Diecézní centrum pořádá pouť na Kanárské ostrovy s biskupem Vokálem

Kanárské ostrovy
Autor: Pixabay.com

Diecézní centrum pro seniory Hradec Králové připravilo pro seniory a další zájemce zajímavý poutní, poznávací a odpočinkový zájezd na Kanárské ostrovy Tenerife a Gran Canaria, který se uskuteční ve dnech 10. - 16. října 2019. Není lepšího způsobu jak si prodloužit léto, než se vypravit na jih za sluncem k ještě teplému oceánu a vyhřátým plážím!

Nejde však zdaleka jen o koupání a slunění: během týdenního zájezdu doprovázeného biskupem Mons. Janem Vokálem poznáte řadu tamních poutních míst, kostelů i kláštery na Orotavě a na dalších místech ostrova Tenerife: kostel sv. Augustina, La Concepción a  sv. Domingo, v jehož blízkosti se nachází latinsko-americké řemeslné muzeum s předměty z Latinské Ameriky a Filipín; uvidíte i kostel San Juan del Farrobo. Na ostrově Gran Canaria navštívíte baziliku de Nuestra Seňora del Pino v poutním místě Teror, kostel Sacred Heart of Jesus, kapli Ermita de la Pena, klášter Cistercian nebo kostel Nuestra Seňora de la Pena de Francia s barokní sochou Panny Marie…

Diecézní centrum pořádá pouť na Kanárské ostrovy s biskupem Vokálem

Kanárské ostrovy
Autor: Pixabay.com

Také ve městě San Cristobal de la Laguna naleznete mnoho významných památek - mimo jiné Parroquia de Nostra Seňora de la Concepción a Real Sanctuario del Christo dela Laguna. Nejvýznamnějším tamním svatostánkem je katolická katedrála „de la Laguna“ a kostel Santo Domingo de Guzmána.

Uvidíte též přírodní rezervace Pino Santo i Park Doramas, národní edukační centrum Osorio a budete mít možnost navštívit také komplex bazénů s mořskou vodou na resortu Lago Martianez, který je současně největším venkovním muzeem moderního umění kombinovaný s bazény v Evropě; tento pohádkový komplex aquaparku a umění vytvořil umělec César Manrique. Večer v La Laguna ochutnáte zdejší vynikající vína.

Po příjezdu do Candelarie zhlédnete krásnou baziliku Basílica de la Candelaria s kopií původní milostné sošky Matky Boží Nuestra Seňora de la Candelaria, která je patronkou Kanárských ostrovů.  Navštívíte taky keramické centrum „Casa las Miguelas“.    

Při relaxu na plážích Atlantiku zapomenete na chladná říjnová rána a možné sychravé počasí doma...

 

 

Podrobnější informace o zájezdu spolu s kontaktními údaji naleznete zde. Titulek redakční