InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Povídání o Marrakéši a okolí očima 2 studentek

    středa 24.4 18:00 - Dvorek U Koníčka, Vodňany

  • Bookstart – s knížkou do života – setkání rodin s dětmi

    středa 24.4 9:30 - Knihovna, Volyně

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Strakonice poskytnou Domácímu hospicu sv. Markéty dotaci v hodnotě 50 tisíc

 Autor: Tomáš Přibyl - Jižní Čechy Teď

    Autor: Tomáš Přibyl - Jižní Čechy Teď

STRAKONICE – Domácí hospic sv. Markéty, který ve Strakonicích působí od listopadu loňského roku, se dočká podpory od města v hodnotě 50 tisíc korun. Ta bude spočívat v bezplatných či zvýhodněných výlepech pozvánek na výlepových plochách Městského kulturního střediska. „Vedení města si je vědomo důležitosti této mobilní hospicové péče, proto souhlasilo s poskytnutím dotačních finančních prostředků na zajištění služeb spojených s péčí o nevyléčitelně nemocné obyvatele města Strakonice,“ zmínila mluvčí radnice Markéta Bučoková.

 

Domácí hospic nabízí specializovaný typ péče, jejímž cílem je, aby i těžce nemocný člen rodiny mohl žít a prožít závěr svého života doma mezi svými blízkými. Poskytuje komplexní odbornou, zdravotní, sociální, případně psychologickou i duchovní péči. „Jde o to, aby i nevyléčitelně nemocný pacient mohl žít nejlépe bez bolesti, nezůstal ani v posledních chvílích osamocen (aby mohl být obklopen především svými blízkými) a aby za každých okolností byla zachována jeho lidská důstojnost," poznamenala Markéta Bučoková.

Diskuse k článku - 1 příspěvek
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • qwerty 

    Reagovat

     

    A to opravdu mohli? Když jsou tak paralyzovaní, bez zastupitelstva, že se málem nemůžou ani uprdnout.

    Vloženo 21.5.2019 17:37:17

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace