jihomoravský, Vysočina, Jihočeský, Moravskoslezský (dalších 8 krajů vyjde v roce 2020)

Cena v prodejnách Albi: 199 Kč

Kvído Bojovky

Dvě jednoduché karetní bojovky zabaví děti, ať už jste s nimi kdekoliv na výletě nebo je chcete zabavit na narozeninové oslavě. Každá Kvído bojovka obsahuje 10 karet, které můžete dětem schovat a na každé kartě je úkol, který plní. Pozice karet jim navíc můžete zakreslit do plánku a učit je tak pracovat s mapou.

Na výběr jsou tato témata:

  • Lesní moudrost – je určená pro hru v přírodě a i úkoly jsou koncipované tak, aby se děti dozvěděly něco o přírodě. Zabavte je třeba v okolí chalupy a budete mít konečně chvilku sami pro sebe 😉
  • Detektiv ve městě – nemusíte hned na venkov, aby děti zažily dobrodružství. Kartičky této bojovky je provedou např. na dětském hřišti ve městě a představí jim záhadné šifry detektivů.

Cena v prodejnách Albi: 49 Kč

Kvídův svět

Svět zvídavé chobotnice Kvído u dětí probouzí zájem o objevování a otevírá jejich všestranný potenciál. Kvído pomáhá dětem rozvíjet komunikaci, paměť, logické uvažování, smyslové vnímání, motoriku i zájem o cestování. Vzdělávací hry Kvído pomáhali připravit odborníci z řad logopedů, dětských psychologů a speciálních pedagogů.

0 Shares

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..