Po deštivém pondělí již další deštivé dny nepřijdou
Ilustrační foto: CC0
Teplice

Teplicko - Úvod nového týdne se nesl ve znamení deštivého počasí, přestože celkové úhrny srážek nikterak závratné nebyly. Na Mostecku během pondělního dopoledne a odpoledne spadlo 8 mm srážek, tedy fakticky 8 litrů vody na metr, z toho více než polovina mezi 14. až 15. hodinou, kdy dorazila bouřku připomínající sprška. Například v Teplicích bylo počasí co se vody týče štědřejší, neb zde napršelo 11 mm srážek. V dalších dnech už srážková činnost příliš činná nebude, spíše naopak.

V úterý 21. května bude pokračovat vliv relativně mělké oblasti nižšího tlaku vzduchu, která se nad střední Evropou usadila již o víkendu. Sousednímu Německu, především pak Bavorsku, bude po celý den dělat společnost (vydatný) déšť, na severozápadě Čech se nanejvýše objeví přeháňka, případně slabá bouřka, a to v odpoledních hodinách. Jinak bude převážně polojasno až oblačno. Nejvyšší odpolední teploty okolo 16 až 20 °C.

Ve středu 22. května k nám kolem tlakové níže nad Norskem a Polskem a tlakové výše nad Francií pronikne chladnější a vlhčí vzduch od severozápadu, jeho kořeny budou konkrétně odkazovat na oblast okolo severního polárního kruhu. A tak se mírně ochladí, nejvyšší odpolední teploty pobudou okolo 12 až 16 °C, ráno v minimu nabídne 14 až 10 °C. Obloha prakticky od rána až do večera oblačná až zatažená, avšak srážek pramálo, dost možná žádné.

Ve čtvrtek 23. května nad Českou republiku zabrousí malá oblast vyššího tlaku vzduchu, pročež ubude mraků a neb je pomalu konec května, sluneční paprsky vrátí teploty ke dvaceti stupňům. Ty nejvyšší odpolední se konkrétně budou pohybovat okolo 16 až 20 °C, ráno v minimu kolem 9 až 5 °C. V noci, ráno a zřejmě i dopoledne jasno až skoro jasno, později přechodně až polojasno, přičemž nepřekvapí větší množství vysoké oblačnosti. Beze srážek. (soj)

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru